Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: migda

Liczba znalezionych wiadomości: 204

  • 2015-12-23 | Komentarze: 0

    Barszcz z uszkami odchodzi do lamusa? Nowe oblicze wigilijnego stołu

    Krem z buraczków z kozim serem, sushi czy pierogi z dynią to nie tylko pozycje z menu dobrej restauracji, ale też potrawy, które serwowane są obecnie na…wigilijnym stole.

  • 2015-05-07 | Komentarze: 0

    Szlachetne ziarenka o kwiatowej nucie – Ryż Jaśminowy marki Britta

    Smakowa rozkosz powinna w równym stopniu cieszyć nasze podniebienie, jak i sycić zmysły. Efekt ten osiągnąć można wybierając produkty z najwyższej półki, takie jak Ryż Jaśminowy marki Britta.

  • 2015-02-13 | Komentarze: 0

    Czekoladowe Walentynki z warszawskim ciachem!

    Czekolada kojarzy się z przyjemnością, rozpływającą się w ustach słodyczą, która poprawia humor i dodaje energii. Jak nie zakochać się w smaku, który sprawia, że czujemy się szczęśliwi? Doskonałe ciacho z czekoladą w roli głównej to świetny pomysł na deser podczas walentynkowej kolacji!

  • 2015-01-20 | Komentarze: 0

    Deser na Dzień Babci? Zwykły-niezwykły budyń!

    Sięgnij po sprawdzony deser i przywołaj emocje sprzed lat. Dzień Babci czy Dzień Dziadka to doskonała okazja, by wrócić do tradycyjnych smaków, pamiętanych z dzieciństwa i nadać im nowoczesny wymiar. Podając pucharek aksamitnego budyniu Delecta z oryginalnymi dodatkami, zatrzymaj się w biegu i oddaj wspomnieniom.

  • 2014-12-29 | Komentarze: 0

    Kawa na ławę, czyli zimowe oblicza kawy

    Mieszkańcy Ziemi rocznie wypijają 400 miliardów filiżanek kawy. Każdy z nas ma ulubione sposoby przyrządzania tego napoju. Urozmaicamy ją mlekiem, śmietanką, lodami, przyprawami, syropami smakowymi czy alkoholem. Wystarczy odrobina wyobraźni i wyczucia smaku. O jakich dodatkach kawowych należy pomyśleć zimą i jak wpływają one na jej smak?

  • 2014-12-22 | Komentarze: 0

    Alfabet regionalnych specjałów bożonarodzeniowych

    Brukowiec kujawski, Siuśpaj, Fefernuski kociewskie, Juha. Co łączy te potrawy? Wbrew pozorom, odpowiedź jest prosta - Wigilia. Dzięki specjalnemu alfabetowi regionalnych przysmaków, dowiesz się co króluje na wigilijnych i bożonarodzeniowych stołach w różnych regionach Polski.

  • 2014-12-17 | Komentarze: 0

    O sukcesie decydują detale

    Świat smaków to świat magiczny. Pamiętamy babcine keksy, pyszne serniki ciotki i makowiec naszej mamy. Wracamy do wiekowych przepisów, odnajdujemy je w komodach i odtwarzamy tamte smaki. O sukcesie najczęściej decydują detale. Odpowiednia proporcje, sekundy w których należy dodać odpowiedni składnik - nie za wcześnie i nie za późno. Ale prawdziwą różnicę w smaku tworzą dodatki. Nie tylko nadają odpowiedni smak naszym wypiekom i daniom ale również dodają pięknego wyglądu...że aż "ślinka nam cieknie".

  • 2014-12-11 | Komentarze: 0

    Reyes Magos – bo dzieci kochają pyszne święta!

    Początek grudnia dla dzieci przebiega pod znakiem gorączkowych rozmyślań na temat tego, czy były wystarczająco grzeczne, by dostać wymarzony prezent. Pytanie to nabiera szczególnego znaczenia w obliczu przewidywanej wizyty Świętego Mikołaja. Jednak nie wszędzie święta z dziecięcej perspektywy wyglądają tak samo. W Hiszpanii, dzieci dostają prezenty dopiero 6 stycznia, przynoszą je Trzej Królowie, a na świątecznych stołach królują oliwki.

  • 2014-12-05 | Komentarze: 0

    Korzenne przysmaki na świątecznym stole

    „... Otóż pomnij - że jeśli, oprócz zagranicznych korzeni i przypraw dodasz do pierników, które wypiekasz, jeszcze i wonnego, słodkiego miodu, smak ich będzie niezrównany...” - takiej rady królowa krasnoludków udzieliła młodemu czeladnikowi Bartłomiejowi w nagrodę za uratowanie życia królowej pszczół. Bajka Marii Kruger „Toruńskie pierniki” to jedna z wielu historii na temat przysmaku nieodłącznie kojarzącego się z Bożym Narodzeniem.

  • 2014-12-01 | Komentarze: 0

    Orzechowe święta – Tarte Orzechy włoskie, Tarte Orzechy laskowe i Tarte Migdały marki BackMit

    Desery to prawdziwa kwintesencja świątecznych aromatów. To one w dużej mierze odpowiadają za nasze zapachowe skojarzenia z tym wyjątkowym czasem. Korzenne przyprawy, orzechy, migdały czy mak – tych składników nie może zabraknąć w bożonarodzeniowym menu. Nie każdy jednak lubi spożywać je w całości. Tarte Orzechy włoskie, Tarte Orzechy laskowe oraz Tarte Migdały marki BackMit to doskonała recepta dla wymagających łasuchów, którzy nie chcą rezygnować z prawdziwie świątecznych, tradycyjnych smaków.

Strona 1 z 21
 1  2  3  4  5  6  ...  21   następna »