Wyniki wyszukiwania dla frazy: kurze
Liczba znalezionych wiadomości: 25
-
2015-04-01 | Komentarze: 0
Złote jajo polskiej gospodarki – branża drobiarska
Mimo rosyjskiego embarga nałożonego w zeszłym roku między innymi na drób i jaja, polska branża drobiarska ma się całkiem dobrze i nic nie wskazuje na to, aby miało się coś zmienić. Polscy producenci coraz częściej i chętniej handlują z zagranicznymi partnerami, a zamknięcie rynku rosyjskiego tylko nasiliło tę tendencję.
-
2014-09-09 | Komentarze: 0
Pan Rurka zaprasza do stołu
Marka Produkty Klasztorne jest producentem makaronu z mąki pełnoziarnistej, pakowanego w przezroczystą folię o gramaturze 250 gram. Tym, co wyróżnia makaron Produktów Klasztornych spośród innych, jest wysoka jakość produktu oraz wyśmienite walory smakowe pasty.
-
2014-07-22 | Komentarze: 0
Soczysty kurczak z chrupiącą skórką i aromatyczny rosół - radzimy jak je przygotować
Przygotowanie smacznego i soczystego kurczaka wydaje się być bardzo łatwe. To jednak tylko pozory. Co zrobić, by mięso nie było suche, a skórka złocista i przyjemnie chrupiąca? Oto kilka sprawdzonych wskazówek, dzięki którym danie z kurczaka zawsze się uda.
-
2014-04-15 | Komentarze: 0
Ale jaja, czyli czego nie wiesz o jajku
Jajko - podstawowy składnik setek potraw, a przy tym prawdziwa skarbnica witamin, składników mineralnych i… ciekawostek. Przygotuj się do Wielkanocy i sprawdź, czy wiesz o nim wszystko.
-
2013-12-02 | Komentarze: 0
Ochrona pszczół i motyli, czyli producenci żywności w trosce o środowisko
O powodach zmniejszania się populacji pszczół i sposobach ochrony owadów zapylających opowiada Katarzyna Granat, Specjalista ds. Środowiska w Nestlé Polska S.A.
-
2013-09-16 | Komentarze: 0
Jaka jest najlepsza alternatywa mięsa w diecie wegetariańskiej? Nabiał
Osoby na diecie wegetariańskiej muszą dostarczać organizmowi odpowiednią ilość energii, białka, witamin i składników mineralnych, które zastąpią mięso. Są one niezbędne do prawidłowego rozwoju i dobrego samopoczucia. Jak jednak uzupełnić ich niedobór? Alternatywnym źródłem jest nabiał, a przede wszystkim ser żółty.
-
2013-03-21 | Komentarze: 0
Nadchodzi e-Wielkanoc?
Przedstawiamy wyniki badań przeprowadzonych w marcu 2013 i dotyczących planów robienia zakupów wielkanocnych w Internecie. Jak zmieniają się wielkanocne upodobania Polaków?
-
2013-01-30 | Komentarze: 0
Rola emulgatorów w żywności
Olej i woda mieszają się między sobą jak ogień i woda, czyli właściwie wcale. Przynajmniej do czasu dodania emulgatora. Substancje emulsyfikujące to cząsteczki, które jednocześnie "lubią" wodę (hydrofilny) i oleje (hydrofoby). Ich użycie pozwala na dobre wymieszanie wody i oleju, z wytworzeniem stabilnej, homogennej emulsji.
-
2012-06-21 | Komentarze: 0
Nowe termometry na podczerwień Fluke 62 Max i 62 Max+ dostępne już w Polsce
Fluke Corporation, światowy lider na rynku przenośnych, elektronicznych przyrządów testowych oraz pomiarowych, wprowadza na polski rynek nowe termometry na podczerwień: Fluke 62 Max i 62 Max+. Są odporne na kurz, wodę i upadek z wysokości 3 metrów. Czas zapomnieć o delikatności - to przyrządy do pracy w trudnych warunkach.
-
2012-06-05 | Komentarze: 0
Nadziane muszle – makaron Muszla duża od Czanieckich Makaronów
A’ la italiana - linia makaronów z semoliny inspirowanych kuchnią włoską - poszerzyła się o nowy makaron Muszla duża. Makaron w formie zgrabnych, dużych muszli pozwoli rozwijać kulinarne fantazje podczas przygotowywania rozmaitych zapiekanek, przekąsek czy dań z sosami. Wyprodukowany z semoliny makaron nie tylko świetnie smakuję i trudno się rozgotowuje, ale także pomaga dbać o linię.
1 2 3 następna »