Wyniki wyszukiwania dla frazy: skórki

Liczba znalezionych wiadomości: 133

  • 2017-10-27 | Komentarze: 0

    Wegetarianizm dla każdego. Zobacz, jak zacząć. Soki będą niezbędne

    - Dieta wegetariańska wzmacnia odporność, ma dobry wpływ na skórę, zmniejsza ryzyko rozwoju nadwagi i otyłości – przekonuje dietetyk Anna Czyż. W Polsce decyduje się na nią już niemal co dziesiąta osoba w wieku od 16 do 34 lat. Jak znaleźć się wśród nich? Na początek wypróbuj całodzienny jadłospis, przygotowany z wykorzystaniem zdrowych i świeżych soków Witmar!

  • 2015-12-21 | Komentarze: 0

    Sylwester i Nowy Rok z kuchniami świata!

    Na Sylwestra świetnie sprawdzą się dania, które możemy przygotować przed przyjściem gości, dzięki temu w trakcie imprezy nie będziemy musieli spędzać czasu w kuchni. Idealnie byłoby, gdyby następnego dnia można było je podać na noworoczny obiad, bo kto 1 stycznia ma siłę na gotowanie…? Chrzanowska Manufaktura Wędlin, której wyroby doskonale sprawdzają się w klasycznych daniach wielu kuchni świata przygotowała na ten czas dwa oryginalne przepisy na dania jednogarnkowe. Pierwszym z nich jest Quiche lorraine z Szynką Kruchą z Chrzanowa, a druga propozycja to Ryż po meksykańsku z Kiełbasą Kruchą z Chrzanowa. Z tymi przepisami poradzą sobie nawet niezbyt wprawieni kucharze. Smacznego!

  • 2015-09-17 | Komentarze: 0

    Węgierski gulasz z polską kiełbasą!

    Wyroby Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin doskonale sprawdzają się w klasycznych przepisach na dania wielu kuchni świata. W we wrześniu polecamy pyszny gulasz węgierski z dodatkiem Kiełbasy Myśliwskiej Suchej z szynki z Chrzanowa!

  • 2015-08-21 | Komentarze: 0

    Kulinarne inspiracje Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin na Dzień Polskiej Żywności

    Chrzanowska Manufaktura Wędlin z okazji obchodzonego 25 sierpnia Dnia Polskiej Żywności przygotowała przepisy na lekkie i smaczne potrawy, które świetnie sprawdzą się podczas rodzinnych posiłków. W propozycjach wykorzystane zostały produkty nagrodzone godłem „Doceń Polskie”: Szynka Krucha z Chrzanowa, Szynka Krucha z Chrzanowa upieczona, Frankfurterki surowe wędzone z szynki, Kiełbasa Krucha z Chrzanowa drobiowa i Kiełbasa Krucha z Chrzanowa wieprzowa.

  • 2015-06-15 | Komentarze: 0

    Sałatka owocowa z Delisią

    Doskonała propozycja na drugie śniadanie lub popołudniową przekąskę.

  • 2015-03-09 | Komentarze: 0

    Jedna kropla orzeźwienia – naturalny sok z limonek marki Limmi

    Czasem prawie gotowy napój, danie, bądź deser wymaga jeszcze jednego akcentu, aby zachwycić podniebienia smakoszy. Gdy popularne przyprawy i dodatki to za mało, warto sięgnąć po produkty, które za sprawą kilku kropli odmienią oblicze codziennych specjałów. Naturalny sok z limonek marki Limmi to słoneczna propozycja dla odważnych, która stanie się egzotyczną alternatywą dla aromatu świeżych cytryn.

  • 2015-03-05 | Komentarze: 0

    Wegetarianizm i jego odmiany

    Wegetarianizm to nie tylko sposób odżywiania się, ale też styl życia. Poznaj jego odmiany i wypróbuj oryginalny przepis na wegetariański specjał autorstwa Zbigniewa Kurleto - mistrza kuchni, członka Fundacji Klubu Szefów Kuchni oraz eksperta Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

  • 2014-12-30 | Komentarze: 0

    Włoski Nowy Rok

    Powitanie Nowego Roku we Włoszech świętowane jest wyjątkowo uroczyście. Sylwester w tym kraju to jednak nie tylko huczne zabawy, ale przede wszystkim tradycyjne dania i zwyczaje, które pozostają niezmienne od wieków. Co jada się i jak się bawi podczas włoskiej sylwestrowej nocy?

  • 2014-12-29 | Komentarze: 0

    Kawa na ławę, czyli zimowe oblicza kawy

    Mieszkańcy Ziemi rocznie wypijają 400 miliardów filiżanek kawy. Każdy z nas ma ulubione sposoby przyrządzania tego napoju. Urozmaicamy ją mlekiem, śmietanką, lodami, przyprawami, syropami smakowymi czy alkoholem. Wystarczy odrobina wyobraźni i wyczucia smaku. O jakich dodatkach kawowych należy pomyśleć zimą i jak wpływają one na jej smak?

  • 2014-12-17 | Komentarze: 0

    O sukcesie decydują detale

    Świat smaków to świat magiczny. Pamiętamy babcine keksy, pyszne serniki ciotki i makowiec naszej mamy. Wracamy do wiekowych przepisów, odnajdujemy je w komodach i odtwarzamy tamte smaki. O sukcesie najczęściej decydują detale. Odpowiednia proporcje, sekundy w których należy dodać odpowiedni składnik - nie za wcześnie i nie za późno. Ale prawdziwą różnicę w smaku tworzą dodatki. Nie tylko nadają odpowiedni smak naszym wypiekom i daniom ale również dodają pięknego wyglądu...że aż "ślinka nam cieknie".

Strona 1 z 14
 1  2  3  4  5  6  ...  14   następna »