Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: owoce suszone

Liczba znalezionych wiadomości: 129

  • 2018-03-12 | Komentarze: 0

    Dlaczego ciasto rośnie? Trzy spulchniacze wypieków

    Proszek do pieczenia, soda i drożdże to trzy najbardziej popularne składniki wypieków, dzięki którym ciasto rośnie i nabiera odpowiedniej konsystencji. Działanie spulchniające zawdzięczają swoim chemicznym lub naturalnym właściwościom. Jak działają i w jakich wypiekach każdy z nich sprawdza się najlepiej?

  • 2017-12-21 | Komentarze: 0

    Dania wigilijne mogą być zdrowe i szybkie w przygotowaniu. Oto przepisy

    Tradycyjne dania w odrobinę nowoczesnej odsłonie? Czemu nie, jeśli tylko korzystają z doskonałych, polskich produktów, a przy tym stają jeszcze zdrowsze i mniej czasochłonne! Proponujemy nowoczesne, szybsze w przygotowaniu i nierzadko zdrowsze wersje znanych potraw, przygotowane z wykorzystaniem soków Ogrody Natury.

  • 2015-08-21 | Komentarze: 0

    Kulinarne inspiracje Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin na Dzień Polskiej Żywności

    Chrzanowska Manufaktura Wędlin z okazji obchodzonego 25 sierpnia Dnia Polskiej Żywności przygotowała przepisy na lekkie i smaczne potrawy, które świetnie sprawdzą się podczas rodzinnych posiłków. W propozycjach wykorzystane zostały produkty nagrodzone godłem „Doceń Polskie”: Szynka Krucha z Chrzanowa, Szynka Krucha z Chrzanowa upieczona, Frankfurterki surowe wędzone z szynki, Kiełbasa Krucha z Chrzanowa drobiowa i Kiełbasa Krucha z Chrzanowa wieprzowa.

  • 2015-03-03 | Komentarze: 0

    Witalność na wiosnę – Suszone Morele, Śliwki i Żurawina marki KRESTO

    Nadejście wiosny sprawia, że cała natura powraca do życia. Aby w pełni zregenerować się po długiej zimie, również nasz organizm potrzebuje wyjątkowo urozmaiconej diety, która stanie się źródłem wewnętrznego przebudzenia. Bakalie marki KRESTO – Suszone Morele, Śliwki i Żurawina – zabarwią czas oczekiwania na słoneczną aurę ferią smaków, a dzięki bogactwu składników odżywczych, błonnika i witamin nasycą nas dawką zdrowia i pozytywnej energii.

  • 2015-03-02 | Komentarze: 0

    Ciemne Winogrona Puffins – poznaj nowy wymiar przekąski pełnej naturalnych witamin.

    W ofercie produktowej rodzimej marki Puffins pojawiła się nowość - naturalne, suszone nowoczesną metodą puffingu Ciemne Winogrona, których intensywny, owocowy smak, idealna chrupkość, moc naturalnych witamin i wartości odżywczych rewolucjonizują dotychczasowe myślenie o przekąskach. Metoda puffingu różni się diametralnie od tradycyjnych metod suszenia, a starannie przemyślany proces produkcji przekąsek i wyeliminowanie z niego wszelkich sztucznych czy chemicznych komponentów sprawiają, że przekąskę Puffins można podgryzać bez ograniczeń ciesząc się jej doskonałym smakiem, chrupkością i naturalnym bogactwem witamin.

  • 2015-01-28 | Komentarze: 0

    Tajemnice marynowania

    Potrawy z mięsa czerwonego, drobiu bądź ryby nie mogą obyć się bez odpowiednio dobranych przypraw. Różne ich kombinacje tworzą marynaty – dodatki, od których w dużym stopniu zależy końcowy efekt kulinarny. Jak przygotować najlepszą marynatę? Jakich błędów nie popełniać? Oto kilka wskazówek.

  • 2015-01-26 | Komentarze: 0

    Karnawałowe szaleństwo kulinarne

  • 2014-12-30 | Komentarze: 0

    Włoski Nowy Rok

    Powitanie Nowego Roku we Włoszech świętowane jest wyjątkowo uroczyście. Sylwester w tym kraju to jednak nie tylko huczne zabawy, ale przede wszystkim tradycyjne dania i zwyczaje, które pozostają niezmienne od wieków. Co jada się i jak się bawi podczas włoskiej sylwestrowej nocy?

  • 2014-12-22 | Komentarze: 0

    Alfabet regionalnych specjałów bożonarodzeniowych

    Brukowiec kujawski, Siuśpaj, Fefernuski kociewskie, Juha. Co łączy te potrawy? Wbrew pozorom, odpowiedź jest prosta - Wigilia. Dzięki specjalnemu alfabetowi regionalnych przysmaków, dowiesz się co króluje na wigilijnych i bożonarodzeniowych stołach w różnych regionach Polski.

  • 2014-12-17 | Komentarze: 0

    O sukcesie decydują detale

    Świat smaków to świat magiczny. Pamiętamy babcine keksy, pyszne serniki ciotki i makowiec naszej mamy. Wracamy do wiekowych przepisów, odnajdujemy je w komodach i odtwarzamy tamte smaki. O sukcesie najczęściej decydują detale. Odpowiednia proporcje, sekundy w których należy dodać odpowiedni składnik - nie za wcześnie i nie za późno. Ale prawdziwą różnicę w smaku tworzą dodatki. Nie tylko nadają odpowiedni smak naszym wypiekom i daniom ale również dodają pięknego wyglądu...że aż "ślinka nam cieknie".

Strona 1 z 13
 1  2  3  4  5  6  ...  13   następna »