Wyniki wyszukiwania dla frazy: sektor HOD

Liczba znalezionych wiadomości: 18

  • 2015-04-08 | Komentarze: 0

    Polski Kongres Rolnictwa - konferencja w Łodzi zwieńczy I edycję cyklu spotkań

    Polski Kongres Rolnictwa, cykl dziesięciu spotkań poruszających problematykę branży rolnej i rolno-spożywczej w Polsce, dobiega końca. Wydarzenie, którego partnerem merytorycznym jest Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Przed uczestnikami ostatnia możliwość do wspólnej debaty. Dziesiąta konferencja PKR odbędzie się 13 kwietnia w Łodzi.

  • 2015-02-19 | Komentarze: 0

    Polski rynek mleczarski

    Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich ogłosił pod koniec stycznia wyniki za handel zagraniczny w roku 2014. W tym czasie wyeksportowano o 15% więcej produktów mleczarskich niż w 2013 roku i prawdopodobnie wartość eksportu wyniesie ok. 1,8 mld euro. Aż o 70% wzrósł eksport mleka w proszku, a o 25% świeżego mleka, które wysyłano najczęściej do Białorusi.

  • 2014-09-01 | Komentarze: 0

    Eko Snails Garden zrewolucjonizuje europejski rynek hodowli ślimaków.

    Eko Snails Garden zrewolucjonizuje europejski rynek hodowli ślimaków. Snails Garden – lider w hodowli ślimaków wprowadza na rynek Europy pierogi ze ślimakami po Polsku, ślimaki w panierce, a także ampułki ze śluzem ślimaka dla gabinetów kosmetycznych. Tym samym poszerzając swoją linię produktów ze ślimaków o kolejne rewolucyjne produkty. Dywersyfikacja firmy P.P.HU Eko Snails Garden, wraz z nowymi polskimi produktami ze ślimaków, pozwoli firmie Snails Garden nie tylko umocnić się na pozycji lidera w branży Helikultury – hodowli ślimaków, ale również znacząco poszerzyć możliwości skupu ślimaków hodowlanych dla współpracujących z firmą przyszłych partnerów.

  • 2013-06-27 | Komentarze: 0

    Rynki hurtowe dla średnich i małych

    Małe i średnie podmioty handlu detalicznego, opierające się na obrocie towarami spożywczymi, utrzymują się na rynku zdominowanym przez skonsolidowane duże sieci przede wszystkim za sprawą jakości oferowanych produktów. Sklepy osiedlowe, firmy cateringowe, restauracje i inne punkty gastronomiczne w przeciwieństwie do sieci dyskontów, hipermarketów i restauracji nie posiadają dużych powierzchni magazynowych, przez co codziennie zaopatrują się w świeże produkty. Podstawowym źródłem asortymentu dla nich, w szczególności w dużych aglomeracjach miejskich, są hurtowe rynki rolno-spożywcze.

  • 2013-05-14 | Komentarze: 0

    PAKFOOD 2013

    Targi Opakowań dla Przemysłu Spożywczego

  • 2012-11-12 | Komentarze: 0

    Bezpieczeństwo produktów spożywczych pod szczególnym nadzorem

    Globalny wzrost cen towarów spożywczych oraz działalność nieuczciwych producentów powodują coraz większe zainteresowanie problemem pochodzenia żywności. Certyfikacja całego łańcucha żywnościowego zwiększa pewność jakości produktów, które trafiają do konsumentów.

  • 2011-10-06 | Komentarze: 0

    Wołowina? Z przyjemnością!

    To może się udać: pobudzenie i rozwój konsumpcji wołowiny w Polsce, budowa sprawnie działającego łańcucha produkcji i dostaw mięsa wysokiej, certyfikowanej jakości, z którego korzyści odniosą wszyscy jego uczestnicy, zaś konsumenci – satysfakcję z udanego zakupu. Spożycie wołowiny może być przyjemnością. Przekonują o tym doświadczenia innych krajów, a także obiecujące wyniki badań naukowych i marketingowych dokonywanych w ramach projektu Optymalizacja produkcji wołowiny w Polsce zgodnie ze strategią „od widelca do zagrody”.

  • 2011-09-29 | Komentarze: 0

    PAKFOOD 2011, Polagra – Tech, Polagra – Food, Gastro Trendy i Smaki Regionów oraz KWZH.

    45 tys. zwiedzających odwiedziło przez pięć dni (11 - 15 września) wspólny blok sześciu wydarzeń targowych: PAKFOOD, Polagra – Tech, Polagra – Food, Gastro Trendy i Smaki Regionów oraz KWZH.

  • 2011-09-12 | Komentarze: 0

    Polagra 2011 już otwarta

    Prezydent RP Bronisław Komorowski, minister rolnictwa i rozwoju wsi Marek Sawicki, prezes Zarządu MTP Andrzej Byrt, a także goszczący dziś w Poznaniu komisarz ds. rolnictwa i rozwoju obszarów wiejskich Unii Europejskiej Dacian Ciolos otworzyli dziś największe w Europie Środkowo-Wschodniej targi branży rolno-spożywczej

  • 2011-09-07 | Komentarze: 0

    Warunki rozwoju MSP w sektorze przetwórstwa żywności, doświadczenia polskie i rosyjskie

    Konferencja oraz spotkania B2B towarzyszą targom Polarga-Food, które odbędą się w dniach 12-15 września 2011 r. w Poznaniu.

Strona 1 z 2
 1  2   następna »