Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: jarmuż

Liczba znalezionych wiadomości: 11

  • 2018-04-30 | Komentarze: 0

    Nowy hit – sok z jarmużu! Uznane za superfood warzywo jedną z nowości marki Witmar

    Witaminy A, C, E, kwas foliowy i przeciwutleniacze – to tylko część cennych dla zdrowia substancji, jakich dostarcza człowiekowi jarmuż. Nie bez przyczyny warzywo to zostało określone terminem superfood. Teraz znaleźć je można również w zdrowych sokach. Na półki sklepowe trafił właśnie Witmar pomarańczowo-jarmużowy wytwarzany w 100% z warzyw i owoców. To jeden z trzech zupełnie nowych smaków przygotowanych przez polskiego producenta.

  • 2018-04-10 | Komentarze: 0

    Oskoła w kuchni

    Orzeźwiający i słodkawy smak soku z brzozy, zwanego potocznie oskołą, jest znany większości z nas. Jednak zapewne mało kto wie, że natura podarowała nam nie tylko wyjątkowy sok, ale także znakomity dodatek do przyrządzanych przez nas deserów, koktajli i napojów. Zastanawiasz się co możesz przygotować z pomocą oskoły? Podpowiemy!

  • 2017-12-18 | Komentarze: 0

    Przygotuj organizm na święta. Wypróbuj te przepisy!

    Sok z pomarańczy i jarmużu pobudzi perystaltykę jelit, a zupa krem z pomidorów, o tradycyjnym, polskim smaku, wspomoże pracę nerek i wątroby, czyli kluczowych narządów w procesie oczyszczania. Z kolei sok z ananasa ułatwi trawienie białek. Chcesz wiedzieć, jak? Wypróbuj cztery przepisy, przygotowane w oparciu o zdrowe i świeże produkty Marwit.

  • 2014-10-21 | Komentarze: 0

    Jedyna dieta, która nie podlega modzie

    Bez cukru, bez glutenu, bez mięsa – eliminujemy z diety kolejne produkty. Może najwyższy czas, by skupić się na wzbogacaniu jadłospisu? Jest dieta, która nie wyjdzie z mody – chociaż faktycznie zmienia się co sezon. Dlaczego jesień to dobry czas, by naprawdę zadbać o zdrowie i urozmaicić dietę?

  • 2014-03-25 | Komentarze: 0

    Moda na jarmuż trwa! Poznaj króla zieleniny i sprawdź, jak można go przyrządzić.

    Jarmuż w szybkim tempie staje się bardzo popularnym składnikiem naszej kuchni. Nic dziwnego – ta odmiana kapusty charakteryzuje się wyrazistym smakiem, sporą ilością wartości odżywczych i kulinarną uniwersalnością. Możemy wykorzystać go na wiele sposobów – surowy, gotowany, pieczony czy smażony zawsze smakuje wybornie. Ze względu na wartości odżywcze pokochali go miłośnicy sportu. Zawiera potężną porcję witamin A, C i K, a także składników mineralnych – wapnia, żelaza, potasu, magnezu, miedzi oraz manganu. Pomaga również utrzymać prawidłową wagę – sam w sobie jest niskokaloryczny, a przy tym ułatwia przemianę materii.

  • 2014-02-27 | Komentarze: 0

    Sałatka z jarmużu z sosem musztardowo-miodowym

  • 2014-02-27 | Komentarze: 0

    Risotto wegetariańskie z jarmużem i sosem serowym

  • 2014-02-27 | Komentarze: 0

    Pieczona pierś z kurczaka z duszonym jarmużem i sosem czosnkowym

  • 2014-02-27 | Komentarze: 0

    Grillowany łosoś na fasoli z jarmużem

  • 2013-10-02 | Komentarze: 0

    Świeżo, zdrowo, sezonowo - postaw na jesienne warzywa

    Po świeże warzywa warto sięgać przez cały rok. Wybierajmy szczególnie te sezonowe, w terminach, w których daje nam je Matka Ziemia. Smakiem i aromatem wielu produktów możemy cieszyć się także jesienią. Sprawdźmy, które z nich powinniśmy włączyć do codziennego jadłospisu.

Strona 1 z 2
 1  2   następna »