Wyniki wyszukiwania dla frazy: spożycie mleka

Liczba znalezionych wiadomości: 33

  • 2014-08-01 | Komentarze: 0

    Sposób na lato? Zimny Anatol!

    Gdy temperatura na zewnątrz przekracza 30˚C początkowo cieszymy się, że w końcu i do nas zawitało prawdziwe lato. Z czasem upał zaczyna męczyć, w końcu staje się nieznośny a nawet niebezpieczny. Jak przetrwać wysokie temperatury i co pić w upały, by nie zwariować?

  • 2013-10-03 | Komentarze: 0

    Jogurt – dla każdego coś zdrowego

    Na początku XX wieku jogurt ze względu na swoje prozdrowotne właściwości uchodził za lekarstwo i sprzedawany był w aptekach. Dziś dostępny w niemal każdym sklepie spożywczym zyskuje coraz większe grono zwolenników. Związek Polskich Przetwórców Mleka realizuje kampanię „Jogurt na dobry dzień”, akcentując dobroczynny wpływ jogurtu na organizm człowieka.

  • 2013-09-16 | Komentarze: 0

    Jaka jest najlepsza alternatywa mięsa w diecie wegetariańskiej? Nabiał

    Osoby na diecie wegetariańskiej muszą dostarczać organizmowi odpowiednią ilość energii, białka, witamin i składników mineralnych, które zastąpią mięso. Są one niezbędne do prawidłowego rozwoju i dobrego samopoczucia. Jak jednak uzupełnić ich niedobór? Alternatywnym źródłem jest nabiał, a przede wszystkim ser żółty.

  • 2013-07-18 | Komentarze: 0

    Jaki jogurt wybrać?

    Jogurt jako produkt znany od tysięcy lat i zyskuje coraz większe grono smakoszy. Mimo, że do Europy dotarł dopiero na początku XX w. obecnie jest nie tylko przekąską, ale składnikiem wielu potraw. Stało się tak za sprawą przenikania kuchni z różnych stron świata, które na stałe zagościły w większości domów.

  • 2011-10-27 | Komentarze: 0

    Trzy kroki do witalności od rana

    Nieubłaganie przyszła jesień, a wraz z nią chłodniejsze i coraz krótsze dni. Szare, zimne poranki nie zachęcają do zrywania się z łóżka, ani do podejmowania nowych wyzwań.

  • 2011-04-12 | Komentarze: 0

    Jej wysokość czekolada – jedzmy na zdrowie!

    12 kwietnia obchodzony jest Dzień Czekolady – niekwestionowanej królowej słodyczy, pokusy, której nie mogą się oprzeć nawet najwytrwalsi w swoich dietetycznych postanowieniach. Pysznie intensywna, rozpływająca się w ustach, niebiańska, gorąca, z mlekiem, w tabliczkach, nadziewana… O jej historii, powodach popularności, bogactwie w składniki odżywcze, a tym samym jej olbrzymim wpływie na nasze zdrowie i samopoczucie opowie Agnieszka Piskała, Specjalista ds. Żywienia z Nestlé Polska S.A.

  • 2011-04-05 | Komentarze: 0

    Dobry rok dla SM Spomlek

    Rekordowe przychody, nowe inwestycje, rosnące stawki za mleko – rok 2010 udany dla Spomleku

  • 2011-01-10 | Komentarze: 0

    Kiełbasa z łubinu

    Z ziaren łubinu można wytwarzać niskotłuszczową, zdrową kiełbasę - informuje serwis "EurekAlert".

  • 2011-01-04 | Komentarze: 2

    Otręby firmy Kupiec - zdrowe nie znaczy nudne!

    Otręby firmy Kupiec to zdrowy, bogaty w składniki mineralne i witaminy produkt, który dzięki wysokiej zawartości błonnika zapewnia prawidłową przemianę materii.

  • 2010-12-15 | Komentarze: 0

    Skąd się biorą dziury w serze? - czyli dzień otwarty w S.M. Spomlek

    Po raz pierwszy w ponad 100 letniej historii istnienia Spółdzielczej Mleczarni Spomlek w minioną sobotę (11 grudnia 2010 r.) mieszkańcy Radzynia Podlaskiego mogli zobaczyć na własne oczy jak produkowane są różne produkty mleczne a przede wszystkim sery żółte; Radamer, Bursztyn.

Strona 1 z 4
 1  2  3  4   następna »