Wyniki wyszukiwania dla frazy: pomace

Liczba znalezionych wiadomości: 1

  • 2011-07-06 | Komentarze: 0

    Smaż i piecz z hiszpańskim temperamentem

    W naszej rodzimej kuchni jednym z najpopularniejszych sposobów obróbki termicznej jest smażenie. Kotlety, ryby, krokiety, naleśniki i placki ziemniaczane. Któż nie zna ich smaku i chrupkiego dźwięku przy kolejnym kęsie? Wbrew powszechnej opinii, nie musimy aż tak bardzo wystrzegać się smażonych dań, pod warunkiem ze nie mamy podwyższonego cholesterolu lub problemu z otyłością. Okazuje się bowiem, wedle najnowszych badań gastrologów, ze dieta wyłącznie lekkostrawna może skutkować przewlekłymi zaparciami. Zatem od czasu do czasu - smażona rybka lub placek po węgiersku na pewno nam nie zaszkodzą, a jedynie wypieszczą podniebienia i zmysł zapachu.

Strona 1 z 1
 1