Wyniki wyszukiwania dla frazy: muszle

Liczba znalezionych wiadomości: 13

  • 2015-01-28 | Komentarze: 0

    Pasta perfetta

    Gdy po pracy brakuje czasu na przygotowanie kolacji, a my w kilka minut chcemy zjeść coś pysznego, zazwyczaj wybieramy makaron. Jego sycące możliwości Włosi odkryli już kilka wieków temu, a dziś docenia je cały świat. Jeżeli chcecie zostać mistrzami włoskiej pasty, mamy dla Was kilka wskazówek – jaki makaron wybrać, ile czasu go gotować i z czym łączyć.

  • 2014-10-13 | Komentarze: 0

    Makaronowe ciekawostki

    - Lepiej ugotować makaron dla dwustu ludzi, niż nakręcić kolejny film – powiedział Francis Ford Coppola. Czy słowa znanego reżysera to tylko nawijanie makaronu na uszy? Przekonaj się, że makaron to coś więcej niż tylko kluchy z mąki!

  • 2014-09-17 | Komentarze: 0

    Wykwintne przekąski kuchni śródziemnomorskiej

    Krewetki, ostrygi i małże coraz częściej goszczą na naszych stołach. Wykwintne w smaku i bardzo zdrowe morskie rarytasy wbrew pozorom nie są trudne do przyrządzenia. Sprawdzą się jako przekąski na przyjęciach, romantycznej kolacji i z pewnością zachwycą smakiem gości. Jak w 5 minut przygotować z nich smaczną i ekskluzywną przystawkę?

  • 2014-02-12 | Komentarze: 0

    Walentynkowe menu z żółtym serem

    Stara prawda mówiąca, że droga do serca prowadzi przez żołądek jest niezmiennie aktualna. Z okazji Walentynek – święta zakochanych, przygotujmy więc oryginalne przekąski. Polecamy trzy przepisy: na śniadanie, obiad i kolację. Dzięki nim bez problemu przyrządzimy mini pizze w kształcie serca, rozgrzewającą zupę serową z szynką i chilli oraz pieczone małże pod serową pierzynką. Takie potrawy to prawdziwa kulinarna ekspresja uczuć i świetna niespodzianka dla drugiej połówki.

  • 2014-01-02 | Komentarze: 0

    Ślimaki myśliwego

    Do spożywania ślimaków przeznaczone są odpowiednie sztućce: szczypce, którymi przytrzymuje się skorupę ślimaka i podłużny widelczyk z dwoma ostrymi ząbkami, którym wyjmuje się zawartość muszli. Dla ułatwionego zapiekania ślimaków wykorzystuje się naczynia żaroodporne z wgłębieniami (6 lub 12 szt.) z którego bezpośrednio można spożywać ślimaki. Bardzo ważne jest, aby podawać je na tackach, najlepiej drewnianych, należy też uważać na naczynie przed poparzeniem. Do wgłębień można również włożyć same tuszki ślimaków, które można uzupełnić dowolnym farszem z naszych przepisów lub masłem czosnkowo-pietruszkowym.

  • 2013-09-30 | Komentarze: 0

    Naturalne Gotowanie - Muszle z tuńczykiem

    Doskonałe zarówno na uroczystą kolację jak i domowy obiad. Dla zabieganych osób, ceniących swój czas oraz zdrowie!

  • 2013-09-30 | Komentarze: 0

    Naturalne Gotowanie - Muszle z tuńczykiem

    Doskonałe zarówno na uroczystą kolację jak i domowy obiad. Dla zabieganych osób, ceniących swój czas oraz zdrowie!

  • 2012-06-05 | Komentarze: 0

    Muszle z cukinią, pomidorami i serem

    Makaron Muszla Duża Czanieckich Makaronów można przyrządzić na różne sposoby – świetnie sprawdza się nadziana farszem, w zapiekance, ale także podana z rozmaitymi sosami, zarówno mięsnymi, na bazie warzyw, grzybów lub serów. Dzięki semolinie Muszla Duża trudniej się rozgotowuje, a po ugotowaniu pozostaje sprężysta.

  • 2012-06-05 | Komentarze: 0

    Muszle z cukinią, pomidorami i serem

    Makaron Muszla Duża Czanieckich Makaronów można przyrządzić na różne sposoby – świetnie sprawdza się nadziana farszem, w zapiekance, ale także podana z rozmaitymi sosami, zarówno mięsnymi, na bazie warzyw, grzybów lub serów. Dzięki semolinie Muszla Duża trudniej się rozgotowuje, a po ugotowaniu pozostaje sprężysta.

  • 2012-06-05 | Komentarze: 0

    Nadziane muszle – makaron Muszla duża od Czanieckich Makaronów

    A’ la italiana - linia makaronów z semoliny inspirowanych kuchnią włoską - poszerzyła się o nowy makaron Muszla duża. Makaron w formie zgrabnych, dużych muszli pozwoli rozwijać kulinarne fantazje podczas przygotowywania rozmaitych zapiekanek, przekąsek czy dań z sosami. Wyprodukowany z semoliny makaron nie tylko świetnie smakuję i trudno się rozgotowuje, ale także pomaga dbać o linię.

Strona 1 z 2
 1  2   następna »