Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: mia mu

Liczba znalezionych wiadomości: 381

  • 2018-03-21 | Komentarze: 0

    WIELKANOC z wędlinami Hańderek

    Wielkanoc to wyjątkowy świąteczny czas, kiedy na stole musi być obficie. Po długiej nieobecności powracają na nie jaja zdobione różnymi technikami oraz przede wszystkim mięsa w przeróżniej odsłonie. Podwędzane, naturalne o tradycyjnym smaku, wykonane z najlepszej polskiej wieprzowiny szynki i kiełbasy marki Hańderek wzbogacą wielkanocne ucztowanie. A czy Ty już wybrałeś swoje ulubione wędliny z szerokiej oferty?

  • 2018-03-12 | Komentarze: 0

    Dlaczego ciasto rośnie? Trzy spulchniacze wypieków

    Proszek do pieczenia, soda i drożdże to trzy najbardziej popularne składniki wypieków, dzięki którym ciasto rośnie i nabiera odpowiedniej konsystencji. Działanie spulchniające zawdzięczają swoim chemicznym lub naturalnym właściwościom. Jak działają i w jakich wypiekach każdy z nich sprawdza się najlepiej?

  • 2017-12-08 | Komentarze: 0

    Święta z TRADYCYJNYMI wędlinami

    Czas świątecznych spotkań to również powrót do starych, tradycyjnych receptur. Czyli do wyjątkowego zestawu potraw, które zarezerwowane są tylko na czas grudniowego ucztowania. Kolacja wigilijna naturalnie postna, ale kolejne dni to już degustacja różnorodności - najlepszych wędlin. Szynek, schabów i kiełbas TRADYCYJNYCH w smaku i sposobie przyrządzania. Te najlepsze wytwarzane są w podbeskidzkich Buczkowicach, wiedzą o tym eksperci bowiem odznaczyli je godłem Doceń Polskie.

  • 2015-05-08 | Komentarze: 0

    Firmy chcą promować swoje wyroby. Wnioski z XVI audytu programu „Doceń polskie”

    29 kwietnia eksperci z branży spożywczej ocenili ponad 200 wyrobów ubiegających się o zdobycie godła „Doceń polskie”. Pierwsze wnioski z audytu są bardzo pozytywne. Żywność prezentuje coraz wyższy poziom, a propozycje wytwórców są ciekawe i różnorodne. Certyfikacja artykułów spożywczych ma dla producentów, jak i konsumentów istotne znaczenie.

  • 2015-04-01 | Komentarze: 0

    Złote jajo polskiej gospodarki – branża drobiarska

    Mimo rosyjskiego embarga nałożonego w zeszłym roku między innymi na drób i jaja, polska branża drobiarska ma się całkiem dobrze i nic nie wskazuje na to, aby miało się coś zmienić. Polscy producenci coraz częściej i chętniej handlują z zagranicznymi partnerami, a zamknięcie rynku rosyjskiego tylko nasiliło tę tendencję.

  • 2015-03-10 | Komentarze: 0

    Energetyczne śniadanie na długi dzień

    Sadzone jajko, parówka lub kiełbaska, bekon, fasolka w sosie pomidorowym i tosty to podstawowe składniki angielskiego… śniadania. Często nie rozumiemy tego połączenia i podchodzimy do niego sceptycznie. Zdanie zmienia się jednak już po pierwszym kęsie.

  • 2015-03-05 | Komentarze: 0

    Wegetarianizm i jego odmiany

    Wegetarianizm to nie tylko sposób odżywiania się, ale też styl życia. Poznaj jego odmiany i wypróbuj oryginalny przepis na wegetariański specjał autorstwa Zbigniewa Kurleto - mistrza kuchni, członka Fundacji Klubu Szefów Kuchni oraz eksperta Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

  • 2015-02-16 | Komentarze: 0

    CYKORIA – podsumowanie roku 2014

    Rok 2014 był dla CYKORII bardzo dużym wyzwaniem – mówi Jerzy Kurowski, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu Cykoria S.A. - Ogromny wpływ na gospodarkę wywarła sytuacja polityczna. Stosunki pomiędzy Rosją a Zachodem były i nadal są odczuwalne dla przedsiębiorstw a nakładane sankcje miały niemały wpływ na produkcję. Musimy pamiętać, że rynek wschodni jest dla naszych produktów bardzo chłonny a niemożność istnienia dla wschodnich odbiorców jest dla nas bardzo dużym utrudnieniem. Musieliśmy skupić się na sprzedaży krajowej i to dzięki niej rekompensować poniesione straty. Dodatkowym utrudnieniem była przeciągająca się deflacja, która również miała wpływ na osiągnięcia finansowe przedsiębiorstwa.

  • 2015-02-13 | Komentarze: 0

    Miłośnik SERTOP od 35-ciu lat

    2,5 tys. etykiet, w tym 615 szt. tyskiego producenta serków topionych. To bilans 35-letniej kolekcji Macieja Kobylińskiego, kolekcjonera i zarazem wielbiciela wyrobów tyskiego producenta. – Byliśmy zaskoczeni, kiedy pan Maciej pokazał nam swoją kolekcję – mówi Aneta Będkowska Kierownik Biura Marketingu i Współpracy z Klientem SERTOP sp. z o.o. - Znaleźliśmy w niej nawet najstarsze etykiety naszych wyrobów, pochodzące z czasów, kiedy rozpoczynaliśmy naszą działalność.

  • 2015-01-30 | Komentarze: 0

    Program „Doceń polskie”. XV audyt żywności w liczbach

    28 stycznia w Krakowie odbyła się XV certyfikacja żywności przeprowadzona w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Trwa zliczanie punktów, które eksperci przyznali żywności za smak, wygląd i stosunek jej jakości do ceny. Noty wystawione przez członków Loży Ekspertów decydują o tym, które ze zgłoszonych wyrobów zdobędą certyfikat „Doceń polskie”.

Strona 1 z 39
 1  2  3  4  5  6  ...  39   następna »