Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: przyprawa do grza

Liczba znalezionych wiadomości: 14

  • 2014-12-12 | Komentarze: 0

    Appetita: Sekrety świątecznych wypieków

    Domowe ciasta to słodkie uzupełnienie świątecznego menu. Aromat wypieków unoszący się po domu buduje magię świąt, a międzypokoleniowa produkcja pierniczków to przede wszystkim okazja do wspólnej zabawy. Tajemnicą udanych wypieków są odpowiednie składniki. Warto sięgnąć po produkty z cukierniczej linii Domowe Sekrety Appetita.

  • 2013-02-18 | Komentarze: 0

    Cynamon mielony Domowe Sekrety Appetita Produktem na medal 2012

    Cynamon mielony Domowe Sekrety Appetita został wyróżniony prestiżowym tytułem Produkt na medal 2012. W plebiscycie, organizowanym przez redakcję dwutygodnika Pani domu, został nagrodzony w kategorii produkty do pieczenia.

  • 2012-02-24 | Komentarze: 0

    Postna kuchnia z Kotányi

    Rozpoczął się właśnie 40-dniowy okres Wielkiego Postu. Tradycja nakazuje nam w tym czasie ograniczyć spożywanie niektórych potraw i słodyczy. W dawnej Polsce poszczono jedząc przez ten 40 dniowy okres wyłącznie żur, śledzie, kapustę, takie typowo postne potrawy. Dzisiaj do okresu Wielkiego Postu podchodzimy już mniej restrykcyjne. Warto jednak w tym czasie dać odpocząć naszym żołądkom po karnawale, a także oczyścić i wzmocnić ciało przed nadchodzącą, długo oczekiwaną wiosną. Oto kilka pomysłów na postną kuchnię.

  • 2012-01-26 | Komentarze: 1

    Ciepła czapka i aromatyczna herbatka, czyli jak nie zmarznąć zimą

    Choć do tej pory zima była dla nas dość łaskawa i uśpiła naszą czujność bardziej jesienną niż zimową aurą, to jednak nie dajmy się oszukać. Przed nami bowiem jeszcze cały luty, a w długoterminowych prognozach meteorolodzy zapowiadają nadejście minusowych temperatur i białego puchu w dużych ilościach. Co więc robić, żeby nie zmarznąć, a tym samym - nie zachorować?

  • 2011-03-01 | Komentarze: 0

    Receptura na cały rok – Grzańce POSTI

    Historia grzańca sięga średniowiecza, kiedy to stanowił on ulubiony napitek Polaków podczas mroźnych zabaw na śniegu. Przygotowywany tradycyjnie z alkoholu napój także dziś uważany jest za jeden z najlepszych „rozgrzewaczy” – szczególnie wtedy, gdy za oknem panuje nieprzyjemny chłód. Jego smak oraz właściwości możemy dziś poczuć o każdej porze dnia – dzięki Grzańcom, serii herbatek POSTI o smaku czerwonego wina.

  • 2010-12-14 | Komentarze: 0

    Gorące chwile w środku zimy - Przyprawa do Grzanego Piwa i Wina Galeo

    Niewiele jest kulinarnych tradycji związanych przede wszystkim z okresem zimowym. Jedną z najbardziej znanych jest przyrządzanie aromatycznego grzańca z wina lub piwa, który w idealny sposób odpędzi chłód zimowego dnia i umili atmosferę niejednego spotkania w gronie znajomych i przyjaciół. Z myślą o takich chwilach GALEO przygotowało specjalną kompozycję, która pozwoli wydobyć prawdziwy aromat i smak grzanego piwa i wina

  • 2010-11-04 | Komentarze: 0

    Święta przyprawione radością czyli słodkie nowości KAMIS

    W tym roku Święta zaczynamy od deserów. I to deserów pysznych, doskonale przyprawionych, szczęściem i radością, które płyną ze wspólnego przygotowywania Świąt i spędzania czasu w rodzinnym gronie.

  • 2010-09-27 | Komentarze: 0

    Gorący Kubek Barszcz a’la Grzaniec – rozgrzewa najlepiej

    Przemoknięte buty, zmarznięte dłonie, a na dworze zawierucha ze śniegiem i wiatrem w rolach głównych to scenariusz wielu zimowych dni. Wychodząc na dwór przy takiej aurze marzymy, żeby się jak najprędzej rozgrzać. Najlepszy sposób na rozgrzanie to kubek barszczu lub grzaniec.

  • 2010-06-29 | Komentarze: 5

    Naleśniki z włoskim charakterem - naleśniki bolognese od Virtu

    Włochy – cóż to jest za kraj! Przystojni mężczyźni, piękne, długowłose kobiety, zatrzymane w czasie Wieczne Miasto, Mediolan, stolica światowej mody. Przepiękna, ponad stukilometrowa złota wstęga piaszczystych plaż, czyli Riwiera Adriatycka i malownicze Dolomity…

  • 2010-04-08 | Komentarze: 0

    Przepis na udanego grilla w sezonie 2010

    Pyszna karkówka i aromatyczne żeberka barbecue z czosnkowym sosem tzatziki z dodatkiem nowych, aromatycznych przypraw KAMIS

Strona 1 z 2
 1  2   następna »