Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: raport

Liczba znalezionych wiadomości: 210

  • 2015-04-01 | Komentarze: 0

    Złote jajo polskiej gospodarki – branża drobiarska

    Mimo rosyjskiego embarga nałożonego w zeszłym roku między innymi na drób i jaja, polska branża drobiarska ma się całkiem dobrze i nic nie wskazuje na to, aby miało się coś zmienić. Polscy producenci coraz częściej i chętniej handlują z zagranicznymi partnerami, a zamknięcie rynku rosyjskiego tylko nasiliło tę tendencję.

  • 2014-12-15 | Komentarze: 0

    Klasyka na nowo. Świąteczne propozycje Mirka Drewniaka

    W okresie świątecznym szczególną wagę przywiązujemy do tradycji; pielęgnujemy obrzędy związane z Bożym Narodzeniem, a naszym bliskim podajemy zwyczajowe potrawy. Mirek Drewniak, mistrz kuchni i ekspert programu „Doceń polskie” proponuje, aby klasykę zinterpretować na nowo i korzystając z tradycyjnych, polskich składników przyrządzić świąteczne potrawy w nowej odsłonie.

  • 2014-10-31 | Komentarze: 0

    Kwas chlebowy dynamicznie rozwijającą się kategorią

    Polacy coraz częściej sięgają po Razowy Kwas Chlebowy - zdrową alternatywę dla słodzonych i przepełnionych sztucznymi dodatkami napojów gazowanych – wynika z raportu sprzedaży przeprowadzonego przez Nielsena dla firmy Van Pur.

  • 2014-10-16 | Komentarze: 0

    Monitorowanie temperatury i wilgotności żywności z wykorzystaniem systemu rejestracji danych testoSaveris 2.

    Aby zagwarantować jakość i odpowiednią trwałość produktów oraz aby sprostać normom prawnym dotyczącym higieny, żywność należy przetwarzać i przechowywać w nieustannie idealnych warunkach klimatycznych. Wydatki w kontekście czasu, kosztów i wysiłku związanych z trwałym i pewnym monitorowaniem parametrów takich jak temperatura i wilgotność są często nieproporcjonalnie duże w porównaniu z dostarczanymi korzyściami.

  • 2014-10-08 | Komentarze: 0

    Na co zwrócić uwagę przy wyborze rozwiązania informatycznego w branży spożywczej?

    Branża spożywcza obwarowana jest rygorystycznymi normami sanitarnymi oraz unijnymi, takimi jak HACCP, GMP czy GHP. Ponadto produkcja bezpiecznej żywności wiąże się z koniecznością odtworzenia źródeł jej pochodzenia oraz kontrolą jakości. Rynek oferuje szereg specjalistycznych narzędzi informatycznych, które w sposób zautomatyzowany wspierają kluczowe obszary biznesowe. Na co więc zwrócić uwagę przy wyborze rozwiązania informatycznego w przedsiębiorstwie branży spożywczej?

  • 2014-05-19 | Komentarze: 0

    Rodzina przy stole – czy posiłki w gronie najbliższych to już mit?

    Zaledwie 4 na 10 rodzin zasiada razem do stołu każdego dnia. Zazwyczaj poświęcają sobie tylko 30 minut. Tradycja codziennego jedzenia posiłków w gronie bliskich odchodzi do lamusa, a wraz z nią nasze wyobrażenia o idealnej rodzinie.

  • 2014-04-23 | Komentarze: 0

    HELIO najczęściej rekomendowaną marką ostatniej dekady

    W X edycji największego ogólnopolskiego plebiscytu "Laur Konsumenta 2014" HELIO znalazło się po raz kolejny na najwyższych podiach w dwóch kategoriach: bakalie oraz dodatki do ciast. Tym samym marka HELIO stała się najczęściej rekomendowaną marką w swojej kategorii od początku istnienia konkursu, za co została uhonorowana prestiżowym Laurem Konsumenta – Lider Dekady 2004 – 2014.

  • 2014-04-17 | Komentarze: 0

    Czwarta edycja kampanii „Pora na pomidora” przeciw otyłości wśród dzieci

    Otyłość i nadwaga to problem już nie tylko ludzi dorosłych. Coraz częściej dotyka też dzieci i młodzież. Dlatego w tym roku organizator IV edycji ogólnopolskiej kampanii „Pora na pomidora, czyli jak tu nie kochać polskich warzyw i owoców” działania kieruje przede wszystkim do najmłodszych oraz osób, które odgrywają kluczową rolę w kształtowaniu ich nawyków żywieniowych.

  • 2014-04-15 | Komentarze: 0

    Wielkanocne śniadanie, czyli bez czego Polacy nie wyobrażają sobie świąt

    Aż 92 proc. badanych wskazało, że na ich wielkanocnym śniadaniu będzie królowała tradycyjna polska kuchnia – wynika z badań przeprowadzonych przez markę MOSSO. Najchętniej wybierane świąteczne potrawy to jajka z majonezem, barszcz biały oraz sałatka warzywna.

  • 2014-02-06 | Komentarze: 0

    Międzynarodowy Dzień Pizzy – Polacy najchętniej wybierają Margheritę

    Choć istnieje kilkaset jej wariacji, to najczęściej i tak wybieramy jej podstawową wersję. Ponad 60 proc. Polaków sięga po kawałek tradycyjnej Margherity. 9. lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy.

Strona 1 z 21
 1  2  3  4  5  6  ...  21   następna »