Wyniki wyszukiwania dla frazy: sery ple

Liczba znalezionych wiadomości: 26

  • 2015-08-26 | Komentarze: 0

    Kulinarne podróże dla najmłodszych – śniadanie z Serami topionymi w plasterkach marki LACTIMA

    Przygotowując śniadanie dla naszych pociech szczególnie doceniamy proste w użyciu oraz bogate w smaku dodatki. Doskonałym wyborem staną się apetyczne Sery topione w plasterkach marki LACTIMA, dostępne aż w ośmiu oryginalnych smakach. Dzięki nim przyrządzimy aromatyczne i sycące śniadanie dla naszych maluchów, które stanie się receptą na pyszne i dalekie od nudy rozpoczęcie każdego, pełnego szkolnych wyzwań dnia.

  • 2014-12-29 | Komentarze: 0

    Wysublimowany smak na każdy dzień – sery topione w kubeczkach marki LACTIMA

    Serki topione przeznaczone są głównie na śniadania, a ich smaki są monotonne? Nic z tych rzeczy! Nowa, specjalna linia serów topionych w kubeczkach marki LACTIMA w stu procentach przełamuje ten stereotyp. Delikatny smak śmietanki, ekskluzywne trufle i charakterystyczny ser pleśniowy – każda z dostępnych wersji odmieni nie tylko tradycyjne poranne danie, ale także wszystkie inne, nadając im wyjątkowych, niecodziennych walorów smakowych.

  • 2014-07-31 | Komentarze: 0

    Jeszcze więcej smaku – sery topione Bistro XXL marki LACTIMA

  • 2014-07-30 | Komentarze: 0

    Jeszcze więcej smaku – sery topione Bistro XXL marki LACTIMA

    Wakacje to doskonała pora na aktywne spędzanie czasu w gronie najbliższych. Wspólne wyjazdy, biesiadowanie na świeżym powietrzu, poznawanie nowych miejsc. Mało kto wybiera długie godziny w kuchni kosztem plenerowych rozrywek. Wysoka temperatura dodatkowo odstrasza od pichcenia. Gama serów topionych Bistro XXL marki LACTIMA doskonale sprawdzi się zarówno podczas przygotowywania biwakowego posiłku, jak i szybkiej, domowej, a do tego smacznej przekąski.

  • 2014-06-11 | Komentarze: 0

    Kamiennogórski ser pleśniowy – niezmienna receptura, która kusi smakiem

    Niepowtarzalna głębia smaku i lekka konsystencja to charakterystyczne cechy „Kamiennogórskiego sera pleśniowego” od SM KaMos. Jego zdecydowany, niemal pikantny smak z grzybową nutą i wyjątkowy zapach, to nie lada gratka dla serowych koneserów. Ten pleśniowy ser dojrzewający powstaje według tradycyjnej, niezmiennej od ponad półwiecza receptury - historia jego produkcji sięga lat 50. ubiegłego wieku. „Kamiennogórski ser pleśniowy” nie zawiera żadnych konserwantów oraz polepszaczy. Mleko pozyskiwane do jego produkcji pochodzi z gospodarstw wolnych od GMO, co potwierdza znak „Jakość, Tradycja”. Jego tradycyjność i wysoka jakość udokumentowana jest także wpisem sera na Listę Produktów Tradycyjnych.

  • 2014-05-06 | Komentarze: 0

    Zdrowo i pysznie – sałatka winogronowa z Kamiennogórskim serem pleśniowym

    Wiosna inspiruje do eksperymentów kulinarnych. Po zimnie warto zmodyfikować swoje menu i wprowadzić do niego więcej sałatek. Aby sałatka była pyszna i zdrowa, urozmaićmy ją serem pleśniowym. Zyskamy danie bogate w wartości odżywcze, które doda energii i będzie rozkoszą dla podniebienia. To świetna alternatywa dla klasycznej kanapki. Doskonała zarówno na lunch do pracy, jak i podwieczorek z przyjaciółmi. Sprawdź przepis!

  • 2014-04-28 | Komentarze: 0

    Kanapki inne niż wyszystkie - przepisy z wykorzystaniem nowych serów pleśniowych Hochland

    Kanapkę niejednokrotnie zjadamy na śniadanie, lunch czy kolację. Szybka i prosta w przygotowaniu, wcale nie musi oznaczać nudnego posiłku. Wytrawna czy słodka? Z camembertem czy serem brie? Dzięki nowym serom pleśniowym Hochland, każda kanapka może być wyjątkowa. Na dowód tego, poniżej zamieszczamy trzy przepisy skomponowane przez Marcina Budynka. Zachęcamy do spróbowania! Smacznego!

  • 2013-07-15 | Komentarze: 0

    Triki i porady na ser żółty

    Jak odróżnić prawdziwy ser żółty od wyrobu seropodobnego i jak go przechowywać? Jak zetrzeć go na tarce i co zrobić z zeschniętym wyrobem? Z odpowiedzią na te i inne pytania zmaga się każdy, kto choć trochę gotuje. Ale nie mistrzowie kuchni i mistrzowie sztuki serowarskiej. Przedstawiamy praktyczne triki i porady, które pozwolą ci odpowiednio postępować z serem i w jeszcze łatwiejszy sposób przygotować potrawy z jego wykorzystaniem. Sprytne sposoby, które przydadzą się niejednemu maniakowi sera.

  • 2013-04-30 | Komentarze: 0

    Piknikowy zawrót głowy!

    Nawet najbardziej zagorzali zwolennicy zimy i białych szaleństw na stoku muszą przyznać, że dopiero wraz z nadejściem wiosny przychodzi pora na niektóre możliwości przyjemnego i aktywnego spędzenia czasu na świeżym powietrzu. Nic bowiem nie może równać się z weekendowym leniuchowaniem na trawie w towarzystwie rodziny lub przyjaciół. Pora zapakować koszyki i koce, wyruszamy na piknik!

  • 2012-11-21 | Komentarze: 0

    Śniadanie na piątkę z plusem!

    W lipcu do Sejmu trafił projekt ustawy o wycofaniu niezdrowego jedzenia ze sklepików szkolnych. Projekt zakłada, że z półek mają zniknąć chipsy, batony i cola. Tymczasem jednak na szkolnych korytarzach nadal króluje żywność zawierająca m.in. syntetyczne barwniki, tłuszcze oraz zbyt wiele cukru czy wzmacniaczy smaku. Dlatego też sami musimy zatroszczyć się o dietę naszych dzieci i nauczyć je prawidłowych nawyków żywieniowych. Podpowiadamy, jak przygotować dziecku pierwsze śniadanie i kanapkę do szkoły.

Strona 1 z 3
 1  2  3   następna »