Wyniki wyszukiwania dla frazy: japońska

Liczba znalezionych wiadomości: 18

  • 2015-02-02 | Komentarze: 0

    Oto! mity na temat sushi

    Sushi, pyszne i modne danie, które na przestrzeni ostatnich lat zyskało rzeszę fanów, których potocznie nazywa się sushiżercami. Coraz częściej mówi się o nim nie tylko na salonach, ale i w domowym zaciszu. Powstało na jego temat mnóstwo różnych plotek. Załoga warszawskiej restauracji OTO!sushi postanowiła rozprawić się z mitami, które krążą po mieście na temat tego azjatyckiego przysmaku. Poniżej przedstawiamy listę nieprawdziwych informacji, które zostały zasłyszane od gości lokalu.

  • 2014-07-17 | Komentarze: 0

    Koniec z nudą na talerzu

    Jedzenie to sztuka i ogromna przyjemność. Nie bez powodu w tak wielu kulturach posiłki są najważniejszym momentem dnia, chwilą celebrowaną i obudowaną w rytuały. Jak jednak możemy się nimi cieszyć, gdy mamy wrażenie, że cały czas jemy to samo? Nawet stołując poza domem, trudno uniknąć monotonii. Większość lokali serwuje przecież albo tradycyjne polskie dania, albo kuchnię japońską czy indyjską. To dobre przez jakiś czas – później zaczynamy szukać nowych smaków. Co robić, aby uciec od nudy?

  • 2013-07-13 | Komentarze: 0

    Gyoza z Częstochowy

    15 maja 2013 roku spółka Jawo podpisała umowę o współpracę z Ajinomoto Frozen Foods, która jest częścią ogólnoświatowej korporacji Ajinomoto Group, specjalizującej się w produkcji artykułów spożywczych i farmaceutycznych, z główną siedzibą w Tokio.

  • 2013-01-18 | Komentarze: 0

    Grzegorz Łapanowski współpracuje z markami premium Kikkoman i TABASCO®

    Grzegorz Łapanowski, znany kucharz i zarazem dziennikarz kulinarny, został ambasadorem japońskiej marki Kikkoman i kultowego amerykańskiego sosu TABASCO®. Kontrakt został podpisany na rok i będzie wspierany kompleksowymi działaniami z zakresu public relations przez agencję 5tka PR&Marketing Szeptany.

  • 2011-11-15 | Komentarze: 0

    Bento – japońska sztuka kulinarna

    W sztuce gotowania, tak, jak w każdej innej sztuce, liczą się doznania zmysłowe. Dlatego prawdziwi kulinarni artyści zawsze dbali o to, by posiłek cieszył nie tylko podniebienie, ale również oko. Okazuje się, że do tego, by tworzyć kulinarne dzieła sztuki wcale nie trzeba być mistrzem kuchni. Dzięki bento, czyli jednemu z oryginalnych pomysłów Japończyków, nawet najprostszy domowy posiłek można przygotować w estetyczny i niebanalny sposób.

  • 2011-07-21 | Komentarze: 0

    Herbaciany savoir-vivre, czyli herbatka pełna elegancji

    Herbaciane rytuały, choć kojarzą się głównie z tradycją japońską, także w naszej kulturze cieszą bogactwem i długą tradycją. Z pewnością warto znać zasady prawidłowego podawania herbaty – tak, by w pełni wydobyć jej smak i aromat, a także – nadać jej godną, pełną elegancji oprawę. Porad w tym zakresie udzielił nam Andrzej Kuc, znawca herbat z firmy POSTI, który już od 40 lat zgłębia herbaciane tajemnice.

  • 2011-02-24 | Komentarze: 0

    Nowe smaki herbat zielonych Herbapol

    Herbapol Lublin S.A. jako prawdziwy ekspert od produktów z naturalnych składników od wielu lat oferuje wyjątkowe połączenia smakowe herbat, owoców i ziół.

  • 2010-10-29 | Komentarze: 0

    Ogólnopolski Salon Win i Alkoholi M&P 2010 - relacja

    Po raz pierwszy w tym roku odbył się Ogólnopolski Salon Win i Alkoholi M&P. Impreza miała miejsce w warszawskiej Fortecy 20 października, na której spotkali się miłośnicy win i alkoholi mocnych. Swoją ofertę zaprezentowało aż 44 wystawców.

  • 2010-10-22 | Komentarze: 0

    Naucz się robic sushi!

    Sushi to coś więcej niż panująca moda. To przede wszystkim tradycja zdrowego stylu życia. Teraz każdy zafascynowany sztuką kulinarną Dalekiego Wschodu może nauczyć się samodzielnie przyrządzać najsłynniejszą japońską potrawę.

  • 2010-06-23 | Komentarze: 3

    Irving Roasted Rice Green - pierwsza w Polsce zielona herbata z prażonym ryżem w saszetkach

    Irving wprowadza pierwszą w Polsce zieloną herbatę z prażonym ryżem dostępną w saszetkach - Irving Roasted Rice Green - inspirowaną japońską herbatą genmaicha. Do tej pory w Polsce zielona herbata z prażonym ryżem znana była przede wszystkim miłośnikom sushi barów, gdzie tradycyjnie podawana jest po posiłku.

Strona 1 z 2
 1  2   następna »