Wyniki wyszukiwania dla frazy: posi

Liczba znalezionych wiadomości: 2120

  • 2023-01-17 | Komentarze: 0

    Przepisy Violife

    Marka Violife powstała w 1990 r. w Grecji. Jej nazwa pochodzi od greckiego słowa „vios” oznaczającego życie i dobrobyt. To ulubiona marka wegan, wegetarian i fleksitarian na całym świecie. Równocześnie jej produkty są polecane wszystkim wielbicielom pysznego jedzenia, którzy swoją dietę chcą uzupełnić o produkty pochodzenia roślinnego. Produkty Violife są wolne m.in. od laktozy, glutenu, orzechów, soi i konserwantów, dzięki czemu są odpowiednie także dla osób, u których występują alergie i nietolerancje pokarmowe. W asortymencie marki znajdziemy wiele różnorodnych wegańskich produktów, które będą smakować wyśmienicie na surowo, a także grillowane czy zapiekane.

  • 2022-12-16 | Komentarze: 0

    10 trików w kuchni, które dodadzą świątecznym potrawom aromatu i smaku

    Przygotowanie świątecznych potraw to nie lada wyzwanie dla organizatorów przyjęcia. Długie godziny spędzone w kuchni, mnóstwo gotowania i pragnienie, by dania na stole pięknie się prezentowały oraz smakowały zaproszonym gościom. Jak sprawić, by smak tradycyjnych potraw, takich jak barszcz czerwony czy karp, długo był wspominany przez bliskich? Podpowiadamy kilka sprawdzonych trików, dzięki którym świąteczne potrawy zrobią oszałamiające wrażenie - zapraszamy!

  • 2022-11-30 | Komentarze: 0

    Mistrzowskie andrzejkowe przyjęcie Sięgnij po produkty z Piątnicy – no bo skąd!

    Andrzejki to doskonała okazja, by celebrować czas ze znajomymi i przygotować coś pysznego. W tym roku, ze względu na odbywające się Mistrzostwa Świata Piłki Nożnej w Katarze, polecamy przekąski, które doskonale sprawdzą się na stole i nadadzą wyjątkowego, mistrzowskiego smaku każdemu spotkaniu!

  • 2022-11-22 | Komentarze: 0

    Więcej roślin, mniej mięsa – zmień swoje nawyki żywieniowe i pomóż planecie

    Eksperci są zgodni – ograniczanie spożycia mięsa to jeden z tych małych kroków, który każdy z nas może zrobić dla dobra Ziemi. Proste zmiany w jadłospisie nie tylko pozytywnie wpłyną na nasze zdrowie, ale także pomogą budować zrównoważony system żywnościowy – pozwalają zachować bioróżnorodność, optymalnie wykorzystywać zasoby, takie jak woda i przeciwdziałać zmianom klimatycznym. W związku z tym warto sobie zadać pytanie, dlaczego kotlet z fasoli jest mniejszym obciążeniem dla planety niż ten z wołowiny?

  • 2022-11-09 | Komentarze: 0

    Dlaczego warto jeść łososia?

    Eksperci ds. żywienia rekomendują spożywanie przynajmniej dwóch porcji ryb tygodniowo, uznając je za dobre źródło łatwo przyswajalnego białka, kwasów omega-3, a także witamin i składników mineralnych. Jednym z zalecanych gatunków ryb jest np. łosoś, zawierający istotne dla naszego zdrowia i rozwoju witaminę D, jod, fluor, fosfor, wapń czy selen.

  • 2022-10-26 | Komentarze: 0

    Wymiana dobrych praktyk - producenci drobiu polecają maszyny Ishida

    Aby utrzymać najwyższe standardy jakości żywności, Smithfield Murray zdecydował się na zainstalowanie dwóch systemów rentgenowskich Ishida IX-G2 przeznaczonych dla drobiu, by skutecznie wykrywać i usuwać kości i chrząstki ze swoich produktów. Wcześniej, ze względu na brak przestrzeni w zakładzie, firma długo nie mogła znaleźć odpowiedniego rozwiązania – do czasu, gdy odwiedziła zakład konkurenta.

  • 2022-10-17 | Komentarze: 0

    Nowość od marki Knorr! Fix Panierka Chrupiący Kurczak – idealnie chrupiące mięso w trzech, przepysznych wariantach smakowych!

    Soczysty kurczak w panierce to jeden z ulubionych składników dań obiadowych w Polsce. Marka Knorr wyszła naprzeciw potrzebom konsumentów i stworzyła unikatowy na polskim rynku produkt, dzięki któremu przygotowanie pysznych posiłków będzie szybsze i łatwiejsze. Fix Panierka Chrupiący Kurczak w trzech wariantach smakowych – z czosnkiem, z papryką oraz serowy to gwarancja odpowiedniej chrupkości mięsa.

  • 2022-09-21 | Komentarze: 0

    Raport MSC: Co wiemy o dzikim łososiu?

    Łosoś to ryba dobrze znana zarówno polskim przetwórcom, jak i konsumentom. Na polskim rynku obecny jest głównie łosoś hodowlany, jednak coraz częściej pojawia się także łosoś dziki, poławiany gospodarczo na dużą skalę.

  • 2022-07-19 | Komentarze: 0

    PrzyGotujmy Lepszy Świat!

    Ponad 37 mln litrów wody i 303 tys. kg CO2 – tyle zaoszczędzili uczniowie z polskich szkół, przygotowując blisko 38 tys. roślinnych posiłków w ramach drugiej edycji ogólnopolskiego programu edukacyjnego PrzyGotujmy Lepszy Świat. Do udziału w kampanii, mającej na celu zmianę nawyków żywieniowych najmłodszego pokolenia, zarejestrowało się w ciągu dwóch lat ponad 1 700 szkół z całej Polski.

  • 2022-06-08 | Komentarze: 1

    Poznaj najsmaczniejsze inspiracje na lato z Violife!

    Ciepło, cieplej… czas na piknik i spotkania przy grillu! To znakomita okazja, by zaskoczyć gości i zaserwować dania „na zielono”. Pomoże w tym marka Violife, proponująca doskonałe w smaku alternatywy dla serów – m.in. goudy, cheddara, greckiego czy kremowego serka do smarowania. Dań z produktami Violife będzie można spróbować także podczas wyjątkowego tournée po Polsce. W czerwcu Szef Kuchni Violife odwiedzi kilkadziesiąt lokalizacji, serwując przekąski z roślinnymi produktami marki.

Strona 1 z 212
 1  2  3  4  5  6  ...  212   następna »