Wyniki wyszukiwania dla frazy: kuchnia

Liczba znalezionych wiadomości: 264

  • 2019-05-10 | Komentarze: 0

    Flavour Forecast, czyli najnowsze trendy smakowe na drugi kwartał 2019r, wg ekspertów McCormick

    Odkrywanie najnowszych trendów kulinarnych to dla firmy McCormick tradycja. Ten światowy potentat na rynku przypraw, właściciel m.in. marki Kamis, od niemalże 20 lat, rokrocznie wydaje raport na temat smaku i inspiracji pochodzących z całego świata: Flavor Forecast.

  • 2019-03-18 | Komentarze: 0

    Akademickie 5 minut na obiad

    Gulasz z parówek, makaron z cukrem, czy dowolne połączenie składników, które zostały w lodówce – o kulinarnych wyczynach studentów od zawsze krążyły legendy. Wiele wskazuje na to, że te wątki już wkrótce znikną z barwnych opowieści o akademickim życiu. Studentom nie przybyło wprawdzie czasu na gotowanie, nie zaczęli też częściej odwiedzać restauracji. Przywiązują jednak większą wagę do dobrego odżywiania i zyskali sprzymierzeńców w walce z pędzącym czasem.

  • 2019-03-12 | Komentarze: 0

    Ugotowani. Jak połączyć pracę zdalną z opieką nad dzieckiem

    Małe dziecko to niemałe wyzwanie - nawet dla arcymistrzów planowania. Wystarczy krótkitelefon ze żłobka lub przedszkola, by zapracowanego rodzica wybić z zawodowego rytmu. Jak pogodzić opiekę nad chorym dzieckiem z koniecznością pracy zdalnej?

  • 2019-02-05 | Komentarze: 0

    Najlepszej jakości Wielkopolski Ser Smażony i Masło Ekstra z Czarnkowa

    Wielkopolska charakteryzuje się zróżnicowanym krajobrazem, poznańską gwarą, ale także wyjątkowymi produktami regionalnymi, które wyróżniają symbole potwierdzające ich jakość. W gronie najlepszych znajdują się wyroby OSM Czarnków: Wielkopolski Ser Smażony, objęty unijnym systemem „Chronione Oznaczenie Geograficzne” i Masło Ekstra z Czarnkowa ze znakiem „Jakość Tradycja”.

  • 2018-04-10 | Komentarze: 0

    Oskoła w kuchni

    Orzeźwiający i słodkawy smak soku z brzozy, zwanego potocznie oskołą, jest znany większości z nas. Jednak zapewne mało kto wie, że natura podarowała nam nie tylko wyjątkowy sok, ale także znakomity dodatek do przyrządzanych przez nas deserów, koktajli i napojów. Zastanawiasz się co możesz przygotować z pomocą oskoły? Podpowiemy!

  • 2018-03-14 | Komentarze: 0

    Sok NFC Ogrody Natury z jabłek w nowej odsłonie

    Trudno o bardziej polskie owoce niż jabłka. Rodzima kuchnia pełna jest przysmaków, które powstają na bazie ich smaku i aromatu.

  • 2018-02-26 | Komentarze: 0

    Polacy wracają do tradycyjnych smaków

    Trwający rok będzie powrotem do tradycji. Polacy szukając produktów spożywczych powracają do tych, które są tworzone wg dobrze sprawdzonych receptur, nawiązują do świetnie znanych smaków i bardzo cenią sobie rzemieślnicze podejście do surowca. Te oczekiwania spełniają nowe produkty z klasycznymi śledziami od pomorskiej firmy MIRKO.

  • 2017-12-08 | Komentarze: 0

    Święta z TRADYCYJNYMI wędlinami

    Czas świątecznych spotkań to również powrót do starych, tradycyjnych receptur. Czyli do wyjątkowego zestawu potraw, które zarezerwowane są tylko na czas grudniowego ucztowania. Kolacja wigilijna naturalnie postna, ale kolejne dni to już degustacja różnorodności - najlepszych wędlin. Szynek, schabów i kiełbas TRADYCYJNYCH w smaku i sposobie przyrządzania. Te najlepsze wytwarzane są w podbeskidzkich Buczkowicach, wiedzą o tym eksperci bowiem odznaczyli je godłem Doceń Polskie.

  • 2015-12-21 | Komentarze: 0

    Sylwester i Nowy Rok z kuchniami świata!

    Na Sylwestra świetnie sprawdzą się dania, które możemy przygotować przed przyjściem gości, dzięki temu w trakcie imprezy nie będziemy musieli spędzać czasu w kuchni. Idealnie byłoby, gdyby następnego dnia można było je podać na noworoczny obiad, bo kto 1 stycznia ma siłę na gotowanie…? Chrzanowska Manufaktura Wędlin, której wyroby doskonale sprawdzają się w klasycznych daniach wielu kuchni świata przygotowała na ten czas dwa oryginalne przepisy na dania jednogarnkowe. Pierwszym z nich jest Quiche lorraine z Szynką Kruchą z Chrzanowa, a druga propozycja to Ryż po meksykańsku z Kiełbasą Kruchą z Chrzanowa. Z tymi przepisami poradzą sobie nawet niezbyt wprawieni kucharze. Smacznego!

  • 2015-05-20 | Komentarze: 0

    Premiera książki Konrada Gacy „Kuchnia Fit 2. Wspólne gotowanie” - JEDZ ZDROWO I POMYSŁOWO.

    Pierwsza książka Konrada Gacy „Kuchnia Fit” szybko stała się hitem wśród osób dbających o zdrowie i smukłą sylwetkę. Druga część poradnika „Kuchnia Fit 2. Wspólne gotowanie”, która właśnie ukazała się nakładem wydawnictwa Burda Książki, to zbiór oryginalnych propozycji dań nie tylko autorstwa Konrada Gacy, ale także czytelników, znanych polskich blogerów oraz szefa kuchni hotelu GACA SPA.

Strona 1 z 27
 1  2  3  4  5  6  ...  27   następna »