Wyniki wyszukiwania dla frazy: spółdzielnie

Liczba znalezionych wiadomości: 31

  • 2014-06-04 | Komentarze: 0

    Media Tour 30 maja 2014 r. - Droga Bielucha do Unii Europejskiej

    Trasa tegorocznego Media Touru dla dziennikarzy ogólnopolskich mediów drukowanych i internetowych wiodła sprzed Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie do pałacu Zamoyskich w Kozłówce, a dalej do karczmy „Siwy Dym” w Celejowie.

  • 2014-04-11 | Komentarze: 0

    Program ''Doceń polskie"

    Trwa przyjmowanie zgłoszeń od producentów żywności chcących zdobyć certyfikaty Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. Artykuły spożywcze spełniające podstawowe kryterium programu, tj. posiadające ''polski akcent'' zostaną ocenione przez ekspertów w trakcie certyfikacji, która odbędzie się 30 kwietnia w Krakowie. Wyroby najwyższej jakości otrzymają godło ''Doceń polskie''. Honorowy patronat nad programem sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

  • 2013-09-11 | Komentarze: 0

    Kapuściane święto w Charsznicy

    „Charsznica jest wsią. Nie spotkasz nigdzie w kraju lepszych specjalistów od kwaszenia kapusty, którzy próbują - przez Spółdzielnię Ogrodniczą - zdobywać ponoć zagraniczne rynki...” - tak Charsznicę przedstawiał Brunon Rajca w wydanej blisko czterdzieści lat temu książce „Niedaleko od Miechowa”. 8 września Kapuściana Stolica Polski już po raz dziewiętnasty gościła amatorów „zielonego złota”.

  • 2013-08-27 | Komentarze: 0

    Smak lasu zamknięty w słoikach… czyli sposób na marynaty do grzybów

    Polska kuchnia nie może obejść się bez smakowitych podgrzybków, borowików czy prawdziwków. Z tymi leśnymi smakołykami trzeba jednak zachować ostrożność. Dlatego jeśli nie macie doświadczenia, zaproście na wyprawę wprawionego grzybiarza. Bez wątpienia podzieli się wiedzą i pomoże zebrać najlepsze okazy.

  • 2013-08-14 | Komentarze: 0

    Pieczywo i mąki z godłem „Doceń polskie”

    Certyfikat Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” zdobyło dotychczas ponad 500 artykułów spożywczych różnego typu, w tym także wyroby z branży piekarskiej. W trakcie przeprowadzonego w lipcu IX audytu, eksperci programu nagrodzili kolejne produkty. Godło programu zdobyło pieczywo i mąki dziewięciu producentów z całej Polski.

  • 2013-03-15 | Komentarze: 0

    Rodzimy nabiał wysokiej jakości nagrodzony godłem „Doceń polskie”

    Odbył się już 7.audyt artykułów spożywczych uczestniczących w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie” . Potwierdzono wysoką jakość rodzimego nabiału - certyfikatami nagrodzono wyroby aż 10 producentów z całego kraju.

  • 2012-09-21 | Komentarze: 0

    Opatowskie krówki mleczne z certyfikatem „Doceń polskie”

    Krówki mleczne produkowane przez OSM w Opatowie zostały wyróżnione certyfikatem „Doceń polskie”.

  • 2011-10-03 | Komentarze: 0

    Nowa linia do konfekcjonowania sera Mlekovity

    MLEKOVITA, światowy lider serowarstwa, nadal dynamicznie rozwija i umacnia pozycję rynkową w segmencie serów konfekcjonowanych. Z początkiem października uruchomiono kolejną, już ósmą linię produkcyjną, zlokalizowaną w Wysokiem Mazowieckiem, w otwartej w listopadzie 2010 roku, największej na świecie FABRYCE KONFEKCJONOWANIA SERA.

  • 2011-09-02 | Komentarze: 0

    MLEKOVITA włączyła w swoje struktury Obrzańską Spółdzielnię Mleczarską w Kościanie.

    W dniu 01 września 2011 roku, na skutek decyzji biznesowych w postaci Uchwał Walnych Zgromadzeń Spółdzielni, nastąpiło połączenie Spółdzielni Mleczarskiej MLEKOVITA w Wysokiem Mazowieckiem z Obrzańską Spółdzielnią Mleczarską w Kościanie.

  • 2011-05-12 | Komentarze: 0

    Meriläinen i Bajko: konsolidacja konieczna i korzystna

    O nadchodzącym procesie konsolidacji rozmawiali w Radzyniu Podlaskim przedstawiciele polskiego mleczarstwa. Większość z nich była zgodna, że obecna struktura branży blokuje rozwój i osłabia jej konkurencyjność. Doświadczenia innych krajów europejskich wskazują tymczasem, że tylko więksi producenci mogą skutecznie rywalizować na rynku rodzimym i międzynarodowym.

Strona 1 z 4
 1  2  3  4   następna »