Wyniki wyszukiwania dla frazy: tłuszcze

Liczba znalezionych wiadomości: 188

  • 2018-08-29 | Komentarze: 0

    Dziś upieczemy ciasto, czyli jak kreatywnie spędzić czas z dzieckiem

    Jak często podajesz swojemu dziecku słodycze ze sklepowej półki? Czy nie lepszym rozwiązaniem jest przygotowanie pysznej przekąski we własnym domu? Otwiera to nowe możliwości eksperymentowania w kuchni oraz dostosowywania przepisów do preferencji dziecka.

  • 2017-10-13 | Komentarze: 0

    Zdrowe smarowanie bez tłuszczów trans

    Trend zdrowego odżywiania się jest coraz popularniejszy. Polacy chcą wybierać produkty najwyższej jakości i – między innymi – uważać na tłuszcze trans. W odpowiedzi na tę potrzebę i w trosce o zdrowie, ZT „Kruszwica” S.A. oferuje gamę produktów do smarowania pieczywa, bogatych w nienasycone kwasy tłuszczowe i praktycznie nie zawierające izomerów trans.

  • 2015-08-20 | Komentarze: 0

    Jakość i tradycja w służbie podniebieniu – Kiełbasa krakowska podsuszana z linii Natura firmy Nove

    Mało kto wie, że tradycja wyrobu kiełbasy krakowskiej sięga początków XIX wieku. Niemniej wraz z upływem pokoleń ulepszony został nie tylko skład, ale i metody produkcji tego docenianego przysmaku. Doskonałym przykładem klasycznego specjału o udoskonalonej recepturze jest Kiełbasa krakowska podsuszana z linii Natura firmy Nove, która zachwyca niepowtarzalnym i naturalnym smakiem wędlin w najczystszej postaci.

  • 2015-03-12 | Komentarze: 0

    Jesz mało chleba? Sprawdź dlaczego warto to zmienić!

    Pieczywo jest źródłem m.in. białka, witamin, składników mineralnych i błonnika. Polscy piekarze oferują różnorodne wyroby wysokiej jakości, mimo to spożycie chleba spada. Z tego tekstu dowiesz się dlaczego warto sięgać po wypieki, czym charakteryzują się podstawowe grupy pieczywa i na co zwracać uwagę robiąc zakupy.

  • 2015-03-05 | Komentarze: 0

    Wegetarianizm i jego odmiany

    Wegetarianizm to nie tylko sposób odżywiania się, ale też styl życia. Poznaj jego odmiany i wypróbuj oryginalny przepis na wegetariański specjał autorstwa Zbigniewa Kurleto - mistrza kuchni, członka Fundacji Klubu Szefów Kuchni oraz eksperta Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

  • 2015-02-25 | Komentarze: 0

    Ser żółty – jak zrobić domowym sposobem?

    Ser żółty ceniony jest za aromat i szerokie zastosowanie kulinarne. Dodaje charakteru naszym kanapkom, wzbogaca smak zapiekanek, makaronów i sałatek. Wbrew obiegowej opinii jest też niezwykle wartościowym produktem i powinien znajdować się w naszym codziennym jadłospisie. Na co zwracać uwagę przy jego zakupie i w jaki sposób przygotować go samodzielnie w domu?

  • 2015-01-30 | Komentarze: 0

    Program „Doceń polskie”. XV audyt żywności w liczbach

    28 stycznia w Krakowie odbyła się XV certyfikacja żywności przeprowadzona w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Trwa zliczanie punktów, które eksperci przyznali żywności za smak, wygląd i stosunek jej jakości do ceny. Noty wystawione przez członków Loży Ekspertów decydują o tym, które ze zgłoszonych wyrobów zdobędą certyfikat „Doceń polskie”.

  • 2015-01-26 | Komentarze: 0

    Zdrowie z siemienia lnianego

    Nasiona lnu zwyczajnego to nieco zapomniany produkt spożywczy, posiadający wartość odżywczą, jak również właściwości lecznicze. Doceń siemię i czerp zdrowie z siły malutkich nasionek!

  • 2015-01-12 | Komentarze: 0

    Dieta na zimową porę

    Zima to nie najłatwiejszy okres dla naszego organizmu – czujemy się wówczas bardziej senni, zmęczeni, nasza odporność na różnego rodzaju infekcje spada, a co więcej, nabieramy apetytu na bardziej obfite i kaloryczne dania. Jednym ze sposobów by zachować wymarzoną sylwetkę i uniknąć nadprogramowych kilogramów jest odpowiednio skomponowana dieta, wzbogacona o wartościowe nienasycone kwasy tłuszczowe, których doskonałym źródłem jest olej rzepakowy marki Rapso.

  • 2014-11-06 | Komentarze: 0

    Już 8 listopada Światowy Dzień Zdrowego Śniadania!

    Już w najbliższą sobotę, 8 listopada będziemy obchodzić Dzień Zdrowego Śniadania. Z tego powodu warto przypomnieć sobie, jak ważne jest prawidłowe i regularne odżywianie, szczególnie w pierwszej części dnia, w której głównymi posiłkami są pierwsze i drugie śniadanie. Pamiętajmy, że drugie śniadanie jest szczególnie istotne w przypadku dzieci, ponieważ dostarcza im wielu witamin oraz energii, tak bardzo potrzebnych do aktywnego funkcjonowania w ciągu dnia.

Strona 1 z 19
 1  2  3  4  5  6  ...  19   następna »