Wyniki wyszukiwania dla frazy: migda
Liczba znalezionych wiadomości: 206
-
2018-03-27 | Komentarze: 0
Wielkanocny koszyczek pełen symboli
Wielkanoc to niekwestionowane święto jajka, symbolizującego odradzające się życie. Jednakże w tradycyjnym koszyczku ze święconką żaden z pokarmów nie jest przypadkowy. Czy wiesz, dlaczego nie może zabraknąć w nim chleba, soli czy ciasta?
-
2017-12-21 | Komentarze: 0
Dania wigilijne mogą być zdrowe i szybkie w przygotowaniu. Oto przepisy
Tradycyjne dania w odrobinę nowoczesnej odsłonie? Czemu nie, jeśli tylko korzystają z doskonałych, polskich produktów, a przy tym stają jeszcze zdrowsze i mniej czasochłonne! Proponujemy nowoczesne, szybsze w przygotowaniu i nierzadko zdrowsze wersje znanych potraw, przygotowane z wykorzystaniem soków Ogrody Natury.
-
2015-12-23 | Komentarze: 0
Barszcz z uszkami odchodzi do lamusa? Nowe oblicze wigilijnego stołu
Krem z buraczków z kozim serem, sushi czy pierogi z dynią to nie tylko pozycje z menu dobrej restauracji, ale też potrawy, które serwowane są obecnie na…wigilijnym stole.
-
2015-05-07 | Komentarze: 0
Szlachetne ziarenka o kwiatowej nucie – Ryż Jaśminowy marki Britta
Smakowa rozkosz powinna w równym stopniu cieszyć nasze podniebienie, jak i sycić zmysły. Efekt ten osiągnąć można wybierając produkty z najwyższej półki, takie jak Ryż Jaśminowy marki Britta.
-
2015-02-13 | Komentarze: 0
Czekoladowe Walentynki z warszawskim ciachem!
Czekolada kojarzy się z przyjemnością, rozpływającą się w ustach słodyczą, która poprawia humor i dodaje energii. Jak nie zakochać się w smaku, który sprawia, że czujemy się szczęśliwi? Doskonałe ciacho z czekoladą w roli głównej to świetny pomysł na deser podczas walentynkowej kolacji!
-
2015-01-20 | Komentarze: 0
Deser na Dzień Babci? Zwykły-niezwykły budyń!
Sięgnij po sprawdzony deser i przywołaj emocje sprzed lat. Dzień Babci czy Dzień Dziadka to doskonała okazja, by wrócić do tradycyjnych smaków, pamiętanych z dzieciństwa i nadać im nowoczesny wymiar. Podając pucharek aksamitnego budyniu Delecta z oryginalnymi dodatkami, zatrzymaj się w biegu i oddaj wspomnieniom.
-
2014-12-29 | Komentarze: 0
Kawa na ławę, czyli zimowe oblicza kawy
Mieszkańcy Ziemi rocznie wypijają 400 miliardów filiżanek kawy. Każdy z nas ma ulubione sposoby przyrządzania tego napoju. Urozmaicamy ją mlekiem, śmietanką, lodami, przyprawami, syropami smakowymi czy alkoholem. Wystarczy odrobina wyobraźni i wyczucia smaku. O jakich dodatkach kawowych należy pomyśleć zimą i jak wpływają one na jej smak?
-
2014-12-22 | Komentarze: 0
Alfabet regionalnych specjałów bożonarodzeniowych
Brukowiec kujawski, Siuśpaj, Fefernuski kociewskie, Juha. Co łączy te potrawy? Wbrew pozorom, odpowiedź jest prosta - Wigilia. Dzięki specjalnemu alfabetowi regionalnych przysmaków, dowiesz się co króluje na wigilijnych i bożonarodzeniowych stołach w różnych regionach Polski.
-
2014-12-17 | Komentarze: 0
O sukcesie decydują detale
Świat smaków to świat magiczny. Pamiętamy babcine keksy, pyszne serniki ciotki i makowiec naszej mamy. Wracamy do wiekowych przepisów, odnajdujemy je w komodach i odtwarzamy tamte smaki. O sukcesie najczęściej decydują detale. Odpowiednia proporcje, sekundy w których należy dodać odpowiedni składnik - nie za wcześnie i nie za późno. Ale prawdziwą różnicę w smaku tworzą dodatki. Nie tylko nadają odpowiedni smak naszym wypiekom i daniom ale również dodają pięknego wyglądu...że aż "ślinka nam cieknie".
-
2014-12-11 | Komentarze: 0
Reyes Magos – bo dzieci kochają pyszne święta!
Początek grudnia dla dzieci przebiega pod znakiem gorączkowych rozmyślań na temat tego, czy były wystarczająco grzeczne, by dostać wymarzony prezent. Pytanie to nabiera szczególnego znaczenia w obliczu przewidywanej wizyty Świętego Mikołaja. Jednak nie wszędzie święta z dziecięcej perspektywy wyglądają tak samo. W Hiszpanii, dzieci dostają prezenty dopiero 6 stycznia, przynoszą je Trzej Królowie, a na świątecznych stołach królują oliwki.