Wyniki wyszukiwania dla frazy: mi so

Liczba znalezionych wiadomości: 3318

  • 2021-02-05 | Komentarze: 0

    Błonnik pokarmowy w bułce pszennej PanPiek

    Błonnik pokarmowy występuje w produktach z pełnego przemiału, jak również w warzywach i owocach. Niestety nie dla każdej osoby produkty pełnoziarniste są odpowiednie. Są to produkty ciężkostrawne.

  • 2021-02-05 | Komentarze: 0

    Błonnik pokarmowy jako prozdrowotny składnik diety

    Włókno pokarmowe ma niezwykle istotny wpływ na nasze zdrowie. Jego spożycie, które notuje się na poziomie 15g/dobę jest niewystarczające. Z wielu względów wynika to z braku możliwości jego spożywania w produktach pełnoziarnistych przez osoby cierpiące na choroby przewodu pokarmowego. Należy więc wprowadzić modyfikacje sposobu żywienia poprzez konsumpcję produktów mniej ciężkostrawnych z dodatkiem błonnika, np. pieczywa pszennego.

  • 2021-02-01 | Komentarze: 0

    Błonnik pokarmowy i korzyści z jego stosowania w bułce pszennej

    Pomimo obserwowanego trendu spadku spożycia pieczywa, Polska plasuje się na szóstym miejscu co do wielkości jego konsumpcji w Europie [20]. Polacy spożywają pieczywo przez cały dzień. Jest to produkt codziennej potrzeby. Na przestrzeni lat zmniejszyło się postrzeganie społeczeństwa na temat żywności. Konsumenci coraz częściej wiążą problemy zdrowotne ze sposobem odżywiania się. W trakcie zakupu pieczywa brane są pod uwagę już nie tylko wygląd, zapach i tekstura, ale także walory zdrowotne, jak np. zawartość błonnika pokarmowego.

  • 2021-01-20 | Komentarze: 0

    Société Progré: Producent regionalnych wyrobów z mięsa rozwija produkcję z Ishida

    Ishida zaprojektowała naważarkę wielogłowicową z podajnikami spiralnymi pod indywidualne wymagania producenta delikatnych produktów mięsnych. Dzięki temu rozwiązaniu, Société Progré o 30% zwiększył wydajność produkcyjną i spodziewa się dalszego wzrostu.

  • 2020-09-04 | Komentarze: 0

    Szczypta wiedzy o pieprzach

    Pieprz to, obok soli, najbardziej znana przyprawa na całym świecie i stosowana w niemal każdej kuchni. Nie tylko podkreśla smak potraw, ale ma też właściwości prozdrowotne, dlatego po młynek z czarnymi ziarnami warto sięgać jak najczęściej. A co z innymi wersjami kolorystycznymi? Marka Appetita podpowiada, jak ich używać i jak uratować zbyt pieprzne dania!

  • 2020-06-16 | Komentarze: 0

    Ishida: Nowe modele zwiększające możliwości pakowania owoców

    Ishida Europe zaprezentowała nowy sprzęt, którego celem jest zapewnienie wzrostu wydajności w szybkiej obsłudze świeżych produktów na całej linii pakowania. Dwa modele – waga kontrolna przeznaczona do świeżych produktów i nowy system kontroli rentgenowskiej są już dostępne dla producentów.

  • 2020-05-27 | Komentarze: 0

    Nowość! Familijne opakowania lodów Grześki, Jeżyki i Śliwka Nałęczowska

    Firma Colian rozszerzyła ofertę lodów rodzinnych, by zapewnić jeszcze więcej przyjemności amatorom chłodzących deserów. W sklepowych zamrażarkach pojawiły się lody Grześki, Jeżyki i Śliwka Nałęczowska w familijnym formacie.

  • 2020-05-27 | Komentarze: 0

    Żywiec Zdrój z nutą owoców ZERO CUKRU – nowość w ofercie produktów smakowych marki

    W kwietniu br. na rynku pojawiła się nowość w ofercie smakowej od Żywiec Zdrój – Żywiec Zdrój z nutą owoców ZERO CUKRU. Produkt ten to połączenie krystalicznej, górskiej wody źródlanej z naturalnymi aromatami, bez cukru i kalorii. Nowość skierowana jest do osób poszukujących produktów o wyrazistym, słodkim smaku, a jednocześnie wybierających produkty bez kalorii. Żywiec Zdrój z nutą owoców ZERO CUKRU dostępny jest w regularnej sprzedaży w trzech wariantach smakowych – truskawki, cytryny i arbuza.

  • 2020-04-21 | Komentarze: 0

    Akuku! VEGE - pierwsze na rynku wegetariańskie żelko-pianki

    Akuku! VEGE to pierwsza na rynku linia żelko-pianek vege, w których żelatynę zastąpiono pektynami. Dostępne w trzech owocowych smakach: Owocki, Muffinki i LOdoVE, zachwycają składem i… uroczym, słodkim wyglądem. W sprzedaży od marca br.

  • 2020-04-20 | Komentarze: 0

    Illy stawia na naważarki od Ishida

    Technologia naważania wielogłowicowego Ishida wykorzystywana jest przy pakowaniu kawy przez jednego z wiodących włoskich producentów. Firma Illy dostosowała ją do swoich produktów – zarówno tych w formie sypkiej jak i ziarnistej, w dwóch formatach opakowań.

Strona 1 z 332
 1  2  3  4  5  6  ...  332   następna »