Wyniki wyszukiwania dla frazy: gin

Liczba znalezionych wiadomości: 93

  • 2014-12-29 | Komentarze: 0

    Kawa na ławę, czyli zimowe oblicza kawy

    Mieszkańcy Ziemi rocznie wypijają 400 miliardów filiżanek kawy. Każdy z nas ma ulubione sposoby przyrządzania tego napoju. Urozmaicamy ją mlekiem, śmietanką, lodami, przyprawami, syropami smakowymi czy alkoholem. Wystarczy odrobina wyobraźni i wyczucia smaku. O jakich dodatkach kawowych należy pomyśleć zimą i jak wpływają one na jej smak?

  • 2014-12-08 | Komentarze: 0

    2 Światy – dwa poziomy satysfakcji

    Specjalne menu, kuchnia z całego świata, szeroki wybór alkoholi i koktajli, a do tego transmisje wszystkich wydarzeń sportowych w jednym miejscu? Takie połączenie jest możliwe! Przy ulicy Żurawiej 22 w Warszawie od niedawna działa restauracja 2 Światy – dwupoziomowy lokal z klimatycznym patio, idealny dla smakoszy i amatorów dobrej zabawy.

  • 2014-12-05 | Komentarze: 0

    Korzenne przysmaki na świątecznym stole

    „... Otóż pomnij - że jeśli, oprócz zagranicznych korzeni i przypraw dodasz do pierników, które wypiekasz, jeszcze i wonnego, słodkiego miodu, smak ich będzie niezrównany...” - takiej rady królowa krasnoludków udzieliła młodemu czeladnikowi Bartłomiejowi w nagrodę za uratowanie życia królowej pszczół. Bajka Marii Kruger „Toruńskie pierniki” to jedna z wielu historii na temat przysmaku nieodłącznie kojarzącego się z Bożym Narodzeniem.

  • 2014-06-04 | Komentarze: 0

    Śmietana Bieluch

    Są takie dania, które trudno wyobrazić sobie bez dodatku gęstej, kremowej śmietany, na przykład pierogi czy naleśniki. Aby nawet proste danie zyskało na smaku, warto używać produktów najwyższej klasy, takich jak śmietana Bieluch.

  • 2014-04-16 | Komentarze: 0

    WorldFood Warsaw 2014 zakończone!

    Ponad 3 tys. gości, 100 wystawców z całego świata i pełne sale podczas konferencji

  • 2014-03-07 | Komentarze: 0

    Płeć smaku

    Dorosły człowiek ma ponad 10 tysięcy kubków smakowych i nie ma znaczenia czy jest kobietą czy mężczyzną. Jednak kobiece i męskie smaki, tak jak moda rządzą się własnymi trendami. Jakie są różnice w smaku kobiety i mężczyzny? Czy zmysł smaku ma płeć?

  • 2014-02-24 | Komentarze: 0

    Bieluchowy trójpak dla całej rodziny

    Coraz lepiej znana konsumentom marka Bieluch wprowadza na rynek swoje produkty w trójpaku. Trzy pyszne serki - dwa naturalne i jeden lekki - już można znaleźć na sklepowych półkach w estetycznym opakowaniu z wizerunkiem uśmiechniętego Ducha Bielucha. I to w niższej cenie!

  • 2014-01-13 | Komentarze: 0

    Gorąca moc imbiru!

    Imbir jest stosowany w kuchni i medycynie od ponad 5 000 lat. Początkowo królował na azjatyckich stołach, ponieważ jego uprawa wymaga ciepłego i wilgotnego klimatu. Europejczycy znali smak imbiru w czasach Imperium Rzymskiego, ale po jego upadku pikantne kłącze zniknęło ze Starego Kontynentu aż do czasu dalekowschodnich wypraw Marco Polo. Korzeń imbiru ma specyficzny, silny aromat z odświeżającą słodko-kwaśną nutą. W smaku jest palący i lekko gorzki. Ostrość zawdzięcza dużej ilości gingerolu - olejku eterycznego.

  • 2014-01-02 | Komentarze: 0

    ProWein 2014

    Międzynarodowe Targi Win i Alkoholi

  • 2013-12-02 | Komentarze: 0

    Ochrona pszczół i motyli, czyli producenci żywności w trosce o środowisko

    O powodach zmniejszania się populacji pszczół i sposobach ochrony owadów zapylających opowiada Katarzyna Granat, Specjalista ds. Środowiska w Nestlé Polska S.A.

Strona 1 z 10
 1  2  3  4  5  6  ...  10   następna »