Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: zmiany w przepisach

Liczba znalezionych wiadomości: 9

  • 2012-05-09 | Komentarze: 0

    Nowe wymagania w zakresie znakowania żywności - rozporządzenie 1169/2011 - Szkolenie 20 czerwca 2012 r.

    Rozporządzenie 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności weszło w życie w grudniu 2011 r. Konsekwencją jego stosowania będzie konieczność wprowadzenia licznych zmian na etykietach środków spożywczych.

  • 2011-09-01 | Komentarze: 0

    Zmiany w przepisach - ważne dla bezglutenowców

    6 lipca 2011 Parlament Europejski przyjął istotne dla osób z celiakia i na diecie bezglutenowej przepisy w sprawie znakowania środków spożywczych.

  • 2011-05-25 | Komentarze: 0

    Bezpieczeństwo Żywności... - relacja z konferencji

    Bezpieczeństwo Żywności i Żywienia – zmiany prawne i ich skutki dla przedsiębiorców. Ponad 70 osób, przedstawicieli departamentów ds. jakości oraz legislacji firm przetwórstwa żywnościowego w Polsce, przedstawicieli uczelni, firm związanych z jakością i bezpieczeństwem żywności oraz przedstawicieli mediów branżowych, spotkało się 19 maja br. na konferencji szkoleniowej Polskiej Federacji Producentów Żywności w Warszawie.

  • 2011-01-24 | Komentarze: 0

    Alkohol w pociągach - niebezpieczne zmiany w przepisach

    Komisja „Przyjazne Państwo” zajmie się projektem ustawy, zezwalającej na spożywanie w pociągach napojów alkoholowych do 4,5% zawartości alkoholu oraz piwa. Zdaniem największej w Polsce organizacji zrzeszającej producentów spirytusu i napojów spirytusowych proponowane przepisy są złe, gdyż stoją w sprzeczności z „Ustawą o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi”, a także zmniejszą bezpieczeństwo i komfort podróży.

  • 2010-06-07 | Komentarze: 0

    Sukces konferencji szkoleniowej Polskiej Federacji Producentów Żywności „Bezpieczeństwo żywności i żywienia- zmiany prawne i ich skutki dla przedsiębiorców”

    Ponad 120 osób, przedstawicieli departamentów ds. legislacji firm przetwórstwa żywności w Polsce, przedstawicieli uczelni, firm związanych z jakością i bezpieczeństwem żywności oraz przedstawicieli mediów branżowych, spotkało się 27 maja na konferencji szkoleniowej Polskiej Federacji Producentów Żywności w Warszawie, której patronem merytorycznym był Główny Inspektorat Sanitarny.

  • 2010-02-25 | Komentarze: 0

    Kontrola jakości handlowej wyrobów garmażeryjnych

    Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2009 rok, w III kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej wyrobów garmażeryjnych.

  • 2009-07-06 | Komentarze: 0

    Zmiany w przepisach o jakości handlowej świeżych owoców i warzyw

    Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych informuje o zmianach, które nastąpiły w przepisach Unii Europejskiej w zakresie jakości handlowej świeżych owoców i warzyw.

  • 2008-12-08 | Komentarze: 0

    Zwolnienie darowanej żywności z podatku VAT od stycznia 2009 r.

    Działania zmierzające do wprowadzenia zmian w przepisach podatkowych dotyczących darowizn żywności, doprowadziły do przyjęcia w czwartek 30 października przez Senat i w Sejmie 7 listopada poprawek do ustawy o podatku od towarów i usług oraz ustaw o podatku dochodowym od osób fizycznych i od osób prawnych.

  • 2007-08-13 | Komentarze: 0

    Upływa termin zmiany statusu zakładów produkujących produkty złożone

    31.12 2007 roku upływa termin zmiany statusu zakładów produkujących produkty złożone.

Strona 1 z 1
 1