Wyniki wyszukiwania dla frazy: suszone jaja

Liczba znalezionych wiadomości: 8

  • 2014-10-08 | Komentarze: 0

    Na grzyby!

    W czym „zamknąć” smak grzyba? Z czym najlepiej je przyrządzać? Jak powstają grzybowe wianuszki? Co oznacza wyrażenie „Czekać jak kania dżdżu”? Odpowiadamy na te i inne pytania, obalamy także mity dotyczące grzybów.

  • 2014-09-23 | Komentarze: 0

    ILE GRZYBÓW W BARSZCZU? - czyli kulinarne ciekawostki z leśnego runa

    24 września przypada Dzień Grzyba. To dobra okazja, by przyjrzeć się bliżej temu nieocenionemu składnikowi polskiej kuchni.

  • 2013-11-22 | Komentarze: 0

    Bez glutenu można żyć smacznie! Kilka słów o diecie bezglutenowej

    Celiakia jest jedną z najpoważniejszych nietolerancji pokarmowych człowieka. Szacuje się, że cierpi na nią przynajmniej 1 proc. populacji, a mimo to świadomość społeczna dotycząca tej choroby wciąż jest niewielka. Jedyną metodą jej leczenia jest stosowanie ścisłej diety bezglutenowej. Jak skomponować idealne menu, których produktów unikać i jak szukać tych właściwych na sklepowych półkach?

  • 2013-03-29 | Komentarze: 0

    Jak wybrać i podać wędlinę na wielkanocny stół?

    Święta Wielkanocne to wyjątkowa uczta dla podniebienia. Oprócz potraw z jajami, żurów i ciast uświetnią ją wędliny i wyroby z mięsa. Które z nich jednak wybrać i jak je podać? Podpowiadamy, jakich szynek i mięs nie powinno zabraknąć na świątecznym stole i na co zwrócić uwagę przy ich zakupie.

  • 2012-01-27 | Komentarze: 0

    Walentynkowe pokusy

    Czas Walentynek jest doskonałą okazją ku temu, by sprawdzić ile prawdy drzemie w starym przysłowiu „przez żołądek do serca”. Wszak zakochani swoje święto często obchodzą przy romantycznej kolacji, podczas której na talerzu pojawiają się produkty o afrodyzyjnym działaniu. Warto więc wcześniej zastanowić się jak skomponować potrawy na ten wyjątkowy dzień. Tajniki sercowej diety zdradza Agnieszka Piskała, Specjalista ds. Żywienia z Nestlé Polska S.A.

  • 2011-04-15 | Komentarze: 0

    Wielkanocne jaja - czy wiesz, co kupujesz?

    Czekolada przeterminowana o ponad 200 dni, gotowe ciasto ze sklepu z zakalcem, spleśniałe bakalie mogą zepsuć wielkanocne przygotowania niejednej pani domu. Wszystkim przygotowującym się do wielkanocnych zakupów UOKiK przypomina o tym jak wybierać produkty spożywcze

  • 2010-06-10 | Komentarze: 0

    Wegetarianizm po węgiersku

    Zdaniem dietetyków Polacy nie odżywiają się dobrze. Zajadamy się mięsem, a zbyt małą wagę przykładamy do zdrowych warzyw. Ponadto w naszej codziennej diecie brakuje urozmaicenia. By to zamienić, warto sięgnąć po „Sałatkę jarzynową węgierską” SEKO S.A.

  • 2007-04-16 | Komentarze: 0

    Śliwka pełna słońca

    Spółka Helio S.A., dawniej "PH BONA" wprowadziła na rynek śliwkę kalifornijską bez pestek, doskonałą do ciast, wypieków i bezpośredniego spożycia. Przysmak doskonale sprawdzi się w przyrządzaniu potraw mięsnych oraz wykwintnych przystawek serowych. Pełna słońca, mięsista śliwka jest pakowana do półprzezroczystych opakowań, przez które każdy konsument będzie mógł zobaczyć wielkość, jakość i świeżość produktu. Śliwki Kalifornijskie marki HELIO Słoneczne Owoce(r) dostępne na rynku w opakowaniach pół kilogramowych.

Strona 1 z 1
 1