Wyniki wyszukiwania dla frazy: rynek żywności ekologicznej

Liczba znalezionych wiadomości: 21

  • 2014-04-16 | Komentarze: 0

    WorldFood Warsaw 2014 zakończone!

    Ponad 3 tys. gości, 100 wystawców z całego świata i pełne sale podczas konferencji

  • 2014-01-03 | Komentarze: 0

    Biofach 2014

    Międzynarodowe Targi Produkcji, Przetwórstwa i Dystrybucji Produktów Ekologicznych

  • 2012-02-27 | Komentarze: 0

    Dieta wegetariańska – dieta przyszłości?

    Wokół diety wegetariańskiej narosło w naszym kraju wiele mitów. Jej przeciwnicy wskazują, że niesie za sobą ryzyko niedowitaminizowania i skazuje organizm na poważne w konsekwencjach braki odżywcze. Zwolennicy powtarzają, że to najzdrowszy sposób odżywiania ze wszystkich możliwych. Gdzie leży prawda?

  • 2011-08-04 | Komentarze: 0

    Sukcesy polskiego ogrodnictwa

    O tym, że kombajnem można zbierać śliwki, że z owoców można produkować chipsy, że mętne soki mogą być prozdrowotne, a rośliny ogrodnicze odporne na stresy informowali dziś, podczas zorganizowanej w Sejmie, konferencji prasowej minister Marek Sawicki oraz dyrektor Instytutu Ogrodnictwa w Skierniewicach prof. dr hab. Franciszek Adamicki.

  • 2010-11-03 | Komentarze: 0

    Targi NATURA FOOD 2010 - podsumowanie

    W dniach 15 – 17 października 2010 odbyła się III edycja Targów Naturalnej Żywności NATURA FOOD. Organizatorem imprezy były Międzynarodowe Targi Łódzki Sp. z o.o., a honorowy patronat na targami sprawowali Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Marszałek Województwa Łódzkiego.

  • 2010-04-26 | Komentarze: 0

    Targi TAR-ECO promują zdrowy styl życia

    Zapraszamy do udziału w targach ekologicznej żywności i stylu życia „TAR-ECO”. Jest to impreza kierowana do wszystkich tych, którzy prowadzą zdrowy tryb życia lub chcą się dowiedzieć, jak zacząć.

  • 2010-02-14 | Komentarze: 0

    O żywności bez „agrochemii” w Lublinie

    Pozytywne oddziaływanie rolnictwa ekologicznego na środowisko i jakość żywności manifestowane jest przez producentów na wiele sposobów. Polski rynek żywności ekologicznej jest obecnie szacowany na ok. 100 milionów EURO.

  • 2010-01-15 | Komentarze: 0

    Zboża XXI wieku

    O tym, że trendy lubią wracać wiadomo nie od dziś. Rzadko jednak sięga się po tak stare wzorce, jak w przypadku mody na… ziarna. W XXI wieku prawdziwy renesans przeżywają: uprawiany już 5 000 lat temu amarantus i popularny w Średniowieczu - orkisz.

  • 2009-12-15 | Komentarze: 0

    Żywność i żywienie w XXI wieku – podsumowanie konferencji

    Ponad stu naukowców i przedstawicieli polskich firm spożywczych spotkało się 4 grudnia 2009 r. na Politechnice Łódzkiej na konferencji Żywność i żywienie w XXI wieku – wizja rozwoju polskiego przemysłu spożywczego, aby przedyskutować przyszłość badań i kierunki rozwoju technologii dla tego sektora.

  • 2009-08-10 | Komentarze: 0

    Ekologiczna żywność nie jest zdrowsza od zwykłej

    Ekologiczna żywność nie jest zdrowsza od zwykłej – stwierdzili brytyjscy naukowcy. Polscy odpowiadają: to tendencyjny raport, z naszych badań wynika, że ekologiczna jest zdrowsza. Kto ma rację? Nie wiadomo, wiadomo, jednak, że eko-rynek to gigantyczne pieniądze.

Strona 1 z 3
 1  2  3   następna »