Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: zagrożenia

Liczba znalezionych wiadomości: 65

  • 2015-03-25 | Komentarze: 0

    Koncepcja Just-in-time w firmie Sertop

    Współczesne zmiany na rynku wymuszają na producentach efektywne planowanie oraz kontrolowanie przepływu materiałów na wszystkich etapach produkcji. Jedną z metod poprawiających elastyczność w tej dziedzinie jest koncepcja Just-in-time, pozwalająca zsynchronizować wielkość zapasów surowców, wyrobów gotowych a nawet materiałów technicznych.

  • 2015-02-13 | Komentarze: 0

    Jak u mamy w niedzielę

    Tradycyjnego makaronu nie musimy nikomu przedstawiać. Smak babcinego rosołu z najlepszym makaronem na świecie – domowym, samodzielnie ugniecionym na drewnianej stolnicy pamięta każdy z nas. Ten właśnie smak próbujemy potem odtworzyć w naszym domu. Odnajdziemy go w produktach marki Arc- Pol, które zawsze smakują, jak przygotowane w domowej kuchni

  • 2014-10-24 | Komentarze: 0

    Bezpłatne seminaria na Targach SyMas i Maintenance

    Zapraszamy na bezpłatne seminaria learnShops™, które odbędą się w ramach Targów Obróbki, Magazynowania, Transportu i Logistyki Materiałów Sypkich i Masowych SyMas oraz Targów Utrzymania Ruchu, Planowania i Optymalizacji Produkcji MAINTENANCE w dniach 29-30 października 2014 w EXPO Kraków.

  • 2014-10-22 | Komentarze: 0

    Zaoszczędź światu miliony butelek z SodaStream

    Okres wakacyjny dobiegł końca. Polacy chętnie łapali promienie słońca na bałtyckich plażach i aktywnie spędzali czas przemierzając tatrzańskie szlaki. Niestety turyści coraz częściej zanieczyszczają środowisko, zostawiając po sobie ogromne ilości śmieci i nie zdając sobie sprawy z zagrożenia, jakie to za sobą niesie.

  • 2014-10-16 | Komentarze: 0

    Monitorowanie temperatury i wilgotności żywności z wykorzystaniem systemu rejestracji danych testoSaveris 2.

    Aby zagwarantować jakość i odpowiednią trwałość produktów oraz aby sprostać normom prawnym dotyczącym higieny, żywność należy przetwarzać i przechowywać w nieustannie idealnych warunkach klimatycznych. Wydatki w kontekście czasu, kosztów i wysiłku związanych z trwałym i pewnym monitorowaniem parametrów takich jak temperatura i wilgotność są często nieproporcjonalnie duże w porównaniu z dostarczanymi korzyściami.

  • 2014-03-18 | Komentarze: 0

    BASF - opakowania ochronne do produktów spożywczych

    Innowacyjne technologie firmy BASF znajdują zastosowanie także w opakowaniach ochronnych do makaronu, muesli czy innych produktów spożywczych, a to dzięki temu, że zapewniają bezpieczną barierę przed pozostałościami oleju mineralnego w opakowaniach.

  • 2013-12-17 | Komentarze: 0

    Energiczna zmiana

    Dążenie do optymalizacji kosztów to jeden z kluczowych obszarów zarządzania przedsiębiorstwem, niezależnie od jego specyfiki. Jest on konieczny aby skutecznie konkurować nie tylko na lokalnym, ale i międzynarodowym rynku. Wyjątkowo korzystnym rozwiązaniem w tym zakresie może się okazać zmiana dostawcy energii elektrycznej.

  • 2013-10-08 | Komentarze: 0

    Jesienna porcja słońca

    Urozmaicenie naszej środkowoeuropejskiej diety o słoneczne, tropikalne smaki bywa czasem trudne. Dobrze znane dania i przekąski pragniemy zastąpić czymś nowym, o ciekawszym smaku i zapachu. Jednocześnie ważne, żeby produkt posiadał wysokie walory odżywcze. Decydując się na ananasy, czy mango suszone z kolekcji HELIO GOLD możemy z powodzeniem wzbogacić codzienny jadłospis o oryginalne, zdrowe i pożywne egzotyczne przekąski. Nowa propozycja firmy HELIO zawiera odpowiednio 70 i 80 g słodkiego rarytasu.

  • 2013-09-26 | Komentarze: 0

    Program towarzyszący Targom SyMas i MAINTENANCE

    IV edycja Targów MAINTENANCE oraz V edycja Targów SyMas, która już 2 i 3 października odbędzie się w Hali Targów w Krakowie na ul. Centralnej 41a, zapowiada się interesująco nie tylko ze względu na szeroką ofertę wystawców, ale również program towarzyszący.

  • 2013-09-23 | Komentarze: 0

    Ochrona sanitarna dla firm

    Właściciele firm i przedsiębiorstw związanych z produkcją i obrotem żywności doskonale wiedzą, że jednym z podstawowych warunków odpowiadających za ich właściwą pracę jest skuteczna ochrona przed szkodnikami. W jaki sposób mają jednak ocenić, czy firma zajmująca się tego typu działaniami zapewni bezpieczeństwo zakładu i magazynów?

Strona 1 z 7
 1  2  3  4  5  6  ...  7   następna »