Wyniki wyszukiwania dla frazy: mro
Liczba znalezionych wiadomości: 519
-
2023-06-02 | Komentarze: 0
Gdy przyjdzie ochota na małe co nieco… Inspiracje na smaczne przyjemności
6 maja świętowany był Międzynarodowy Dzień bez Diety. To wydarzenie ma przypomnieć każdemu, że jedzenie powinno być czynnością, z której czerpiemy przyjemność! Czy na ogół odmawiacie sobie ulubionych smakołyków? 6 maja myślenie o diecie i ograniczeniach żywieniowych powinno pójść w zapomnienie! Bez konieczności liczenia kalorii. Ale czy tylko 6 maja? Pozwólcie sobie czasem na słodką chwilę zapomnienia. W artykule zebraliśmy garść inspiracji na smaczne przekąski.
-
2023-04-26 | Komentarze: 0
Wszystkie ręce na pokład! Rusza kampania z okazji 10-lecia MSC w Polsce
Organizacja pozarządowa Marine Stewardship Council (MSC) działa w Polsce już 10 lat, promując zrównoważone rybołówstwo, by morza i oceany pozostały zdrowe i pełne ryb. W tym czasie wielkość produkcji przetwórstwa rybnego w naszym kraju wzrosła o ponad 38% , a liczba certyfikowanych produktów zaliczyła blisko 14-krotny wzrost .
-
2023-03-14 | Komentarze: 0
Inspiracje na wiosenne menu
Wszystko wskazuje na to, że zbliża się czas pożegnania z zimą. Za oknem obserwujemy budzącą się do życia przyrodę i powoli na dno szafy chowamy grube płaszcze, szaliki i czapki. Zmianie ulega nie tylko garderoba, ale też menu. Znudzeni już gęstymi zupami i rozgrzewającymi daniami, z coraz większym apetytem przeglądamy ofertę lokalnych ryneczków. A dominują wśród nich długo wyczekiwane nowalijki. Zobacz, jak w smakowity i niekoniecznie oczywisty sposób wykorzystać je w kuchni.
-
2022-10-26 | Komentarze: 0
Wymiana dobrych praktyk - producenci drobiu polecają maszyny Ishida
Aby utrzymać najwyższe standardy jakości żywności, Smithfield Murray zdecydował się na zainstalowanie dwóch systemów rentgenowskich Ishida IX-G2 przeznaczonych dla drobiu, by skutecznie wykrywać i usuwać kości i chrząstki ze swoich produktów. Wcześniej, ze względu na brak przestrzeni w zakładzie, firma długo nie mogła znaleźć odpowiedniego rozwiązania – do czasu, gdy odwiedziła zakład konkurenta.
-
2022-09-21 | Komentarze: 0
Raport MSC: Co wiemy o dzikim łososiu?
Łosoś to ryba dobrze znana zarówno polskim przetwórcom, jak i konsumentom. Na polskim rynku obecny jest głównie łosoś hodowlany, jednak coraz częściej pojawia się także łosoś dziki, poławiany gospodarczo na dużą skalę.
-
2022-09-20 | Komentarze: 0
POLAGRA: Ishida przedstawi swój polski zespół i zaprezentuje maszyny
Na tegorocznych targach POLAGRA Ishida chce podkreślić swoje wsparcie dla polskich firm. W Poznaniu zaprezentuje przedsiębiorcom maszyny do automatycznego ważenia, zgrzewania tacek i kontroli jakości, dzięki którym producenci mogą zmaksymalizować wydajność i efektywność, a także zredukować niepotrzebne straty i nadwyżki produktów.
-
2021-10-18 | Komentarze: 0
W bezmięsnej odsłonie - pysznie i zdrowo z Appetitą
Diety wegańska oraz wegetariańska szturmem zdobywają świat. Ograniczanie spożywania mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego to już nie tylko moda, ale globalny trend. Wbrew popularnej niegdyś opinii, jarskie posiłki wcale nie muszą być nudne i bez smaku. Marka Appetita przedstawia kilka porad oraz przepisów, dzięki którym nawet zatwardziali wielbiciele schabowych będą zadowoleni i… najedzeni!
-
2021-07-14 | Komentarze: 0
Smaczny powód do świętowania – Międzynarodowy Dzień Frytek!
13 lipca to data, którą powinien zapamiętać każdy wielbiciel dobrego jedzenia. Tego dnia przypada bowiem Międzynarodowy Dzień Frytek, czyli jedno z najsmaczniejszych świąt w roku. Z tej okazji warto oddać się celebracji i sięgnąć po ziemniaczany rarytas, który podbił serca milionów ludzi. Frytki to jedna z najpopularniejszych pozycji w menu McDonald’s® na całym świecie. Tylko w 2020 r. w Polsce sprzedawano ponad 144 mln opakowań frytek – ułożone w linii prostej sięgnęłyby z ziemi do księżyca. Niezależnie od tego, w której restauracji McDonald’s zostały kupione – frytki z Maka zawsze są robione w 100% z ziemniaków z polskich pól.
-
2019-11-18 | Komentarze: 0
Sprawniejsze przetwórstwo warzyw i owoców – Agram stawia na maszyny Ishida Europe
Polska firma Agram S.A. w procesach produkcyjnych od lat wykorzystuje maszyny japońskiego producenta – Ishida Europe. W ubiegłym roku poszerzyła swoją linię produkcyjną o kolejne elementy ważące i pakujące, skracając tym samym czas pracy maszyn. Dzięki zmianie zwiększono wydajność linii i jej szybkość, jednocześnie ulepszając oferowany produkt.
-
2019-03-18 | Komentarze: 0
Akademickie 5 minut na obiad
Gulasz z parówek, makaron z cukrem, czy dowolne połączenie składników, które zostały w lodówce – o kulinarnych wyczynach studentów od zawsze krążyły legendy. Wiele wskazuje na to, że te wątki już wkrótce znikną z barwnych opowieści o akademickim życiu. Studentom nie przybyło wprawdzie czasu na gotowanie, nie zaczęli też częściej odwiedzać restauracji. Przywiązują jednak większą wagę do dobrego odżywiania i zyskali sprzymierzeńców w walce z pędzącym czasem.