Wyniki wyszukiwania dla frazy: grzyby

Liczba znalezionych wiadomości: 103

  • 2018-03-12 | Komentarze: 0

    Dlaczego ciasto rośnie? Trzy spulchniacze wypieków

    Proszek do pieczenia, soda i drożdże to trzy najbardziej popularne składniki wypieków, dzięki którym ciasto rośnie i nabiera odpowiedniej konsystencji. Działanie spulchniające zawdzięczają swoim chemicznym lub naturalnym właściwościom. Jak działają i w jakich wypiekach każdy z nich sprawdza się najlepiej?

  • 2017-12-21 | Komentarze: 0

    Dania wigilijne mogą być zdrowe i szybkie w przygotowaniu. Oto przepisy

    Tradycyjne dania w odrobinę nowoczesnej odsłonie? Czemu nie, jeśli tylko korzystają z doskonałych, polskich produktów, a przy tym stają jeszcze zdrowsze i mniej czasochłonne! Proponujemy nowoczesne, szybsze w przygotowaniu i nierzadko zdrowsze wersje znanych potraw, przygotowane z wykorzystaniem soków Ogrody Natury.

  • 2015-12-23 | Komentarze: 0

    Barszcz z uszkami odchodzi do lamusa? Nowe oblicze wigilijnego stołu

    Krem z buraczków z kozim serem, sushi czy pierogi z dynią to nie tylko pozycje z menu dobrej restauracji, ale też potrawy, które serwowane są obecnie na…wigilijnym stole.

  • 2015-12-21 | Komentarze: 0

    Wigilijny bigos

    Pyszny i aromatyczny! Na słodko - z dodatkiem miodu i rodzynek!

  • 2015-12-21 | Komentarze: 0

    Spaghetti z borowikami

    Pyszne, mocno grzybowe, idealne nie tylko na Świąteczny obiad!

  • 2015-12-21 | Komentarze: 0

    Barszczyk z uszkami.

    Domowy, zakwaszany, idealny nie tylko na Święta!

  • 2015-05-08 | Komentarze: 0

    Tabele wartości odżywczych produktów spożywczych.

    W kontekście nowych przepisów dotyczących oznakowania produktów spożywczych oraz obowiązku umieszczania informacji o wartości odżywczej (od grudnia 2016) powstaje pytanie skąd czerpać informację o wartościach odżywczych surowców. Oczywiście zawsze można oddać produkt do analizy laboratoryjnej , jednak wiąże się to z dużym kosztem, szczególnie jeśli produktów mamy sporo w swojej ofercie. Warto wtedy sięgnąć do tabeli.

  • 2014-12-22 | Komentarze: 0

    Alfabet regionalnych specjałów bożonarodzeniowych

    Brukowiec kujawski, Siuśpaj, Fefernuski kociewskie, Juha. Co łączy te potrawy? Wbrew pozorom, odpowiedź jest prosta - Wigilia. Dzięki specjalnemu alfabetowi regionalnych przysmaków, dowiesz się co króluje na wigilijnych i bożonarodzeniowych stołach w różnych regionach Polski.

  • 2014-12-15 | Komentarze: 0

    Klasyka na nowo. Świąteczne propozycje Mirka Drewniaka

    W okresie świątecznym szczególną wagę przywiązujemy do tradycji; pielęgnujemy obrzędy związane z Bożym Narodzeniem, a naszym bliskim podajemy zwyczajowe potrawy. Mirek Drewniak, mistrz kuchni i ekspert programu „Doceń polskie” proponuje, aby klasykę zinterpretować na nowo i korzystając z tradycyjnych, polskich składników przyrządzić świąteczne potrawy w nowej odsłonie.

  • 2014-12-10 | Komentarze: 0

    Devaldano przedstawia : Wybitnie aromatyczne Risotto Alla Milanese z Borowikami

    Borowik - niekwestionowany król polskich lasów zaprasza na wybitnie aromatyczne Risotto Alla Milanese z Borowikami – prawdziwie królewską ucztę we włoskim stylu. Właśnie za sprawą borowików to włoskie danie jest tak aromatyczne, że jeszcze zanim zostanie podane gościom czy domownikom na stół, zrobi ogromne wrażenie samym zapachem dobiegającym z kuchni!

Strona 1 z 11
 1  2  3  4  5  6  ...  11   następna »