Wyniki wyszukiwania dla frazy: raport

Liczba znalezionych wiadomości: 213

  • 2019-05-10 | Komentarze: 0

    Flavour Forecast, czyli najnowsze trendy smakowe na drugi kwartał 2019r, wg ekspertów McCormick

    Odkrywanie najnowszych trendów kulinarnych to dla firmy McCormick tradycja. Ten światowy potentat na rynku przypraw, właściciel m.in. marki Kamis, od niemalże 20 lat, rokrocznie wydaje raport na temat smaku i inspiracji pochodzących z całego świata: Flavor Forecast.

  • 2019-03-18 | Komentarze: 0

    Akademickie 5 minut na obiad

    Gulasz z parówek, makaron z cukrem, czy dowolne połączenie składników, które zostały w lodówce – o kulinarnych wyczynach studentów od zawsze krążyły legendy. Wiele wskazuje na to, że te wątki już wkrótce znikną z barwnych opowieści o akademickim życiu. Studentom nie przybyło wprawdzie czasu na gotowanie, nie zaczęli też częściej odwiedzać restauracji. Przywiązują jednak większą wagę do dobrego odżywiania i zyskali sprzymierzeńców w walce z pędzącym czasem.

  • 2019-03-12 | Komentarze: 0

    Ishida wypuszcza specjalistyczne naważarki wielogłowicowe

    Firma Ishida Europe rozszerza ofertę gamy naważarek wielogłowicowych o modele zaprojektowane do zadań specjalnych. Nowe maszyny od Ishida Europe zaprojektowano do obsługi takich produktów, jak nakrętki, śruby, wkręty czy elementy z tworzyw sztucznych.

  • 2015-04-01 | Komentarze: 0

    Złote jajo polskiej gospodarki – branża drobiarska

    Mimo rosyjskiego embarga nałożonego w zeszłym roku między innymi na drób i jaja, polska branża drobiarska ma się całkiem dobrze i nic nie wskazuje na to, aby miało się coś zmienić. Polscy producenci coraz częściej i chętniej handlują z zagranicznymi partnerami, a zamknięcie rynku rosyjskiego tylko nasiliło tę tendencję.

  • 2014-12-15 | Komentarze: 0

    Klasyka na nowo. Świąteczne propozycje Mirka Drewniaka

    W okresie świątecznym szczególną wagę przywiązujemy do tradycji; pielęgnujemy obrzędy związane z Bożym Narodzeniem, a naszym bliskim podajemy zwyczajowe potrawy. Mirek Drewniak, mistrz kuchni i ekspert programu „Doceń polskie” proponuje, aby klasykę zinterpretować na nowo i korzystając z tradycyjnych, polskich składników przyrządzić świąteczne potrawy w nowej odsłonie.

  • 2014-10-31 | Komentarze: 0

    Kwas chlebowy dynamicznie rozwijającą się kategorią

    Polacy coraz częściej sięgają po Razowy Kwas Chlebowy - zdrową alternatywę dla słodzonych i przepełnionych sztucznymi dodatkami napojów gazowanych – wynika z raportu sprzedaży przeprowadzonego przez Nielsena dla firmy Van Pur.

  • 2014-10-16 | Komentarze: 0

    Monitorowanie temperatury i wilgotności żywności z wykorzystaniem systemu rejestracji danych testoSaveris 2.

    Aby zagwarantować jakość i odpowiednią trwałość produktów oraz aby sprostać normom prawnym dotyczącym higieny, żywność należy przetwarzać i przechowywać w nieustannie idealnych warunkach klimatycznych. Wydatki w kontekście czasu, kosztów i wysiłku związanych z trwałym i pewnym monitorowaniem parametrów takich jak temperatura i wilgotność są często nieproporcjonalnie duże w porównaniu z dostarczanymi korzyściami.

  • 2014-10-08 | Komentarze: 0

    Na co zwrócić uwagę przy wyborze rozwiązania informatycznego w branży spożywczej?

    Branża spożywcza obwarowana jest rygorystycznymi normami sanitarnymi oraz unijnymi, takimi jak HACCP, GMP czy GHP. Ponadto produkcja bezpiecznej żywności wiąże się z koniecznością odtworzenia źródeł jej pochodzenia oraz kontrolą jakości. Rynek oferuje szereg specjalistycznych narzędzi informatycznych, które w sposób zautomatyzowany wspierają kluczowe obszary biznesowe. Na co więc zwrócić uwagę przy wyborze rozwiązania informatycznego w przedsiębiorstwie branży spożywczej?

  • 2014-05-19 | Komentarze: 0

    Rodzina przy stole – czy posiłki w gronie najbliższych to już mit?

    Zaledwie 4 na 10 rodzin zasiada razem do stołu każdego dnia. Zazwyczaj poświęcają sobie tylko 30 minut. Tradycja codziennego jedzenia posiłków w gronie bliskich odchodzi do lamusa, a wraz z nią nasze wyobrażenia o idealnej rodzinie.

  • 2014-04-23 | Komentarze: 0

    HELIO najczęściej rekomendowaną marką ostatniej dekady

    W X edycji największego ogólnopolskiego plebiscytu "Laur Konsumenta 2014" HELIO znalazło się po raz kolejny na najwyższych podiach w dwóch kategoriach: bakalie oraz dodatki do ciast. Tym samym marka HELIO stała się najczęściej rekomendowaną marką w swojej kategorii od początku istnienia konkursu, za co została uhonorowana prestiżowym Laurem Konsumenta – Lider Dekady 2004 – 2014.

Strona 1 z 22
 1  2  3  4  5  6  ...  22   następna »