Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: lod

Liczba znalezionych wiadomości: 792

  • 2018-06-15 | Komentarze: 0

    Latem poczuj miętę do groszku!

    W letnim menu warto wykorzystywać bogactwo sezonowych owoców, warzyw i świeżych ziół, które można jeść na surowo lub przyrządzać na wiele sposobów. Skupieni na korzystaniu z uroków wakacyjnej pogody zwykle szukamy prostych przepisów na lekkie i smaczne posiłki. Sięgamy także po gotowe rozwiązania, wśród których są także zdrowe i pożywne dania, szczególnie te na bazie zielonych jarzyn.

  • 2018-04-10 | Komentarze: 0

    Oskoła w kuchni

    Orzeźwiający i słodkawy smak soku z brzozy, zwanego potocznie oskołą, jest znany większości z nas. Jednak zapewne mało kto wie, że natura podarowała nam nie tylko wyjątkowy sok, ale także znakomity dodatek do przyrządzanych przez nas deserów, koktajli i napojów. Zastanawiasz się co możesz przygotować z pomocą oskoły? Podpowiemy!

  • 2018-03-27 | Komentarze: 0

    Wielkanocny koszyczek pełen symboli

    Wielkanoc to niekwestionowane święto jajka, symbolizującego odradzające się życie. Jednakże w tradycyjnym koszyczku ze święconką żaden z pokarmów nie jest przypadkowy. Czy wiesz, dlaczego nie może zabraknąć w nim chleba, soli czy ciasta?

  • 2018-03-26 | Komentarze: 0

    Brzoza – drzewo o niezwykłych właściwościach

    Brzoza, czyli z łacińskiego Betula – to rodzaj drzew i krzewów zaliczanych do rodziny brzozowatych, które już w medycynie ludowej były uważane za wyjątkowo przychylne człowiekowi. W Polsce najczęściej spotykamy się z odmianą brodawkowatą, z której nadal w niektórych domach przygotowuje się napary, nalewki oraz syropy. Również na sklepowych półkach coraz częściej możemy spotkać oskołę, czyli sok z brzozy bądź ksylitol - „cukier” pozyskiwany z jej kory. Ile jeszcze dobra skryła w niej matka natura?

  • 2018-03-12 | Komentarze: 0

    Dlaczego ciasto rośnie? Trzy spulchniacze wypieków

    Proszek do pieczenia, soda i drożdże to trzy najbardziej popularne składniki wypieków, dzięki którym ciasto rośnie i nabiera odpowiedniej konsystencji. Działanie spulchniające zawdzięczają swoim chemicznym lub naturalnym właściwościom. Jak działają i w jakich wypiekach każdy z nich sprawdza się najlepiej?

  • 2018-02-06 | Komentarze: 0

    Technologia Ishida zapewnia wysoką jakość lodów klasy premium

    Systemy inspekcji X-ray oraz waga kontrolna z Ishida Europe wspomagają utrzymanie najwyższych standardów jakości dla nowej luksusowej odmiany lodów. Kontrola X-ray stanowi zabezpieczenie przed ciałami obcymi, a waga kontrolna zapewnia poprawną wagę.

  • 2016-03-21 | Komentarze: 2

    Sałata z malinami i serkiem SERTOP

    Z kultowym Złotym Ementalerem!

  • 2016-03-21 | Komentarze: 0

    Cytrynowy mazurek z kremem Ekler

    Idealna alternatywa dla kajmakowego mazurka!

  • 2016-01-22 | Komentarze: 0

    Fasolka po bretońsku

    Sycąca i prosta w przygotowaniu. Można ją przechowywać kilka dni w lodówce.

  • 2015-12-29 | Komentarze: 0

    Chrzanowska Manufaktura Wędlin partnerem turnieju Pucharu Polski w hokeju na lodzie.

    Chrzanowska Manufaktura Wędlin chętnie wspiera przedsięwzięcia organizowane w Małopolsce. W tym roku Chrzanowska Manufaktura Wędlin po raz pierwszy została partnerem finałowego turnieju Pucharu Polski w hokeju na lodzie, który odbędzie się w dniach 29-30 grudnia 2015 roku w Nowym Targu.

Strona 1 z 80
 1  2  3  4  5  6  ...  80   następna »