Wyniki wyszukiwania dla frazy: kwa

Liczba znalezionych wiadomości: 1129

  • 2021-02-05 | Komentarze: 0

    Błonnik pokarmowy jako prozdrowotny składnik diety

    Włókno pokarmowe ma niezwykle istotny wpływ na nasze zdrowie. Jego spożycie, które notuje się na poziomie 15g/dobę jest niewystarczające. Z wielu względów wynika to z braku możliwości jego spożywania w produktach pełnoziarnistych przez osoby cierpiące na choroby przewodu pokarmowego. Należy więc wprowadzić modyfikacje sposobu żywienia poprzez konsumpcję produktów mniej ciężkostrawnych z dodatkiem błonnika, np. pieczywa pszennego.

  • 2020-09-04 | Komentarze: 0

    Szczypta wiedzy o pieprzach

    Pieprz to, obok soli, najbardziej znana przyprawa na całym świecie i stosowana w niemal każdej kuchni. Nie tylko podkreśla smak potraw, ale ma też właściwości prozdrowotne, dlatego po młynek z czarnymi ziarnami warto sięgać jak najczęściej. A co z innymi wersjami kolorystycznymi? Marka Appetita podpowiada, jak ich używać i jak uratować zbyt pieprzne dania!

  • 2020-01-20 | Komentarze: 0

    Produkcja warzyw pakowanych: Linia dla opakowań stałowagowych

    Spółka Gastro Star AG, wiodący szwajcarski producent warzyw jest w stanie pakować porcje świeżych, gotowych do spożycia produktów w opakowania stałowagowe. Mimo, że wielkość wkładu bywa bardzo niewielka, straty nadważeniowe są zminimalizowane. Jest to możliwe dzięki zastosowaniu nowej linii pakującej zaprojektowanej przez spółkę Ishida Europe i jej szwajcarskiego dystrybutora, firmę Itech AG.

  • 2019-08-14 | Komentarze: 0

    Produkcja ciast: Technologia od Ishida zapewni wysoką jakość opakowania i odpowiedni wygląd

    Produkcja wyrobów cukierniczych na szeroką skalę wiąże się z podwójną trudnością. Nie tylko należy utrzymać wysoką jakość, ale i zadbać o to, aby wizualnie produkt był idealny. Spółka Pfalzgraf Konditorei GmbH, czołowy niemiecki producent ciast klasy Premium, w procesie dokładnego dozowania owoców na ciasta i torty, jak również zagwarantowania rygorystycznych standardów jakości, wykorzystuje zaawansowaną technologię Ishida.

  • 2019-05-10 | Komentarze: 0

    Flavour Forecast, czyli najnowsze trendy smakowe na drugi kwartał 2019r, wg ekspertów McCormick

    Odkrywanie najnowszych trendów kulinarnych to dla firmy McCormick tradycja. Ten światowy potentat na rynku przypraw, właściciel m.in. marki Kamis, od niemalże 20 lat, rokrocznie wydaje raport na temat smaku i inspiracji pochodzących z całego świata: Flavor Forecast.

  • 2019-02-05 | Komentarze: 0

    Najlepszej jakości Wielkopolski Ser Smażony i Masło Ekstra z Czarnkowa

    Wielkopolska charakteryzuje się zróżnicowanym krajobrazem, poznańską gwarą, ale także wyjątkowymi produktami regionalnymi, które wyróżniają symbole potwierdzające ich jakość. W gronie najlepszych znajdują się wyroby OSM Czarnków: Wielkopolski Ser Smażony, objęty unijnym systemem „Chronione Oznaczenie Geograficzne” i Masło Ekstra z Czarnkowa ze znakiem „Jakość Tradycja”.

  • 2018-11-20 | Komentarze: 0

    Dlaczego Witamina C jest tak ważna dla naszego organizmu?

    Kwas askorbinowy, czyli popularna witamina C uchodzi za witaminę dobrą na wszystko. Chętnie sięgamy po nią w okresie zachorowań na grypę, to także naturalny eliksir młodości, który oczyszcza cerę, pomaga schudnąć i uodparnia organizm na choroby. Podpowiadamy jak włączyć ją do codziennego menu!

  • 2018-09-12 | Komentarze: 0

    Lubelskie Święto Młodego Cydru zaprasza na Przyjęcie w sadzie

    500 osób przy wspólnych stołach, 5 ton jabłek, 500-litrowa beczka Młodziaka, ponad 500 prezentów i szarlotka dla wszystkich - Lubelskie Święto Młodego Cydru zaprasza na swoje 5. urodziny. Wyjątkowa edycja Święta odbędzie się w sobotę 15 września na Placu przed Centrum Kultury.

  • 2018-08-29 | Komentarze: 0

    Dziś upieczemy ciasto, czyli jak kreatywnie spędzić czas z dzieckiem

    Jak często podajesz swojemu dziecku słodycze ze sklepowej półki? Czy nie lepszym rozwiązaniem jest przygotowanie pysznej przekąski we własnym domu? Otwiera to nowe możliwości eksperymentowania w kuchni oraz dostosowywania przepisów do preferencji dziecka.

  • 2018-06-15 | Komentarze: 0

    Latem poczuj miętę do groszku!

    W letnim menu warto wykorzystywać bogactwo sezonowych owoców, warzyw i świeżych ziół, które można jeść na surowo lub przyrządzać na wiele sposobów. Skupieni na korzystaniu z uroków wakacyjnej pogody zwykle szukamy prostych przepisów na lekkie i smaczne posiłki. Sięgamy także po gotowe rozwiązania, wśród których są także zdrowe i pożywne dania, szczególnie te na bazie zielonych jarzyn.

Strona 1 z 113
 1  2  3  4  5  6  ...  113   następna »