Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: przek

Liczba znalezionych wiadomości: 2234

  • 2018-11-20 | Komentarze: 0

    Dlaczego Witamina C jest tak ważna dla naszego organizmu?

    Kwas askorbinowy, czyli popularna witamina C uchodzi za witaminę dobrą na wszystko. Chętnie sięgamy po nią w okresie zachorowań na grypę, to także naturalny eliksir młodości, który oczyszcza cerę, pomaga schudnąć i uodparnia organizm na choroby. Podpowiadamy jak włączyć ją do codziennego menu!

  • 2018-10-12 | Komentarze: 0

    Jak pozbyć się oponki na brzuchu?

    Oponka to teraz problem większości ludzi, nawet tych trenujących na siłowni. Tłuszcz zbierający się w dole brzucha najczęściej idzie w parze z „podlanymi” boczkami. Dlaczego takie zjawisko ma miejsce? Przecież ćwiczysz regularnie i jesz 5 posiłków dziennie, więc o co chodzi? To co dyktuje naszemu organizmowi gdzie ma odkładać nam tłuszcz to w dużej mierze genetyka, ale też to co jemy, jak trenujemy i ile mamy stresów dnia codziennego. Istnieją skuteczne sposoby walki z tłuszczem na brzuchu, ale nie ma czegoś takiego jak miejscowe spalanie, możemy jedynie przeprowadzić redukcję z głową i cała nasza sylwetka nabierze szczuplejszych kształtów.

  • 2018-10-09 | Komentarze: 0

    Marka Lay’s ruszyła z nowym konkursem – do wygrania aż 490 nagród o łącznej wartości prawie pół miliona złotych, w tym codziennie iPhone 8.

    Rozpoczął się konkurs marki Lay’s pod hasłem „Które Lay’s dziś wybierasz?”, w ramach którego konsumenci mają szansę codziennie wygrać nagrodę główną – iPhone 8 oraz inne atrakcyjne nagrody. Konkurs potrwa do 9 grudnia br. i został podzielony na 5 dwutygodniowych etapów, które odwołują się do skojarzeń nawiązujących do linii Lay’s m.in. wspólnego imprezowania czy męskich spotkań. W każdym etapie pojawia się nowe pytanie konkursowe i inny zestaw nagród do zdobycia.

  • 2018-08-29 | Komentarze: 0

    Dziś upieczemy ciasto, czyli jak kreatywnie spędzić czas z dzieckiem

    Jak często podajesz swojemu dziecku słodycze ze sklepowej półki? Czy nie lepszym rozwiązaniem jest przygotowanie pysznej przekąski we własnym domu? Otwiera to nowe możliwości eksperymentowania w kuchni oraz dostosowywania przepisów do preferencji dziecka.

  • 2018-06-15 | Komentarze: 0

    Latem poczuj miętę do groszku!

    W letnim menu warto wykorzystywać bogactwo sezonowych owoców, warzyw i świeżych ziół, które można jeść na surowo lub przyrządzać na wiele sposobów. Skupieni na korzystaniu z uroków wakacyjnej pogody zwykle szukamy prostych przepisów na lekkie i smaczne posiłki. Sięgamy także po gotowe rozwiązania, wśród których są także zdrowe i pożywne dania, szczególnie te na bazie zielonych jarzyn.

  • 2018-04-30 | Komentarze: 0

    Nowy hit – sok z jarmużu! Uznane za superfood warzywo jedną z nowości marki Witmar

    Witaminy A, C, E, kwas foliowy i przeciwutleniacze – to tylko część cennych dla zdrowia substancji, jakich dostarcza człowiekowi jarmuż. Nie bez przyczyny warzywo to zostało określone terminem superfood. Teraz znaleźć je można również w zdrowych sokach. Na półki sklepowe trafił właśnie Witmar pomarańczowo-jarmużowy wytwarzany w 100% z warzyw i owoców. To jeden z trzech zupełnie nowych smaków przygotowanych przez polskiego producenta.

  • 2018-03-28 | Komentarze: 0

    Szybki, elastyczny, dokładny – „głodny potwór” firmy ISHIDA

    Idealnym przykładem demonstrującym sukces korzystnego partnerstwa pomiędzy dostawcą a odbiorcą jest najnowsza instalacja systemów Ishida Europe w jednej z wiodących brytyjskich firm przetwórstwa spożywczego Tulip, w jej fabryce w Ruskington, w hrabstwie Lincolnshire. Zainstalowana linia obsługuje produkt w postaci mrożonych kiełbasek koktajlowych w tempie 2700 kilogramów na godzinę. Przy masie każdej kiełbaski wynoszącej około 10 gramów wynik przekłada się na imponującą liczbę 270 tysięcy sztuk na godzinę.

  • 2018-03-26 | Komentarze: 0

    Brzoza – drzewo o niezwykłych właściwościach

    Brzoza, czyli z łacińskiego Betula – to rodzaj drzew i krzewów zaliczanych do rodziny brzozowatych, które już w medycynie ludowej były uważane za wyjątkowo przychylne człowiekowi. W Polsce najczęściej spotykamy się z odmianą brodawkowatą, z której nadal w niektórych domach przygotowuje się napary, nalewki oraz syropy. Również na sklepowych półkach coraz częściej możemy spotkać oskołę, czyli sok z brzozy bądź ksylitol - „cukier” pozyskiwany z jej kory. Ile jeszcze dobra skryła w niej matka natura?

  • 2018-03-12 | Komentarze: 0

    Dlaczego ciasto rośnie? Trzy spulchniacze wypieków

    Proszek do pieczenia, soda i drożdże to trzy najbardziej popularne składniki wypieków, dzięki którym ciasto rośnie i nabiera odpowiedniej konsystencji. Działanie spulchniające zawdzięczają swoim chemicznym lub naturalnym właściwościom. Jak działają i w jakich wypiekach każdy z nich sprawdza się najlepiej?

  • 2018-02-26 | Komentarze: 0

    Koniec z nudnymi przekąskami

    Utrzymanie zdrowej i smacznej diety może być problematyczne. Często brakuje czasu, ochoty, początkowego zapału lub umiejętności. Teraz to może się zmienić – na rynku pojawiły się wygodne porcje rybnych przekąsek „na raz”, które zapewnią codzienną porcję zdrowia w dowolnym miejscu i czasie.

Strona 1 z 224
 1  2  3  4  5  6  ...  224   następna »