Wyniki wyszukiwania dla frazy: szpinak

Liczba znalezionych wiadomości: 122

  • 2019-03-18 | Komentarze: 0

    Akademickie 5 minut na obiad

    Gulasz z parówek, makaron z cukrem, czy dowolne połączenie składników, które zostały w lodówce – o kulinarnych wyczynach studentów od zawsze krążyły legendy. Wiele wskazuje na to, że te wątki już wkrótce znikną z barwnych opowieści o akademickim życiu. Studentom nie przybyło wprawdzie czasu na gotowanie, nie zaczęli też częściej odwiedzać restauracji. Przywiązują jednak większą wagę do dobrego odżywiania i zyskali sprzymierzeńców w walce z pędzącym czasem.

  • 2019-03-12 | Komentarze: 0

    Ugotowani. Jak połączyć pracę zdalną z opieką nad dzieckiem

    Małe dziecko to niemałe wyzwanie - nawet dla arcymistrzów planowania. Wystarczy krótkitelefon ze żłobka lub przedszkola, by zapracowanego rodzica wybić z zawodowego rytmu. Jak pogodzić opiekę nad chorym dzieckiem z koniecznością pracy zdalnej?

  • 2018-04-10 | Komentarze: 0

    Oskoła w kuchni

    Orzeźwiający i słodkawy smak soku z brzozy, zwanego potocznie oskołą, jest znany większości z nas. Jednak zapewne mało kto wie, że natura podarowała nam nie tylko wyjątkowy sok, ale także znakomity dodatek do przyrządzanych przez nas deserów, koktajli i napojów. Zastanawiasz się co możesz przygotować z pomocą oskoły? Podpowiemy!

  • 2015-12-21 | Komentarze: 0

    Cake-pops.

    Polewa z serka topionego to doskonały dodatek do cake pops czyli ciasteczek na patykach. Spróbujcie sami!

  • 2015-06-09 | Komentarze: 0

    Pierożki ze szpinakiem i serkiem śmietankowym

    Idealne zarówno na rodzinny obiad jak i domową kolację. Po prostu rozpływają się w ustach!

  • 2015-03-05 | Komentarze: 0

    Wegetarianizm i jego odmiany

    Wegetarianizm to nie tylko sposób odżywiania się, ale też styl życia. Poznaj jego odmiany i wypróbuj oryginalny przepis na wegetariański specjał autorstwa Zbigniewa Kurleto - mistrza kuchni, członka Fundacji Klubu Szefów Kuchni oraz eksperta Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

  • 2015-01-28 | Komentarze: 0

    Pasta perfetta

    Gdy po pracy brakuje czasu na przygotowanie kolacji, a my w kilka minut chcemy zjeść coś pysznego, zazwyczaj wybieramy makaron. Jego sycące możliwości Włosi odkryli już kilka wieków temu, a dziś docenia je cały świat. Jeżeli chcecie zostać mistrzami włoskiej pasty, mamy dla Was kilka wskazówek – jaki makaron wybrać, ile czasu go gotować i z czym łączyć.

  • 2015-01-22 | Komentarze: 0

    Warkocz z indyka na młodym szpinaku z sosem piri - piri

    Pyszne warkoczyki z indyka w wersji pikantnej!

  • 2014-12-17 | Komentarze: 0

    Grillowany filet z kaczki z zielonym purée i sosem czosnkowo – ziołowym

    Pyszna kaczka, idealne na zbliżające się święta Bożego Narodzenia

  • 2014-12-15 | Komentarze: 0

    Klasyka na nowo. Świąteczne propozycje Mirka Drewniaka

    W okresie świątecznym szczególną wagę przywiązujemy do tradycji; pielęgnujemy obrzędy związane z Bożym Narodzeniem, a naszym bliskim podajemy zwyczajowe potrawy. Mirek Drewniak, mistrz kuchni i ekspert programu „Doceń polskie” proponuje, aby klasykę zinterpretować na nowo i korzystając z tradycyjnych, polskich składników przyrządzić świąteczne potrawy w nowej odsłonie.

Strona 1 z 13
 1  2  3  4  5  6  ...  13   następna »