Wyniki wyszukiwania dla frazy: słone przekąski

Liczba znalezionych wiadomości: 56

  • 2015-02-09 | Komentarze: 0

    Przekąska z hiszpańskim temperamentem – nadziewane zielone oliwki Sabores marki Serpis

    Hiszpańskie słowo sabores oznacza smaki, dlatego nie dziwi fakt, że właśnie taką nazwę nosi linia wyjątkowo aromatycznych zielonych oliwek z dodatkami marki Serpis. Decydując się na jedną z trzech unikatowych kompozycji smakowych mamy okazję nie tylko delektować się pełnym smakiem soczystego miąższu, ale również skosztować prawdziwie hiszpańskich duetów, powstałych dzięki nadzieniu z tuńczyka, niebieskiego sera pleśniowego i tradycyjnej szynki serrano.

  • 2014-09-17 | Komentarze: 0

    Drugie śniadanie do szkoły nie musi być nudne!

    Przygotowanie posiłku dla dziecka w wieku szkolnym to spore wyzwanie. Tradycyjne, nudne kanapki często lądują w koszu, a zamiast nich uczniowie sięgają po słone lub słodkie przekąski, co może prowadzić do nadwagi i otyłości. Z badania przeprowadzonego przez Instytut Żywności i Żywienia w 2013 roku w 16 województwach wynika, że jest to problem 28% chłopców i 22% dziewcząt w ostatnich klasach szkoły podstawowej.

  • 2014-08-29 | Komentarze: 0

    Posiłek pod chmurką, czyli jakie potrawy sprawdzą się na pikniku

  • 2014-07-18 | Komentarze: 0

    Hiszpania od kuchni, czyli oliwki marki Beach Flower

    Lato sprzyja zagranicznym wojażom, poznawaniu innych kultur, tradycji, smaków. Te ostatnie chętnie wykorzystujemy w naszej kuchni – jako wspomnienie albo po prostu substytut egzotycznej wyprawy. Szczególnie dobrze na polskich stołach przyjęły się oliwki, doceniane za walory smakowe, wszechstronne zastosowanie oraz wartości odżywcze. Namiastkę hiszpańskiej kuchni oferują oliwki marki Beach Flower, które doskonale oddają wszystko to, co najlepsze w tym przysmaku.

  • 2014-05-02 | Komentarze: 0

    ABC idealnej majówki

    Klasyczne spotkanie w ogródku przy grillu, a może wyjazd za miasto na piknik? Czas zaplanować majówkę! To łatwiejsze, niż się wydaje - proste jak ABC!

  • 2014-04-15 | Komentarze: 0

    Śniadanie – nie tylko od święta

    Już niedługo zasiądziemy do uroczystego śniadania wielkanocnego, które jest jedną z najważniejszych polskich tradycji. Wspólnemu ucztowaniu, które trwa nawet klika godzin, towarzyszą rodzinne zabawy, wróżby i zwyczaje ludowe. Czy da się przenieść magię tego czasu do codziennego życia?

  • 2014-03-25 | Komentarze: 0

    ZPC Otmuchów zapowiada dyscyplinę kosztową i wzrost sprzedaży

    Notowane na warszawskiej giełdzie zakłady przemysłu cukierniczego chcą zwiększyć sprzedaż w głównych segmentach swojej działalności. Pozytywnie na wyniki Grupy ma wpłynąć finalizowana restrukturyzacja, zmiany w portfolio produktów oraz większa sprzedaż na rynki zagraniczne. Zarząd spółki zapowiada osiągnięcie w tym roku progu rentowności przez spółkę zależną PWC Odra.

  • 2014-01-09 | Komentarze: 0

    Prażone, orzechowe nowości w ofercie marki KRESTO

    Siadając przed telewizorem, leptopem czy w trakcie spotkań ze znajomymi chętnie sięga po najróżniejsze przekąski. Zwykle wybieramy te będące źródłem pustych kalorii i nie mające prawie żadnych wartości odżywczych. Może lepiej zamienić je na bardziej wartościowe produkty? Doskonałym wyborem są różnego rodzaju orzechy, które dostarczają naszemu organizmowi wielu witamin. Marka Kresto proponuje prażone migdały, nerkowce i orzeszki ziemne, które spełnią wymagania łasuchów lubiących słone smaki.

  • 2013-10-08 | Komentarze: 0

    Jesienna porcja słońca

    Urozmaicenie naszej środkowoeuropejskiej diety o słoneczne, tropikalne smaki bywa czasem trudne. Dobrze znane dania i przekąski pragniemy zastąpić czymś nowym, o ciekawszym smaku i zapachu. Jednocześnie ważne, żeby produkt posiadał wysokie walory odżywcze. Decydując się na ananasy, czy mango suszone z kolekcji HELIO GOLD możemy z powodzeniem wzbogacić codzienny jadłospis o oryginalne, zdrowe i pożywne egzotyczne przekąski. Nowa propozycja firmy HELIO zawiera odpowiednio 70 i 80 g słodkiego rarytasu.

  • 2013-08-07 | Komentarze: 0

    Zdrowe przekąski dla uczniów

    Jako doskonały pomysł na przekąski, które nie tylko zaspokajają potrzebę chrupania, ale przede wszystkim dostarczają cennych składników potrzebnych do sprawnej pracy mózgu BAKAL poleca m.in.: orzechy nerkowca, pestki dyni czy ziarna słonecznika. Dodatkowo są lekkie, wygodne do spożycia i nie psują się w wysokiej temperaturze. Warto zatem zabrać je do szkoły czy na uczelnię zamiast czekoladowych batonów.

Strona 1 z 6
 1  2  3  4  5  6   następna »