Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: tłuszcz kakaowy

Liczba znalezionych wiadomości: 8

  • 2014-11-06 | Komentarze: 0

    Pomysły na drugie śniadanie z Kubusiem

  • 2012-10-25 | Komentarze: 0

    Słodkie chrupanie z marką Bonna

    Marka Bonna należąca do PSH Unia S.A proponuje trzy słodkie produkty, które z pewnością przypadną do gustu miłośnikom łakoci i słodkiego chrupania.

  • 2011-09-19 | Komentarze: 0

    Informacja o wynikach kontroli w zakresie jakości handlowej wyrobów czekoladowych

    Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2011 rok, w II kwartale wojewódzkie inspektoraty JHARS w: Bydgoszczy, Gdańsku, Katowicach, Kielcach, Krakowie, Lublinie, Łodzi, Poznaniu, Szczecinie, Warszawie i we Wrocławiu, przeprowadziły kontrolę w zakresie jakości handlowej wyrobów czekoladowych.

  • 2011-04-12 | Komentarze: 0

    Jej wysokość czekolada – jedzmy na zdrowie!

    12 kwietnia obchodzony jest Dzień Czekolady – niekwestionowanej królowej słodyczy, pokusy, której nie mogą się oprzeć nawet najwytrwalsi w swoich dietetycznych postanowieniach. Pysznie intensywna, rozpływająca się w ustach, niebiańska, gorąca, z mlekiem, w tabliczkach, nadziewana… O jej historii, powodach popularności, bogactwie w składniki odżywcze, a tym samym jej olbrzymim wpływie na nasze zdrowie i samopoczucie opowie Agnieszka Piskała, Specjalista ds. Żywienia z Nestlé Polska S.A.

  • 2010-07-19 | Komentarze: 0

    "Słodko-gorzkie" wyniki kontroli

    Ile czekolady w czekoladzie? Z czego może zrobione być wino? 13,3 proc. wyrobów czekoladowych oraz 6,2 proc. wyrobów winiarskich wzbudziło zastrzeżenia Inspekcji Handlowej w trakcie kontroli prowadzonych na zlecenie UOKiK

  • 2010-05-25 | Komentarze: 0

    Orzeszki sojowe w czekoladzie DOBRA KALORIA

    Orzeszki sojowe w czekoladzie stanowią smaczną i wartościową przekąskę o wysokiej zawartości błonnika, magnezu, żelaza i witaminy E. Ziarna soi prażone są w gorącym powietrzu, bez dodatku tłuszczu, co nadaje im chrupkość oraz ogranicza kaloryczność produktu.

  • 2009-07-26 | Komentarze: 0

    Miejsce słodyczy w diecie dzieci

    Ostatnie badania, przeprowadzone w Polsce przez Instytut Badawczy Millward Brown SMG/KRC (Badanie „Miejsce słodyczy w diecie naszych dzieci” zostało przeprowadzone w marcu 2009 przez instytut badawczy Millward Brown SMG/KRC na reprezentatywnej, losowej, ogólnopolskiej próbie matek dzieci w wieku 3-6 lat (500 osób). Oparte było wywiadach w domach respondentów prowadzonych techniką CAPI) pokazują, że 93% matek daje swoim dzieciom słodycze. Około 19% dając je czuje dyskomfort, a niemal 10% chciałaby je dawać, ale boi się, że są one niezdrowe. Tymczasem eksperci ds. żywienia dopuszczają słodycze, pod warunkiem, że są one wartościowe oraz stanowią element zbilansowanej diety.

  • 2008-03-13 | Komentarze: 0

    Jak wyczarować czekoladę

    Dla wszystkich, którzy chcą się dowiedzieć z jakich składników robi się białą, gorzką, a z jakich mleczną czekoladę powstał nowy serwis Goplany „Zrób swoją czekoladę”.

Strona 1 z 1
 1