Wyniki wyszukiwania dla frazy: zb

Liczba znalezionych wiadomości: 1925

  • 2020-06-16 | Komentarze: 0

    Ishida: Nowe modele zwiększające możliwości pakowania owoców

    Ishida Europe zaprezentowała nowy sprzęt, którego celem jest zapewnienie wzrostu wydajności w szybkiej obsłudze świeżych produktów na całej linii pakowania. Dwa modele – waga kontrolna przeznaczona do świeżych produktów i nowy system kontroli rentgenowskiej są już dostępne dla producentów.

  • 2020-06-10 | Komentarze: 0

    Naturalne suplementy odchudzania. Przypraw dietę z Appetitą

    Diety odchudzające często wiążą się z wyrzeczeniami, eliminacjami czy ograniczeniami. Na szczęście dietetyczne posiłki nie muszą być mdłe i nudne - smak potraw z powodzeniem podkręcą aromatyczne zioła i przyprawy marki Appetita. Warto poznać naturalnych sprzymierzeńców w walce o lepsze zdrowie i piękną sylwetkę.

  • 2020-01-20 | Komentarze: 0

    Produkcja warzyw pakowanych: Linia dla opakowań stałowagowych

    Spółka Gastro Star AG, wiodący szwajcarski producent warzyw jest w stanie pakować porcje świeżych, gotowych do spożycia produktów w opakowania stałowagowe. Mimo, że wielkość wkładu bywa bardzo niewielka, straty nadważeniowe są zminimalizowane. Jest to możliwe dzięki zastosowaniu nowej linii pakującej zaprojektowanej przez spółkę Ishida Europe i jej szwajcarskiego dystrybutora, firmę Itech AG.

  • 2019-11-18 | Komentarze: 0

    Sprawniejsze przetwórstwo warzyw i owoców – Agram stawia na maszyny Ishida Europe

    Polska firma Agram S.A. w procesach produkcyjnych od lat wykorzystuje maszyny japońskiego producenta – Ishida Europe. W ubiegłym roku poszerzyła swoją linię produkcyjną o kolejne elementy ważące i pakujące, skracając tym samym czas pracy maszyn. Dzięki zmianie zwiększono wydajność linii i jej szybkość, jednocześnie ulepszając oferowany produkt.

  • 2019-09-30 | Komentarze: 0

    Inspekcja x-ray: Jaki system wybrać do pakowania dnej żywności?

    System inspekcji X-ray ma spełniać konkretne wymagania firmy. Zanim wybierzemy konkretną maszynę powinniśmy uwzględnić serię czynników.

  • 2018-09-12 | Komentarze: 0

    Lubelskie Święto Młodego Cydru zaprasza na Przyjęcie w sadzie

    500 osób przy wspólnych stołach, 5 ton jabłek, 500-litrowa beczka Młodziaka, ponad 500 prezentów i szarlotka dla wszystkich - Lubelskie Święto Młodego Cydru zaprasza na swoje 5. urodziny. Wyjątkowa edycja Święta odbędzie się w sobotę 15 września na Placu przed Centrum Kultury.

  • 2018-07-03 | Komentarze: 0

    Przyspiesz opaleniznę i zadbaj o zdrowie. Sok z marchwi Marwit idealny na lato!

    Piękny, brązowy odcień skóry nie musi być tylko efektem długiego wylegiwania się na słońcu. Idealną opaleniznę można również wzmocnić odpowiednią dietą, w której znajdzie się miejsce np. dla marchewek oraz produktów z nich wytwarzanych. Warzywo to, szczególnie pochodzące z polskich naturalnych i zrównoważonych upraw, jest źródłem cennych dla zdrowia substancji, które nie tylko poprawią kondycję cery, ale też korzystnie wpłyną na ogólne samopoczucie. Właśnie takie marchewki znajdziesz w świeżym soku marki Marwit. Zobacz, w jaki sposób pomoże ci on uzyskać naturalną opaleniznę.

  • 2018-06-15 | Komentarze: 0

    Latem poczuj miętę do groszku!

    W letnim menu warto wykorzystywać bogactwo sezonowych owoców, warzyw i świeżych ziół, które można jeść na surowo lub przyrządzać na wiele sposobów. Skupieni na korzystaniu z uroków wakacyjnej pogody zwykle szukamy prostych przepisów na lekkie i smaczne posiłki. Sięgamy także po gotowe rozwiązania, wśród których są także zdrowe i pożywne dania, szczególnie te na bazie zielonych jarzyn.

  • 2018-04-10 | Komentarze: 0

    Oskoła w kuchni

    Orzeźwiający i słodkawy smak soku z brzozy, zwanego potocznie oskołą, jest znany większości z nas. Jednak zapewne mało kto wie, że natura podarowała nam nie tylko wyjątkowy sok, ale także znakomity dodatek do przyrządzanych przez nas deserów, koktajli i napojów. Zastanawiasz się co możesz przygotować z pomocą oskoły? Podpowiemy!

  • 2018-03-26 | Komentarze: 0

    Brzoza – drzewo o niezwykłych właściwościach

    Brzoza, czyli z łacińskiego Betula – to rodzaj drzew i krzewów zaliczanych do rodziny brzozowatych, które już w medycynie ludowej były uważane za wyjątkowo przychylne człowiekowi. W Polsce najczęściej spotykamy się z odmianą brodawkowatą, z której nadal w niektórych domach przygotowuje się napary, nalewki oraz syropy. Również na sklepowych półkach coraz częściej możemy spotkać oskołę, czyli sok z brzozy bądź ksylitol - „cukier” pozyskiwany z jej kory. Ile jeszcze dobra skryła w niej matka natura?

Strona 1 z 193
 1  2  3  4  5  6  ...  193   następna »