Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: sandacz

Liczba znalezionych wiadomości: 11

  • 2015-01-28 | Komentarze: 0

    Tajemnice marynowania

    Potrawy z mięsa czerwonego, drobiu bądź ryby nie mogą obyć się bez odpowiednio dobranych przypraw. Różne ich kombinacje tworzą marynaty – dodatki, od których w dużym stopniu zależy końcowy efekt kulinarny. Jak przygotować najlepszą marynatę? Jakich błędów nie popełniać? Oto kilka wskazówek.

  • 2014-12-05 | Komentarze: 0

    Potrawy wigilijne

    Przepis na udany prezent świąteczny

  • 2013-02-21 | Komentarze: 0

    Nowe menu w Sphinx

    Sphinx, sieć restauracji należąca do Sfinks Polska, wprowadza nowe menu. Znajduje się w nim 14 nowości, m.in. 3 rodzaje steków, ostre meksykańskie papryczki jalapenos, inspirowana egipską kuchnią kofta, a także makarony, dania z ryb, sałatki i desery. Gratką dla odwiedzających restauracje Sphinx w gronie rodziny lub przyjaciół będzie zestaw Sphinx Party zawierający wszystkie najpopularniejsze pozycje z karty dań. Nowe menu w zmienionej szacie graficznej będzie obowiązywać we wszystkich restauracjach Sphinx od 22 lutego br.

  • 2012-12-13 | Komentarze: 0

    W Wigilię oddajmy głos rybom!

    Trudno wyobrazić sobie Boże Narodzenie bez tradycyjnych przysmaków – na barszcz z uszkami czy pierogi z kapustą i grzybami czekamy niecierpliwie cały rok. Wśród 12 potraw z pewnością znajdzie się również miejsce na dania, które nigdy wcześniej nie gościły na naszych stołach. W te Święta postawmy na ryby, które pozwolą nam wypłynąć na ocean naszych kulinarnych możliwości!

  • 2012-03-21 | Komentarze: 0

    Specjalna oferta europejskich win w Lidlu

    Po raz kolejny Lidl pragnie zaprosić Państwa do świata najszlachetniejszych trunków. Specjalnie dla miłośników win, Lidl przygotował wyjątkową ofertę, pośród której znajdziecie Państwo propozycje szlachetnych win europejskich takich jak Rioja, Vino Nobile di Montepulciano czy doskonały Bissinger „Champagne Brut Rose”. Dostępne w Lidlu już od 19.03 wina zdobędą uznanie zarówno koneserów jak i osób początkujących w dziedzinie sztuki sommelierskiej. Aby w pełni docenić walory smakowe wina, warto dowiedzieć się, z jakimi potrawami będzie ono najlepiej współgrać. Niezastąpione w tym będą wskazówki i porady sommeliera Michała Jancika, dwukrotnego Mistrza Polski Sommelierów.

  • 2011-12-06 | Komentarze: 0

    Wigilijna ryba przyprawiona naturą

    Przed nami kolejne Święta Bożego Narodzenia. Dla wielu z nas będzie to czas szczególny, wypełniony spotkaniami z rodziną przy choince i zastawionym stole. Na tym ostatnim nie może oczywiście zabraknąć głównego bohatera świątecznego jadłospisu - ryby. Warto wiedzieć, jak odpowiednio przyprawić wigilijną rybę, aby wydobyć i podkreślić jej naturalny smak.

  • 2011-11-07 | Komentarze: 0

    Cenione wina hiszpańskie w Lidlu

    Od 7 listopada wszyscy miłośnicy tego trunku będą mieli okazję zakosztować w dopiero co odkrywanych w Polsce winach hiszpańskich, m.in. Rioja lub Barceliño. Tak jak w przypadku win włoskich oraz francuskich, owoce pracy winiarzy z Katalonii oraz Kraju Basków będą oferowane w niezwykle korzystnych cenach. Wina po raz kolejne zostały dobrane w taki sposób, by sprostać gustom zarówno koneserów, jak i tych, którzy rozpoczynają przygodę ze sztuką winnej degustacji. Zapraszamy do wspólnego poznawania smaków i aromatów hiszpańskich win. Salud!

  • 2011-08-17 | Komentarze: 0

    Espana – hiszpański smak w ofercie d’aucy

    Kompozycja zdrowych i pożywnych warzyw na patelnię Espana z przyprawą pikantną to danie opracowane z myślą o miłośnikach wyrazistej hiszpańskiej kuchni.

  • 2011-04-18 | Komentarze: 0

    Wielkanoc z australijskim akcentem

    Wielkanocny stół jest odzwierciedleniem rogu obfitości, jaki wiosną funduje nam Matka Natura. Ta sama feeria kolorów, bogactwo form i zapachów. Wszystko cieszy, kusi; wszystkiego chciałoby się spróbować - od lukrowanych bab po dobre wina. I słusznie, od tego są święta!

  • 2009-09-22 | Komentarze: 0

    PERŁY 2009 przyznane

    Konkurs „Nasze kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” odbywa się w dwóch etapach. Pierwszy dzieje się w regionach, gdzie oceniane są produkty w czterech kategoriach: produkty i przetwory pochodzenia roślinnego, pochodzenia zwierzęcego, napoje regionalne oraz produkty mieszane. Perły przyznawane są na szczeblu krajowym. W IX edycji do nagrody nominowanych zostało 47 produktów i potraw. Laureaci otrzymują statuetki z miedzi i szkła projektu artysty Jarosława Perszki.

Strona 1 z 2
 1  2   następna »