Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: kuchnia

Liczba znalezionych wiadomości: 260

  • 2018-04-10 | Komentarze: 0

    Oskoła w kuchni

    Orzeźwiający i słodkawy smak soku z brzozy, zwanego potocznie oskołą, jest znany większości z nas. Jednak zapewne mało kto wie, że natura podarowała nam nie tylko wyjątkowy sok, ale także znakomity dodatek do przyrządzanych przez nas deserów, koktajli i napojów. Zastanawiasz się co możesz przygotować z pomocą oskoły? Podpowiemy!

  • 2018-03-14 | Komentarze: 0

    Sok NFC Ogrody Natury z jabłek w nowej odsłonie

    Trudno o bardziej polskie owoce niż jabłka. Rodzima kuchnia pełna jest przysmaków, które powstają na bazie ich smaku i aromatu.

  • 2018-02-26 | Komentarze: 0

    Polacy wracają do tradycyjnych smaków

    Trwający rok będzie powrotem do tradycji. Polacy szukając produktów spożywczych powracają do tych, które są tworzone wg dobrze sprawdzonych receptur, nawiązują do świetnie znanych smaków i bardzo cenią sobie rzemieślnicze podejście do surowca. Te oczekiwania spełniają nowe produkty z klasycznymi śledziami od pomorskiej firmy MIRKO.

  • 2017-12-08 | Komentarze: 0

    Święta z TRADYCYJNYMI wędlinami

    Czas świątecznych spotkań to również powrót do starych, tradycyjnych receptur. Czyli do wyjątkowego zestawu potraw, które zarezerwowane są tylko na czas grudniowego ucztowania. Kolacja wigilijna naturalnie postna, ale kolejne dni to już degustacja różnorodności - najlepszych wędlin. Szynek, schabów i kiełbas TRADYCYJNYCH w smaku i sposobie przyrządzania. Te najlepsze wytwarzane są w podbeskidzkich Buczkowicach, wiedzą o tym eksperci bowiem odznaczyli je godłem Doceń Polskie.

  • 2015-12-21 | Komentarze: 0

    Sylwester i Nowy Rok z kuchniami świata!

    Na Sylwestra świetnie sprawdzą się dania, które możemy przygotować przed przyjściem gości, dzięki temu w trakcie imprezy nie będziemy musieli spędzać czasu w kuchni. Idealnie byłoby, gdyby następnego dnia można było je podać na noworoczny obiad, bo kto 1 stycznia ma siłę na gotowanie…? Chrzanowska Manufaktura Wędlin, której wyroby doskonale sprawdzają się w klasycznych daniach wielu kuchni świata przygotowała na ten czas dwa oryginalne przepisy na dania jednogarnkowe. Pierwszym z nich jest Quiche lorraine z Szynką Kruchą z Chrzanowa, a druga propozycja to Ryż po meksykańsku z Kiełbasą Kruchą z Chrzanowa. Z tymi przepisami poradzą sobie nawet niezbyt wprawieni kucharze. Smacznego!

  • 2015-05-20 | Komentarze: 0

    Premiera książki Konrada Gacy „Kuchnia Fit 2. Wspólne gotowanie” - JEDZ ZDROWO I POMYSŁOWO.

    Pierwsza książka Konrada Gacy „Kuchnia Fit” szybko stała się hitem wśród osób dbających o zdrowie i smukłą sylwetkę. Druga część poradnika „Kuchnia Fit 2. Wspólne gotowanie”, która właśnie ukazała się nakładem wydawnictwa Burda Książki, to zbiór oryginalnych propozycji dań nie tylko autorstwa Konrada Gacy, ale także czytelników, znanych polskich blogerów oraz szefa kuchni hotelu GACA SPA.

  • 2015-04-02 | Komentarze: 0

    Wiosenny konkurs SERTOPU

  • 2015-03-31 | Komentarze: 0

    Kolejne nowości od Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin

    Parówki to od lat ulubione wędliny Polaków. Na rynku, pojawiły się właśnie nowe – wieprzowe, drobiowe i z szynki od Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin. Parówki z Chrzanowa są delikatne, przyprawiane specjalnie skomponowanymi mieszankami przypraw, bez osłonki i bez glutenu. Stawiamy na to, że zasmakują nawet najbardziej wymagającym podniebieniom.

  • 2015-03-18 | Komentarze: 0

    Ekspresowa kuchnia marki Rolnik

    Sałatki przestają być tylko dodatkiem do głównego dania coraz częściej stanowią pełny, wyśmienity i fantazyjny w smaku posiłek. Wystarczy odrobina wyobraźni, żeby przygotować coś zdrowego i pysznego. Białe mięso z piersi kurczaka albo kawałki pieczonego łososia, lekki dressing, warzywa – i gotowe. „Rolnik" proponuje konsumentom konserwowany zielony groszek oraz kukurydzę w puszkach. Oba produkty dzięki hermetycznym opakowaniom, zachowują najwyższe wartości smakowe i odżywcze. Do produkcji trafiają tylko wyselekcjonowane pod względem jakości ziarna grochu i kukurydzy. Warzywa zamknięte są w wygodnych puszkach, opatrzonych czerwoną etykietą z wizerunkami jarzyn oraz charakterystycznym, czarno-czerwono- białym logo producenta. Użyty w puszkach kukurydzy system easy-open ułatwia otwieranie puszki. Warzywa w puszkach marki „Rolnik" to wygodne rozwiązanie w każdej kuchni. Produkty posiadają długą datę przydatności do spożycia, dlatego można zaopatrzyć się w ich większą ilość, na wypadek niespodziewanej wizyty gości. Wystarczy wówczas po prostu wsypać zawartość puszek do salaterki, wymieszać za majonezem, odrobiną wędliny, przyprawami i… gotowe.

  • 2015-03-17 | Komentarze: 0

    Kapusta - królowa polskich warzyw

    Kapusta jest jednym z najpopularniejszych warzyw. W Polsce pojawiła się już w XIV wieku, za sprawą kuchni niemieckiej. Polacy chętnie wykorzystują ją w postaci kiszonej; bigos, kapuśniaczek, farsz do pierogów i uszek to tylko niektóre dania królujące na polskich stołach.

Strona 1 z 26
 1  2  3  4  5  6  ...  26   następna »