Wyniki wyszukiwania dla frazy: kuchnia polska

Liczba znalezionych wiadomości: 67

  • 2019-03-12 | Komentarze: 0

    Ugotowani. Jak połączyć pracę zdalną z opieką nad dzieckiem

    Małe dziecko to niemałe wyzwanie - nawet dla arcymistrzów planowania. Wystarczy krótkitelefon ze żłobka lub przedszkola, by zapracowanego rodzica wybić z zawodowego rytmu. Jak pogodzić opiekę nad chorym dzieckiem z koniecznością pracy zdalnej?

  • 2018-02-26 | Komentarze: 0

    Polacy wracają do tradycyjnych smaków

    Trwający rok będzie powrotem do tradycji. Polacy szukając produktów spożywczych powracają do tych, które są tworzone wg dobrze sprawdzonych receptur, nawiązują do świetnie znanych smaków i bardzo cenią sobie rzemieślnicze podejście do surowca. Te oczekiwania spełniają nowe produkty z klasycznymi śledziami od pomorskiej firmy MIRKO.

  • 2017-12-08 | Komentarze: 0

    Święta z TRADYCYJNYMI wędlinami

    Czas świątecznych spotkań to również powrót do starych, tradycyjnych receptur. Czyli do wyjątkowego zestawu potraw, które zarezerwowane są tylko na czas grudniowego ucztowania. Kolacja wigilijna naturalnie postna, ale kolejne dni to już degustacja różnorodności - najlepszych wędlin. Szynek, schabów i kiełbas TRADYCYJNYCH w smaku i sposobie przyrządzania. Te najlepsze wytwarzane są w podbeskidzkich Buczkowicach, wiedzą o tym eksperci bowiem odznaczyli je godłem Doceń Polskie.

  • 2014-07-18 | Komentarze: 0

    Hiszpania od kuchni, czyli oliwki marki Beach Flower

    Lato sprzyja zagranicznym wojażom, poznawaniu innych kultur, tradycji, smaków. Te ostatnie chętnie wykorzystujemy w naszej kuchni – jako wspomnienie albo po prostu substytut egzotycznej wyprawy. Szczególnie dobrze na polskich stołach przyjęły się oliwki, doceniane za walory smakowe, wszechstronne zastosowanie oraz wartości odżywcze. Namiastkę hiszpańskiej kuchni oferują oliwki marki Beach Flower, które doskonale oddają wszystko to, co najlepsze w tym przysmaku.

  • 2014-05-21 | Komentarze: 0

    SIAL 2014 - wyjątkowy jubileusz!

    Międzynarodowe Targi Produktów Rolno-Spożywczych

  • 2014-05-15 | Komentarze: 0

    BlogerChef w Zamku Lubliniec (w wersji Fit&Easy)

    Już w najbliższy weekend poznamy pełen skład finalistów konkursu BlogerChef (www.blogerchef.pl). 16-17 maja odbędzie się bowiem ostatni z pięciu zaplanowanych półfinałów wspomnianej inicjatywy dla blogerów kulinarnych. Uczestnicy zaprezentują swój talent do łączenia smaków we wnętrzach Hotelu Zamku Lubliniec**** (www.zameklubliniec.pl) w Lublińcu k. Częstochowy.

  • 2014-04-15 | Komentarze: 0

    Wielkanocne śniadanie, czyli bez czego Polacy nie wyobrażają sobie świąt

    Aż 92 proc. badanych wskazało, że na ich wielkanocnym śniadaniu będzie królowała tradycyjna polska kuchnia – wynika z badań przeprowadzonych przez markę MOSSO. Najchętniej wybierane świąteczne potrawy to jajka z majonezem, barszcz biały oraz sałatka warzywna.

  • 2014-03-25 | Komentarze: 0

    Finał Pucharu Klubu Szefów Kuchni i Fundacji EFRWP już 28 marca!

    Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej organizator ogólnopolskich warsztatów kulinarnych "Gotuj lokalnie" serdecznie zaprasza na finał zmagań kulinarnych o Puchar Klubu Szefów Kuchni i Fundacji EFRWP, który odbędzie się 28 marca od godz. 12:00, podczas Targów EuroGastro w Centrum Targowo - Kongresowym MT Polska, przy ul. Marsa 56c w Warszawie

  • 2014-01-09 | Komentarze: 0

    Pasta Italia – makaronowa uczta od FRoSTY

    Włosi uwielbiają pastę. Makaron w rozmaitych kolorach i kształtach – muszelek, rurek, kokardek, długich i cienkich nitek lub szerokich zwiniętych w gniazda wstążek – to podstawa ich kuchni. Dzięki nowej gamie produktów Pasta Italia FRoSTY, przygotowanie smakowitych włoskich specjałów zajmie zaledwie kilka minut.

  • 2013-12-12 | Komentarze: 0

    Świąteczne inspiracje od FRoSTY

    Karp i śledź to ryby, które najsilniej kojarzą się ze świętami i tradycyjną polską kuchnią. Coraz częściej na naszych stołach pojawiają się także inne potrawy z ryb, inspirowane kuchnią europejską, takie jak łosoś zapiekany w cieście francuskim czy ryba po grecku. Zaskocz gości daniami przygotowanymi w łatwy i szybki sposób na bazie produktów FRoSTY, a czas zaoszczędzony na gotowaniu spędź w gronie najbliższych!

Strona 1 z 7
 1  2  3  4  5  6  ...  7   następna »