Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: jogurty

Liczba znalezionych wiadomości: 84

  • 2015-02-19 | Komentarze: 0

    Polski rynek mleczarski

    Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich ogłosił pod koniec stycznia wyniki za handel zagraniczny w roku 2014. W tym czasie wyeksportowano o 15% więcej produktów mleczarskich niż w 2013 roku i prawdopodobnie wartość eksportu wyniesie ok. 1,8 mld euro. Aż o 70% wzrósł eksport mleka w proszku, a o 25% świeżego mleka, które wysyłano najczęściej do Białorusi.

  • 2015-01-30 | Komentarze: 0

    Program „Doceń polskie”. XV audyt żywności w liczbach

    28 stycznia w Krakowie odbyła się XV certyfikacja żywności przeprowadzona w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Trwa zliczanie punktów, które eksperci przyznali żywności za smak, wygląd i stosunek jej jakości do ceny. Noty wystawione przez członków Loży Ekspertów decydują o tym, które ze zgłoszonych wyrobów zdobędą certyfikat „Doceń polskie”.

  • 2014-11-07 | Komentarze: 0

    Minął pierwszy kwartał rosyjskiego embarga

    W ciągu ostatnich trzech miesięcy Rosja zablokowała import produktów spożywczych z krajów Unii Europejskiej. Zakazem objęto nie tylko jabłka i gruszki, lecz także owoce pestkowe, wszystkie odmiany kapusty, wieprzowinę, wołowinę, podroby wołowe, skrawki, drób, ryby, warzywa, sery, mleko. W tym czasie w Polsce ruszyły dwie kampanie społeczne: „Made in Poland” oraz „Jem bo polskie”, których celem jest wypromowanie krajowych produktów wśród polskich konsumentów i na azjatyckich rynkach. Rząd obiecał 3,5 mld zł wsparcia dla polskich przedsiębiorców, UE zaś 125 mln euro. Według prognoz straty producentów owoców i warzyw wyniosą niemal 500 milionów euro, a na początku 2015 roku dynamika eksportu do Rosji spadnie z 15 procent do jedynie 2-3 procent. Tak w kilku zdaniach można streścić pierwszy kwartał rosyjskiego embarga i jego skutki. Poniżej prezentujemy szczegółowe kalendarium tego krytycznego pierwszego kwartału i opinie przedstawicieli różnych obszarów biznesu.

  • 2014-07-17 | Komentarze: 0

    Bieluch Press Club

    Trzecie spotkanie dziennikarskie w Bieluch Press Club upłynęło pod znakiem rozmów prywatnych, degustacji wina i potraw przygotowanych z produktów mleczarskich marki Bieluch.

  • 2014-06-17 | Komentarze: 0

    Piknik z ambasadorką Bielucha

    Ponad stu wystawców, pokazy kulinarne, degustacje bezpłatne i sprzedaż produktów, słońce na przemian z deszczem – oto sceneria jedenastego pikniku „Poznaj Dobrą Żywność” w ogrodach Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.

  • 2014-06-04 | Komentarze: 0

    Media Tour 30 maja 2014 r. - Droga Bielucha do Unii Europejskiej

    Trasa tegorocznego Media Touru dla dziennikarzy ogólnopolskich mediów drukowanych i internetowych wiodła sprzed Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie do pałacu Zamoyskich w Kozłówce, a dalej do karczmy „Siwy Dym” w Celejowie.

  • 2014-05-26 | Komentarze: 0

    Jak rozszyfrować etykiety?

    Gazowany napój orzeźwiający? 38 łyżeczek cukru oraz sztuczne barwniki. Sok winogronowy? 11 łyżeczek cukru oraz sztuczne aromaty. Mleczny deser truskawkowy? 6,5 łyżeczki cukru oraz polepszacze smaku. Nie wierzysz? Czytaj uważnie etykiety na produktach spożywczych - radzi Fundacja BOŚ.

  • 2013-11-22 | Komentarze: 0

    Bez glutenu można żyć smacznie! Kilka słów o diecie bezglutenowej

    Celiakia jest jedną z najpoważniejszych nietolerancji pokarmowych człowieka. Szacuje się, że cierpi na nią przynajmniej 1 proc. populacji, a mimo to świadomość społeczna dotycząca tej choroby wciąż jest niewielka. Jedyną metodą jej leczenia jest stosowanie ścisłej diety bezglutenowej. Jak skomponować idealne menu, których produktów unikać i jak szukać tych właściwych na sklepowych półkach?

  • 2013-10-03 | Komentarze: 0

    Jogurt – dla każdego coś zdrowego

    Na początku XX wieku jogurt ze względu na swoje prozdrowotne właściwości uchodził za lekarstwo i sprzedawany był w aptekach. Dziś dostępny w niemal każdym sklepie spożywczym zyskuje coraz większe grono zwolenników. Związek Polskich Przetwórców Mleka realizuje kampanię „Jogurt na dobry dzień”, akcentując dobroczynny wpływ jogurtu na organizm człowieka.

  • 2013-07-18 | Komentarze: 0

    Jaki jogurt wybrać?

    Jogurt jako produkt znany od tysięcy lat i zyskuje coraz większe grono smakoszy. Mimo, że do Europy dotarł dopiero na początku XX w. obecnie jest nie tylko przekąską, ale składnikiem wielu potraw. Stało się tak za sprawą przenikania kuchni z różnych stron świata, które na stałe zagościły w większości domów.

Strona 1 z 9
 1  2  3  4  5  6  ...  9   następna »