Wyniki wyszukiwania dla frazy: ryba

Liczba znalezionych wiadomości: 171

  • 2022-11-09 | Komentarze: 0

    Dlaczego warto jeść łososia?

    Eksperci ds. żywienia rekomendują spożywanie przynajmniej dwóch porcji ryb tygodniowo, uznając je za dobre źródło łatwo przyswajalnego białka, kwasów omega-3, a także witamin i składników mineralnych. Jednym z zalecanych gatunków ryb jest np. łosoś, zawierający istotne dla naszego zdrowia i rozwoju witaminę D, jod, fluor, fosfor, wapń czy selen.

  • 2022-09-21 | Komentarze: 0

    Raport MSC: Co wiemy o dzikim łososiu?

    Łosoś to ryba dobrze znana zarówno polskim przetwórcom, jak i konsumentom. Na polskim rynku obecny jest głównie łosoś hodowlany, jednak coraz częściej pojawia się także łosoś dziki, poławiany gospodarczo na dużą skalę.

  • 2022-06-08 | Komentarze: 0

    Razem dla Oceanów – co możesz zrobić, by chronić płuca naszej planety?

    Życie na Ziemi nie mogłoby istnieć bez mórz i oceanów, które zajmują ponad 70% powierzchni naszej planety. To one regulują klimat, dostarczają nam potrzebny do oddychania tlen, są domem dla tysięcy różnych gatunków zwierząt i roślin. Ponadto są ważnym źródłem białka dla ponad 3 miliardów ludzi i zapewniają pracę ponad 200 mln osób. Dbając o oceany, dbamy o nas samych!

  • 2022-06-02 | Komentarze: 0

    Kup produkt Rio Mare i wygraj spotkanie z oceanem!

    Marka Rio Mare zaprasza konsumentów do udziału w niezwykłym konkursie. Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody - w tym dwa bony wakacyjne, każdy o wartości 15 000 zł.

  • 2021-12-17 | Komentarze: 0

    Wyśmienite wigilijne potrawy z karpia według przepisów od marki Appetita

  • 2021-11-04 | Komentarze: 0

    Tuńczyk – król oceanów i przysmak nie tylko dla koneserów

    Oto drapieżnik, którego da się lubić. Co więcej, jego wielbicieli na całym świecie nie brakuje, a szefowie kuchni w najróżniejszych zakątkach naszej planety wciąż proponują kolejne dania z tuńczykiem w roli głównej. Jest to ryba wyjątkowa, za którą najwięksi smakosze są w stanie naprawdę słono zapłacić. Ta popularność ma też jednak swoje ciemne strony. By móc cieszyć się walorami tuńczyka i umożliwić to również przyszłym pokoleniom, należy skupić się na odpowiedniej ochronie rybnych populacji. Dlatego, sięgając po tuńczyka, upewnijmy się, że został on pozyskany zgodnie z zasadami zrównoważonego rybołówstwa.

  • 2018-03-21 | Komentarze: 0

    Witaminy, których brakuje nam po zimie. Zacznij wiosnę w zdrowym stylu!

    Nasza codzienna dieta jest zimą uboższa w wiele witamin i innych cennych dla zdrowia składników. Właśnie dlatego na początku wiosny skarżymy się m.in. na przemęczenie, nawracające przeziębienie, słabą kondycję skóry, włosów i paznokci. Tym dolegliwościom można jednak zaradzić, urozmaicając swoje menu owocami oraz wytwarzanymi z nich smakołykami. Przygotuj się więc na nadejście wiosny wraz z sokami marki Witmar. Najpierw jednak sprawdź, których witamin najczęściej brakuje nam po zimie.

  • 2018-02-26 | Komentarze: 0

    Polacy wracają do tradycyjnych smaków

    Trwający rok będzie powrotem do tradycji. Polacy szukając produktów spożywczych powracają do tych, które są tworzone wg dobrze sprawdzonych receptur, nawiązują do świetnie znanych smaków i bardzo cenią sobie rzemieślnicze podejście do surowca. Te oczekiwania spełniają nowe produkty z klasycznymi śledziami od pomorskiej firmy MIRKO.

  • 2015-12-04 | Komentarze: 0

    Świąteczne inspiracje kulinarne czyli szybkie i pyszne przepisy od Szefa Kuchni Tomasza Królikowskiego i Jolanty Kwaśniewskiej

    Zbliżające się Święta to okazja by nieco zwolnić tempo i spotkać się przy wspólnym stole. Świetną alternatywą dla tradycyjnych potraw świątecznych mogą być propozycje z najnowszej książki Fundacji Jolanty Kwaśniewskiej „Porozumienia bez barier” „Jedz zdrowo, ćwicz z głową, żyj szczęśliwie!”.

  • 2015-03-05 | Komentarze: 0

    Wegetarianizm i jego odmiany

    Wegetarianizm to nie tylko sposób odżywiania się, ale też styl życia. Poznaj jego odmiany i wypróbuj oryginalny przepis na wegetariański specjał autorstwa Zbigniewa Kurleto - mistrza kuchni, członka Fundacji Klubu Szefów Kuchni oraz eksperta Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

Strona 1 z 18
 1  2  3  4  5  6  ...  18   następna »