Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: pasta do z

Liczba znalezionych wiadomości: 58

  • 2015-02-28 | Komentarze: 0

    Sycylijskie oblicze suszonych pomidorów – Pesto Rosso marki Ponti

    Pesto to tradycyjny włoski sos, którego sycylijska odmiana składa się z suszonych pomidorów utartych na jednolitą pastę wraz z oliwą i bazylią. Marka Ponti, czerpiąc inspirację z tej właśnie słonecznej krainy Włoch, stworzyła kompozycję o wyjątkowo nasyconym smaku, który spotęgowano dodatkiem serów Grana Padano i Pecorino, orzeszków piniowych oraz aromatycznej bazylii. Pełny, śródziemnomorski aromat Pesto Rosso w mgnieniu oka wydobędzie prawdziwie włoskie oblicze codziennej kuchni.

  • 2014-12-04 | Komentarze: 0

    Kuchnia pełna smaku z Podravką

    Ekspresowy krem pomidorowy z domowym pesto, wegetariańskie burgery z grzybów czy saltimbocca z indykiem... To tylko kilka spośród wielu doskonałych przepisów znajdujących się w kulinarnym e-booku, który przygotowała firma Podravka wraz ze swoją ambasadorką – Kingą Paruzel.

  • 2014-11-06 | Komentarze: 0

    Już 8 listopada Światowy Dzień Zdrowego Śniadania!

    Już w najbliższą sobotę, 8 listopada będziemy obchodzić Dzień Zdrowego Śniadania. Z tego powodu warto przypomnieć sobie, jak ważne jest prawidłowe i regularne odżywianie, szczególnie w pierwszej części dnia, w której głównymi posiłkami są pierwsze i drugie śniadanie. Pamiętajmy, że drugie śniadanie jest szczególnie istotne w przypadku dzieci, ponieważ dostarcza im wielu witamin oraz energii, tak bardzo potrzebnych do aktywnego funkcjonowania w ciągu dnia.

  • 2014-10-13 | Komentarze: 0

    Makaronowe ciekawostki

    - Lepiej ugotować makaron dla dwustu ludzi, niż nakręcić kolejny film – powiedział Francis Ford Coppola. Czy słowa znanego reżysera to tylko nawijanie makaronu na uszy? Przekonaj się, że makaron to coś więcej niż tylko kluchy z mąki!

  • 2014-09-30 | Komentarze: 0

    Viva la Pasta! – odkrywamy sekret włoskiego smaku

    Makaron we Włoszech odgrywa główną rolę w codziennym menu. Do tego dochodzą oryginalne receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie, tradycja przyrządzania i celebracja posiłku z jego udziałem. W czym tkwi kulinarna tajemnica produktu, który w Polsce wciąż jest niedoceniany i uważany za tuczący? Z jakich powodów Włosi tak uwielbiają makarony? Razem z marką Arrighi odkrywamy zagadkę najwyższej jakości smaku i właściwości, tego niezwykłego włoskiego specjału.

  • 2014-09-17 | Komentarze: 0

    Drugie śniadanie do szkoły nie musi być nudne!

    Przygotowanie posiłku dla dziecka w wieku szkolnym to spore wyzwanie. Tradycyjne, nudne kanapki często lądują w koszu, a zamiast nich uczniowie sięgają po słone lub słodkie przekąski, co może prowadzić do nadwagi i otyłości. Z badania przeprowadzonego przez Instytut Żywności i Żywienia w 2013 roku w 16 województwach wynika, że jest to problem 28% chłopców i 22% dziewcząt w ostatnich klasach szkoły podstawowej.

  • 2014-09-11 | Komentarze: 0

    NIE...ZWYKŁA KUCHNIA, bo każdy jest inny - książka Kingi Paruzel

    We wrześniu 2014 r. miała miejsce premiera pierwszej kulinarnej książki „NIE… ZWYKŁA KUCHNIA bo każdy jest inny”, której autorką jest ambasadorka firmy Podravka – Kinga Paruzel, założycielka popularnego bloga „Ale Babka i robi to co lubi”. To zbiór 100 przepisów, za pomocą których autorka pokazuje jak bawić się smakiem i jak modyfikować dania by nabrały zupełnie nowego, oryginalnego charakteru.

  • 2014-09-10 | Komentarze: 0

    Domowy sposób na Ajvar

    Ajvar to najczęściej wybierana pasta warzywna w słonecznej Chorwacji, jak również smak wakacji towarzyszący wspomnieniom tych, którzy mieli okazję chociaż raz odwiedzić Bałkany. Pasta warzywna, która coraz częściej gości w polskich kuchniach właśnie pojawia się w nowej, domowej wersji.

  • 2014-07-22 | Komentarze: 0

    Pasta parówkowa SERTOP

    Doskonała dla miłośników parówek!

  • 2014-06-17 | Komentarze: 0

    Piknik z ambasadorką Bielucha

    Ponad stu wystawców, pokazy kulinarne, degustacje bezpłatne i sprzedaż produktów, słońce na przemian z deszczem – oto sceneria jedenastego pikniku „Poznaj Dobrą Żywność” w ogrodach Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.

Strona 1 z 6
 1  2  3  4  5  6   następna »