Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: lokal

Liczba znalezionych wiadomości: 575

  • 2018-02-26 | Komentarze: 0

    Polacy wracają do tradycyjnych smaków

    Trwający rok będzie powrotem do tradycji. Polacy szukając produktów spożywczych powracają do tych, które są tworzone wg dobrze sprawdzonych receptur, nawiązują do świetnie znanych smaków i bardzo cenią sobie rzemieślnicze podejście do surowca. Te oczekiwania spełniają nowe produkty z klasycznymi śledziami od pomorskiej firmy MIRKO.

  • 2015-05-08 | Komentarze: 0

    Firmy chcą promować swoje wyroby. Wnioski z XVI audytu programu „Doceń polskie”

    29 kwietnia eksperci z branży spożywczej ocenili ponad 200 wyrobów ubiegających się o zdobycie godła „Doceń polskie”. Pierwsze wnioski z audytu są bardzo pozytywne. Żywność prezentuje coraz wyższy poziom, a propozycje wytwórców są ciekawe i różnorodne. Certyfikacja artykułów spożywczych ma dla producentów, jak i konsumentów istotne znaczenie.

  • 2015-04-08 | Komentarze: 0

    Polski Kongres Rolnictwa - konferencja w Łodzi zwieńczy I edycję cyklu spotkań

    Polski Kongres Rolnictwa, cykl dziesięciu spotkań poruszających problematykę branży rolnej i rolno-spożywczej w Polsce, dobiega końca. Wydarzenie, którego partnerem merytorycznym jest Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Przed uczestnikami ostatnia możliwość do wspólnej debaty. Dziesiąta konferencja PKR odbędzie się 13 kwietnia w Łodzi.

  • 2015-03-13 | Komentarze: 0

    Trwa rejestracja na Międzynarodowe Targi Opakowań Packaging Innovations

    Już 9 i 10 kwietnia w EXPO XXI w Warszawie odbędą się Międzynarodowe Targi Opakowań Packaging Innovations. Blisko 200 wystawców, kilka tysięcy odwiedzających, to liczby które każdego roku rosną „w oczach”. Nic dziwnego, bowiem targi Packaging Innovations to więcej niż sama ekspozycja wystawiennicza, to dwa dni przepełnione wiedzą, spotkaniami, prezentacjami i konferencjami.

  • 2015-02-26 | Komentarze: 0

    Tarsmak w gronie „Gazeli Biznesu 2014”

    W jubileuszowej 15 edycji rankingu „Gazeli Biznesu” po raz kolejny wyróżniono firmę Tarsmak z Radgoszczy, potwierdzając tym samym jej przynależność do elitarnego grona najdynamiczniej rozwijających się firm roku 2014. Certyfikat i statuetkę przyznano podczas uroczystej gali, która odbyła się 28 stycznia 2015r. w Muzeum Lotnictwa w Krakowie.

  • 2015-02-20 | Komentarze: 0

    CYKORIA – najlepszej jakości surowiec

    Doskonała jakość, doskonałe receptury. A co znajduje się w środku produktów polskiego producenta z Kujaw? - Część stosowanych przez nas surowców pochodzi od okolicznych rolników z rejonu Kujaw, lokalnych dostawców owoców i warzyw, z którymi mamy podpisane umowy kontraktacyjne – mówi Jerzy Kurowski, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu Cykoria S.A. - Są to nasi stali odbiorcy, z którymi wypracowaliśmy już standardy dotyczące jakości i ciągłości dostaw.

  • 2015-02-16 | Komentarze: 0

    Bez smakołyków nie ma apetytu… i nie ma kuchni

    W świecie wysublimowanej i zaawansowanej sztuki kulinarnej wszyscy przechodzimy podobne rytuały pełne prób i sukcesów od kuchni tradycyjnej począwszy na dokonaniach z wielką egzotyką w tle skończywszy. „Mój przepis może być jeszcze lepszy” mówimy tak zawsze i mówimy stale gdy sięgamy po smakołyki takie jak Marmolada wieloowocowa Gomar Pińczów.

  • 2015-02-06 | Komentarze: 0

    Docenione, bo tradycyjne i polskie

    Znakomite produkty z założenia bronią się same, głównie swoim smakiem. Często jednak trudno pyszne wędliny odnaleźć w gąszczu sklepowych półek. Między innymi z tego też powodu, aby móc szybko lokalizować zdrowe, smaczne i rodzime wyroby powstał program „Doceń polskie”. Czerwono-biały znak „Doceń polskie”, szczególnie z hasłem TOP PRODUKT, to gwarancja wyselekcjonowanych, pieczołowicie przygotowanych wędlin, które wytwarzane są zgodnie z dawnymi recepturami z najwartościowszych mięs z dodatkiem aromatycznych przypraw.

  • 2015-02-02 | Komentarze: 0

    Oto! mity na temat sushi

    Sushi, pyszne i modne danie, które na przestrzeni ostatnich lat zyskało rzeszę fanów, których potocznie nazywa się sushiżercami. Coraz częściej mówi się o nim nie tylko na salonach, ale i w domowym zaciszu. Powstało na jego temat mnóstwo różnych plotek. Załoga warszawskiej restauracji OTO!sushi postanowiła rozprawić się z mitami, które krążą po mieście na temat tego azjatyckiego przysmaku. Poniżej przedstawiamy listę nieprawdziwych informacji, które zostały zasłyszane od gości lokalu.

  • 2015-01-30 | Komentarze: 0

    Krynica Vitamin S.A ponownie wśród „Gazel Biznesu”

    Krynica Vitamin S.A po raz drugi z rzędu nominowana do elitarnego grona „Gazel Biznesu”.

Strona 1 z 58
 1  2  3  4  5  6  ...  58   następna »