Wyniki wyszukiwania dla frazy: seko

Liczba znalezionych wiadomości: 21

  • 2011-05-13 | Komentarze: 0

    Niezbędny towarzysz grillowania - Tzatziki SEKO S.A.

    Jednym z ulubionych sposobów Polaków na wiosenne i letnie spotkania z rodziną i znajomymi jest grillowanie. Oprócz dobrego sprzętu i produktów, warto pomyśleć też o równie ważnych dodatkach, które wzbogacą smak mięsa, ryb oraz warzyw. Jednym z nich jest czosnkowy sos Tzatziki SEKO S.A.

  • 2011-04-21 | Komentarze: 0

    Ryba - niezbędna na wielkopostnym stole

    Ostatni tydzień Wielkiego Postu to dla większości z nas okres przygotowań do najważniejszego w roku święta – Wielkanocy. To również czas tradycyjnych potraw, wśród których królują ryby we wszystkich możliwych wersjach, zarówno tych regionalnych, jak i bardziej nowoczesnych.

  • 2010-12-15 | Komentarze: 0

    Tradycyjny smak Północy - Śledź po skandynawsku z zielem angielskim

    Choć śledzie są rybą niezwykle w Europie popularną, nie ma chyba jednak narodu, który znałby się na ich przyrządzaniu tak dobrze jak Skandynawowie. Ich kuchnia to bardziej wysublimowana i unowocześniona wersja kuchni walecznych Wikingów. Dzięki firmie SEKO S.A. spróbować możemy dziś jednego z wielu charakterystycznych dla niej smakołyków, jakim są Śledzie po skandynawsku z zielem angielskim.

  • 2010-11-24 | Komentarze: 0

    Wykwinty smak jesiennego wieczoru z SEKO S.A.

    Jesień i zima to taki czas w roku, kiedy nasz organizm szczególnie potrzebuje smacznych, rozgrzewających, a przede wszystkim – odżywczych potraw. Na chłodne wieczory, czy to w rodzinnym, czy w towarzyskim gronie, polecamy oryginalne danie – „Zapiekankę śledziową z ziemniakami i grzybami”. Elegancko prezentująca się, aromatyczna i gorąca, stanowi wyśmienite połączenie tradycyjnego smaku ryb z grzybami oraz ziemniakami, w których towarzystwie śledź szczególnie lubi przebywać.

  • 2010-10-28 | Komentarze: 0

    Niech tradycji stanie się zadość – śledzie na wigilijnym stole

    Celebrowanie wspólnej wieczerzy przy wigilijnym stole jest jednym z tych momentów, na który z niecierpliwością czekamy przez cały rok. Zgodnie z tradycją, w Wigilię powinniśmy spożywać tylko postne potrawy. Ryby, a wśród nich śledzie, od lat stanowią jedną z podstaw tego uroczystego posiłku. Firma SEKO S.A. na Wigilię proponuje tradycyjne matjasy śledziowe doprawione korzennymi przyprawami.

  • 2010-10-13 | Komentarze: 0

    Śledziowe Inspiracje indyjskie – nowość od SEKO S.A.

    Na wielbicieli śledziowych smakołyków czeka od niedawna na półkach sklepowych nie lada gratka – egzotyczna aranżacja tego znanego wszystkim rybnego przysmaku w szacie rodem z dalekich Indii. To oryginalne i zarazem wyszukane połączenie tradycyjnego smaku śledzi z indyjskim sosem w wydaniu SEKO S.A. z powodzeniem zaspokoi najbardziej nawet wybredne podniebienie.

  • 2010-09-30 | Komentarze: 0

    Koreczki dobrze podane – poradnik kulinarny

    Przygotowanie atrakcyjnego przyjęcia nie jest wcale łatwą sprawą. Aby goście mile wspominali zorganizowane przez nas spotkanie, musimy zadbać zarówno o przyjemną atmosferę, jak i ciekawe menu. Popularne koreczki śledziowe, podane inaczej niż dotychczas, stanowić będą przystawkę nie tylko smaczną, lecz również – doskonale prezentującą się na stole.

  • 2010-08-30 | Komentarze: 0

    Tradycyjny smak z aromatem Prowansji

    Rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, oregano i majeranek – to dodatki, które stosujemy w naszej kuchni od lat. Ich wyjątkowe zestawienie znamy jako „zioła prowansalskie”, swoją nazwą nawiązujące do regionu Prowansji, słynącej z obfitości tych roślin. W swoim produkcie wykorzystała je także firma SEKO S.A., podając na nasz stół wyśmienite Filety śledziowe z suszonymi ziołami – wyszukane połączenie znanych nam ryb z aromatycznym akcentem.

  • 2010-07-23 | Komentarze: 0

    Leczo na koniec lata

    Schyłek wakacji to najlepsza pora na prezentację kuchni węgierskiej. Do tego celu idealnie nadaje się „Leczo rybne”, produkt SEKO S.A. Potrawa ta jest wyśmienita zarówno jako gotowe danie, jak i dodatek do wakacyjnego grilla.

  • 2010-07-08 | Komentarze: 0

    Tatarskie tradycje kulinarne według SEKO S.A.

    Sos tatarski, tatarska sałatka, tatar wołowy, tatarka… skąd wzięły się te tak popularne określenia w naszym kuchennym języku? Prawda jest taka, że naród tatarski przez długie lata niejednokrotnie burzliwego obcowania z Polakami odcisnął widoczne piętno na naszej kulturze. Należy do niej i kuchnia, w której do dziś funkcjonują skojarzenia związane z tatarskimi zwyczajami kulinarnymi.

Strona 1 z 3
 1  2  3   następna »