Wyniki wyszukiwania dla frazy: matjas

Liczba znalezionych wiadomości: 13

  • 2015-12-18 | Komentarze: 0

    Święta last minute - trzy proste przepisy na wyjątkowe specjały

    Gotowanie nie jest Twoją domeną? A może zwyczajnie brakuje Ci czasu na przygotowanie świątecznych potraw? Wspólnie z laureatami programu „Doceń polskie” zapraszamy do przyrządzenia wyjątkowych dań - ich wykonanie nie wymaga dużego nakładu sił i czasu, a smakują wybornie!

  • 2014-12-17 | Komentarze: 0

    Świąteczne śledzie z sosem czosnkowym

    Pyszne śledzie w zalewie na święta!

  • 2012-10-18 | Komentarze: 0

    Program „Doceń polskie” - wysoka jakość wyrobów śląskich firm

    Wyroby sześciu producentów żywności ze Śląska zostały uhonorowane w trakcie VI audytu Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Śląskie firmy nie po raz pierwszy zdobyły certyfikaty programu. Prestiżowe godło posiada już ponad 20 zakładów z tego regionu.

  • 2011-05-11 | Komentarze: 0

    Nowe Matjasy w sosach Lisner

    W kwietniu 2011 roku marka Lisner wprowadziła do swojej oferty nowości: Matjas w sosie tzatziki i Matjas w sosie śmietanowym dostępne w wygodnych opakowaniach 300 g. Produkty opracowano na bazie łagodnej, solonej ryby matjasowej podanej w lekkich sosach nawiązujących do kuchni polskiej i śródziemnomorskiej.

  • 2011-04-12 | Komentarze: 0

    Jego wysokość Matjas - w zasięgu klasyki i smaku

    Znane niemal w każdej kuchni Matjasy są powszechnie cenionym elementem menu, zarówno jako samodzielne danie jak i składnik potraw. Podczas świąt, domowych uroczystości czy spotkań z bliskimi filety śledziowe a’la Matjas zajmują kluczową pozycję na wielu polskich stołach, pozwalając stworzyć tradycyjną potrawę lub skomponować oryginalną przekąskę.

  • 2011-02-22 | Komentarze: 1

    Zielony ma garniturek…

    Gdyby warzywa reprezentowały kraje, to Polska mogłaby się z pewnością legitymować ogórkiem. Zrobił bowiem w naszym kraju zawrotną karierę, choć tak naprawdę pochodzi z Indii. Zupa ogórkowa, mizeria, sałatka jarzynowa – czy można sobie wyobrazić polską kuchnię bez tych potraw?

  • 2010-12-03 | Komentarze: 0

    LISNER - świąteczne propozycje w nowej odsłonie

    W okresie świąt Bożego Narodzenia pragniemy delektować się każdą chwilą spędzoną w gronie najbliższych i dokładamy starań, by zachwycić ich wyjątkowymi potrawami. Komponując uroczyste menu pamiętajmy o produktach marki Lisner – teraz dostępnych w nowych opakowaniach z nowym „uśmiechniętym” logo – podkreślającym ich wysoką jakość, wyjątkowy smak i radość kulinarnych odkryć.

  • 2010-11-24 | Komentarze: 0

    Wykwinty smak jesiennego wieczoru z SEKO S.A.

    Jesień i zima to taki czas w roku, kiedy nasz organizm szczególnie potrzebuje smacznych, rozgrzewających, a przede wszystkim – odżywczych potraw. Na chłodne wieczory, czy to w rodzinnym, czy w towarzyskim gronie, polecamy oryginalne danie – „Zapiekankę śledziową z ziemniakami i grzybami”. Elegancko prezentująca się, aromatyczna i gorąca, stanowi wyśmienite połączenie tradycyjnego smaku ryb z grzybami oraz ziemniakami, w których towarzystwie śledź szczególnie lubi przebywać.

  • 2010-10-28 | Komentarze: 0

    Niech tradycji stanie się zadość – śledzie na wigilijnym stole

    Celebrowanie wspólnej wieczerzy przy wigilijnym stole jest jednym z tych momentów, na który z niecierpliwością czekamy przez cały rok. Zgodnie z tradycją, w Wigilię powinniśmy spożywać tylko postne potrawy. Ryby, a wśród nich śledzie, od lat stanowią jedną z podstaw tego uroczystego posiłku. Firma SEKO S.A. na Wigilię proponuje tradycyjne matjasy śledziowe doprawione korzennymi przyprawami.

  • 2010-07-08 | Komentarze: 0

    Tatarskie tradycje kulinarne według SEKO S.A.

    Sos tatarski, tatarska sałatka, tatar wołowy, tatarka… skąd wzięły się te tak popularne określenia w naszym kuchennym języku? Prawda jest taka, że naród tatarski przez długie lata niejednokrotnie burzliwego obcowania z Polakami odcisnął widoczne piętno na naszej kulturze. Należy do niej i kuchnia, w której do dziś funkcjonują skojarzenia związane z tatarskimi zwyczajami kulinarnymi.

Strona 1 z 2
 1  2   następna »