Wyniki wyszukiwania dla frazy: słoiki

Liczba znalezionych wiadomości: 37

  • 2014-11-05 | Komentarze: 0

    Gęsina na św. Marcina. Smalec z gęsi przez cały rok

    Smalec gęsi to tłuszcz mający zastosowanie nie tylko w kuchni. W medycynie ludowej wykorzystywano go m.in. do leczenia chorób układu oddechowego. Pamiętając o starym przysłowiu „Na świętego Marcina dobra gęsina”, warto zwrócić uwagę również na gęsi smalec.

  • 2014-07-10 | Komentarze: 0

    Naturalne Gotowanie – carpaccio z buraków i pestek dyni

    Jego przygotowanie zajmie 5 minut!

  • 2014-03-21 | Komentarze: 0

    Świąteczne gotowanie – mazurek z powidłami

  • 2014-03-07 | Komentarze: 0

    Roladki z tuńczykiem i kozim serem

    W krajach południowej Europy w spotkania towarzyskie nierozerwalnie wpisane są uczty kulinarne. Nierzadko są one głównym punktem popołudnia czy wieczoru – dla Włochów czy Hiszpanów związek pomiędzy jedzeniem a relacjami międzyludzkimi jest niezwykle silny, a kuchnia nierzadko służy jako narzędzie do wyrażania uczuć. Co wyrażać może nasza dzisiejsza propozycja? Z pewnością jest subtelna, przepięknie wygląda i cudnie smakuje – serwując taką przystawkę bliskim możemy być pewni, że nasze starania zostaną docenione. Spróbujcie!

  • 2013-10-30 | Komentarze: 0

    Student w wielki mieście - kulinarna szkoła przetrwania

    Spośród ok. 1,5 mln wszystkich studentów w naszym kraju, w tym roku akademickim studenckie życie rozpoczęło ok. 350 tysięcy żaków. Jak poradzą sobie w nowym, często w zupełnie obcym mieście?

  • 2013-09-30 | Komentarze: 0

    Naturalne Gotowanie - buraczki do obiadu URBANEK

    Doskonały dodatek do dań mięsnych!

  • 2013-09-27 | Komentarze: 0

    Lato w słoiku, czyli co marynują Polacy

    Ponad 90 proc. Polek samodzielnie przygotowuje przetwory na okres zimowy – wynika z badań przeprowadzonych przez markę MOSSO. Największą popularnością cieszą się ogórki, papryka i grzyby leśne.

  • 2013-08-27 | Komentarze: 0

    Smak lasu zamknięty w słoikach… czyli sposób na marynaty do grzybów

    Polska kuchnia nie może obejść się bez smakowitych podgrzybków, borowików czy prawdziwków. Z tymi leśnymi smakołykami trzeba jednak zachować ostrożność. Dlatego jeśli nie macie doświadczenia, zaproście na wyprawę wprawionego grzybiarza. Bez wątpienia podzieli się wiedzą i pomoże zebrać najlepsze okazy.

  • 2013-07-20 | Komentarze: 0

    Zamknij smak lata w słoiku – czas na warzywne przetwory!

    Nie musimy posiadać specjalnych umiejętności i profesjonalnego sprzętu. Aby zrobić przetwory wystarczy zebrać warzywa z ogródka lub kupić je na targu i mieć pod ręką sprawdzone przepisy. Podpowiadamy, jak postępować, by wszystkie przetwory się udały, a ich smak zachwycił każdego!

  • 2013-07-15 | Komentarze: 0

    Szklane opakowania - powrót do tradycji

    Szkło coraz częściej kojarzy się ze zdrowym stylem życia. Co jest w nim takiego niesamowitego?

Strona 1 z 4
 1  2  3  4   następna »