Wyniki wyszukiwania dla frazy: słonina

Liczba znalezionych wiadomości: 10

  • 2014-02-24 | Komentarze: 0

    Delektuj się pączkami!

    W Tłusty czwartek nie liczymy kalorii, zapominamy o dietach i dajemy się porwać kulinarnemu szaleństwu. Bez umiaru delektujemy się pączkami i faworkami, by należycie pożegnać karnawał. Jeśli nigdy nie próbowałaś usmażyć pączków samodzielnie, tym razem sięgnij po sprawdzony przepis. Puszyste pączki nadziewane kremem ajerkoniakowym zachwycą łatwością przygotowania i domowym smakiem!

  • 2013-04-29 | Komentarze: 0

    Kasza Jęczmienna Mazurska marki Halina

    Kasza jęczmienna od wieków była jednym z najczęściej wymienianych składników w staropolskich książkach kucharskich i stanowiła podstawowy element codziennego jadłospisu.

  • 2012-01-16 | Komentarze: 0

    Kuchnia śląska

    Obok fascynacji kulturą i zwyczajami kulinarnymi Włoch, Francji czy odległej Japonii, od kilku lat zauważamy wyraźny wzrost zainteresowania rodzimymi potrawami. Coraz więcej pojawia się restauracji serwujących dania z regionalnej kuchni polskiej, w której jedno z głównych miejsc zajmuje kuchnia śląska.

  • 2010-10-12 | Komentarze: 0

    Schab z oczkiem (KONKURS Natura Super Produkt 2010 - głosuj!)

    Schab najwyższej jakości. Marynuje się go w zalewie z przyprawami, dzięki czemu mięso uzyskuje doskonałą kruchość i soczystość, a naturalne przyprawy i zioła doskonale wzbogacają jego smak. Po wyjęciu i osuszeniu mięso jest nadziewane śliwką, morelą, słoniną lub boczkiem wędzonym, po czym schab jest pieczony w sposób tradycyjny.

  • 2010-01-08 | Komentarze: 0

    Jęczmienne tajemnice babuni

    Nie ma jak… u babci. Tam zawsze, niezależnie od tego, czy wpadamy z wizytą zapowiedzianą czy niezapowiedzianą, czeka na nas ciepły obiad. Babcie mają własne, podyktowane życiowym doświadczeniem spojrzenie na wiele spraw i sprawdzone sposoby na życie

  • 2009-12-07 | Komentarze: 0

    Czarne gołąbki krużewnickie

    Na wieczerzę wigilijną przyrządzane są gołąbki postne, bez mięsa i tłuszczu zwierzęcego. Na ten szczególny wieczór polecamy Czarne gołąbki krużewnickie - potrawę woj. dolnośląskiego wpisaną na Listę Produktów Tradycyjnych.

  • 2009-09-28 | Komentarze: 0

    Deska Staropolska i Półmisek Wędlin Długodojrzewających z PMB - sposób na eleganckie przyjęcie

    Organizacja wykwintnego poczęstunku nigdy dotąd nie była tak prosta. Teraz, dzięki dwóm nowym produktom PMB łatwiej przyjmować i zachwycać nawet niezapowiedzianych gości. Deska Staropolska i Półmisek Wędlin to kompozycja wyjątkowych smaków, które zadowolą najbardziej wymagające podniebienia.

  • 2009-09-02 | Komentarze: 0

    Nowość z PMB: Deska Staropolska i Półmisek Wędlin Długodojrzewających

    Organizacja wykwintnego poczęstunku nigdy dotąd nie była tak prosta. Teraz, dzięki dwóm nowym produktom PMB łatwiej przyjmować i zachwycać nawet niezapowiedzianych gości. Deska Staropolska i Półmisek Wędlin to kompozycja wyjątkowych smaków, które zadowolą najbardziej wymagające podniebienia.

  • 2009-07-17 | Komentarze: 0

    Lipcowe ceny mięsa i drobiu

    Wakacje zmieniają apetyty na mapie. W dużych miastach chętnych do zakupu mięsa coraz mniej. Nad morzem i w górach - wręcz przeciwnie. Ale zmiany w cennikach niewielkie. Stawki podobne jak przed tygodniem.

  • 2008-02-14 | Komentarze: 0

    Perliczka Wielkopolska - klejnot na talerzu

    Perliczka to szlachetny gatunek drobiu, ceniony ze względu na szczególne walory smakowe i odżywcze. Dzięki lekkiemu akcentowi dziczyzny zasługuje na miano dania wykwintnego, zaś jej wartościowe mięso zadowoli niejednego zwolennika zdrowej żywności. W przeszłości zajmowała honorowe miejsce w tradycyjnej kuchni polskiej, dziś również możemy przyrządzić wyrafinowane specjały na bazie Perliczki Wielkopolskiej firmy DROP S.A.

Strona 1 z 1
 1