Wyniki wyszukiwania dla frazy: luzem

Liczba znalezionych wiadomości: 21

  • 2019-09-30 | Komentarze: 0

    Inspekcja x-ray: Jaki system wybrać do pakowania dnej żywności?

    System inspekcji X-ray ma spełniać konkretne wymagania firmy. Zanim wybierzemy konkretną maszynę powinniśmy uwzględnić serię czynników.

  • 2014-09-17 | Komentarze: 0

    Drugie śniadanie do szkoły nie musi być nudne!

    Przygotowanie posiłku dla dziecka w wieku szkolnym to spore wyzwanie. Tradycyjne, nudne kanapki często lądują w koszu, a zamiast nich uczniowie sięgają po słone lub słodkie przekąski, co może prowadzić do nadwagi i otyłości. Z badania przeprowadzonego przez Instytut Żywności i Żywienia w 2013 roku w 16 województwach wynika, że jest to problem 28% chłopców i 22% dziewcząt w ostatnich klasach szkoły podstawowej.

  • 2014-05-26 | Komentarze: 0

    Jak rozszyfrować etykiety?

    Gazowany napój orzeźwiający? 38 łyżeczek cukru oraz sztuczne barwniki. Sok winogronowy? 11 łyżeczek cukru oraz sztuczne aromaty. Mleczny deser truskawkowy? 6,5 łyżeczki cukru oraz polepszacze smaku. Nie wierzysz? Czytaj uważnie etykiety na produktach spożywczych - radzi Fundacja BOŚ.

  • 2013-10-23 | Komentarze: 0

    Schab wędzony parzony z linii Natura firmy Nove – czyste mięso, żadnej chemii

    Firma Nove stworzyła nową linię wyrobów mięsnych Natura. Produkty te, m.in. Schab powstały przy użyciu naturalnych ekstraktów i wyciągów, wyselekcjonowanych żywych kultur bakterii i aceroli. Produkowane są bez dodatku środków chemicznych: barwników, fosforanów, sztucznych konserwantów i przeciwutleniaczy.

  • 2012-01-04 | Komentarze: 0

    Informacja zbiorcza o wynikach kontroli planowej w zakresie jakości handlowej pieczywa półcukierniczego

    Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2011 rok, w III kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej pieczywa półcukierniczego.

  • 2011-07-26 | Komentarze: 0

    Pogoda dla żywności

    Temperatura, światło czy wilgoć nie są sprzymierzeńcami żywności, zwłaszcza w letnie, upalne dni. Pod ich wpływem zmianom ulega skład mikrobiologiczny, chemiczny i fizyczny produktów spożywczych, co wpływa na walory smakowe, strukturę i właściwości np. warzyw czy owoców. O tym jak zachować na dłużej jakość, a w efekcie pierwotny smak oraz wartości odżywcze żywności opowiada Agnieszka Piskała, Specjalista ds. Żywienia z Nestlé Polska S.A.

  • 2011-07-20 | Komentarze: 0

    KSC S.A. kupiła statek cukru

    Do portu w Gdyni przypłynął wczoraj, tj. 12 lipca br. statek z 15 tysiącami ton cukru zakupionego przez Krajową Spółkę Cukrową S.A. z przeznaczeniem na rynek krajowy. Cukier został wyprodukowany z trzciny cukrowej. Pochodzi z rafinerii w Brindisi.

  • 2011-04-15 | Komentarze: 0

    Wielkanocne jaja - czy wiesz, co kupujesz?

    Czekolada przeterminowana o ponad 200 dni, gotowe ciasto ze sklepu z zakalcem, spleśniałe bakalie mogą zepsuć wielkanocne przygotowania niejednej pani domu. Wszystkim przygotowującym się do wielkanocnych zakupów UOKiK przypomina o tym jak wybierać produkty spożywcze

  • 2011-04-13 | Komentarze: 0

    Nowość: Ryż od Podravki

    Podravka rozszerza swoją ofertę o nową kategorię produktów – ryż. Rosnąca popularność tego zdrowego, bezglutenowego oraz bogatego w wartości odżywcze składnika posiłków sprawiła, że firma wchodząc w nowy segment proponuje aż 9 rodzajów ryżu w 13 wariantach.

  • 2011-01-19 | Komentarze: 0

    Produktopodobne? - Kontrola Inspekcji Handlowej

    Czy wiesz, jakie produkty spożywcze wkładasz do koszyka? W trakcie kontroli prowadzonych na zlecenie UOKiK 5 proc. sprawdzonych produktów spożywczych wzbudziło zastrzeżenia Inspekcji Handlowej, ponieważ były zafałszowane

Strona 1 z 3
 1  2  3   następna »