Wyniki wyszukiwania dla frazy: fanta

Liczba znalezionych wiadomości: 225

  • 2017-12-08 | Komentarze: 0

    Święta z TRADYCYJNYMI wędlinami

    Czas świątecznych spotkań to również powrót do starych, tradycyjnych receptur. Czyli do wyjątkowego zestawu potraw, które zarezerwowane są tylko na czas grudniowego ucztowania. Kolacja wigilijna naturalnie postna, ale kolejne dni to już degustacja różnorodności - najlepszych wędlin. Szynek, schabów i kiełbas TRADYCYJNYCH w smaku i sposobie przyrządzania. Te najlepsze wytwarzane są w podbeskidzkich Buczkowicach, wiedzą o tym eksperci bowiem odznaczyli je godłem Doceń Polskie.

  • 2015-07-28 | Komentarze: 0

    Parówki KIDS z Chrzanowa

    Chrzanowska Manufaktura Wędlin wprowadziła na rynek apetyczną nowość przygotowaną z myślą o najmłodszych: Parówki KIDS z Chrzanowa z 92% zawartością mięsa. Nowe parówki dostępne są w poręcznych 100 gramowych opakowaniach w trzech atrakcyjnych smakach.

  • 2015-04-20 | Komentarze: 0

    Czas na grilla… Po chrzanowsku!

    Nareszcie pogoda pozwala spędzać więcej czasu na dworze. Przygotowujemy ogródki, działki, balkony, czyścimy meble ogrodowe i zaczynamy sezon grillowania! Polacy najczęściej na grilla wybierają produkty, które nie wymagają wcześniejszego przygotowania, a na czele ulubionych pozycji jest oczywiście kiełbasa. Jednak jak wskazują badana rynkowe z biegiem czasu fantazja kulinarna Polaków rozwija się i pcha nas ku nowym smakom. Poszukując inspiracji w tym sezonie podpowiadamy by wypróbować nowość w ofercie Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin – Frankfurterki surowe wędzone z Szynki.

  • 2015-03-18 | Komentarze: 0

    Ekspresowa kuchnia marki Rolnik

    Sałatki przestają być tylko dodatkiem do głównego dania coraz częściej stanowią pełny, wyśmienity i fantazyjny w smaku posiłek. Wystarczy odrobina wyobraźni, żeby przygotować coś zdrowego i pysznego. Białe mięso z piersi kurczaka albo kawałki pieczonego łososia, lekki dressing, warzywa – i gotowe. „Rolnik" proponuje konsumentom konserwowany zielony groszek oraz kukurydzę w puszkach. Oba produkty dzięki hermetycznym opakowaniom, zachowują najwyższe wartości smakowe i odżywcze. Do produkcji trafiają tylko wyselekcjonowane pod względem jakości ziarna grochu i kukurydzy. Warzywa zamknięte są w wygodnych puszkach, opatrzonych czerwoną etykietą z wizerunkami jarzyn oraz charakterystycznym, czarno-czerwono- białym logo producenta. Użyty w puszkach kukurydzy system easy-open ułatwia otwieranie puszki. Warzywa w puszkach marki „Rolnik" to wygodne rozwiązanie w każdej kuchni. Produkty posiadają długą datę przydatności do spożycia, dlatego można zaopatrzyć się w ich większą ilość, na wypadek niespodziewanej wizyty gości. Wystarczy wówczas po prostu wsypać zawartość puszek do salaterki, wymieszać za majonezem, odrobiną wędliny, przyprawami i… gotowe.

  • 2014-12-29 | Komentarze: 0

    Kawa na ławę, czyli zimowe oblicza kawy

    Mieszkańcy Ziemi rocznie wypijają 400 miliardów filiżanek kawy. Każdy z nas ma ulubione sposoby przyrządzania tego napoju. Urozmaicamy ją mlekiem, śmietanką, lodami, przyprawami, syropami smakowymi czy alkoholem. Wystarczy odrobina wyobraźni i wyczucia smaku. O jakich dodatkach kawowych należy pomyśleć zimą i jak wpływają one na jej smak?

  • 2014-12-29 | Komentarze: 0

    Wysublimowany smak na każdy dzień – sery topione w kubeczkach marki LACTIMA

    Serki topione przeznaczone są głównie na śniadania, a ich smaki są monotonne? Nic z tych rzeczy! Nowa, specjalna linia serów topionych w kubeczkach marki LACTIMA w stu procentach przełamuje ten stereotyp. Delikatny smak śmietanki, ekskluzywne trufle i charakterystyczny ser pleśniowy – każda z dostępnych wersji odmieni nie tylko tradycyjne poranne danie, ale także wszystkie inne, nadając im wyjątkowych, niecodziennych walorów smakowych.

  • 2014-12-17 | Komentarze: 0

    O sukcesie decydują detale

    Świat smaków to świat magiczny. Pamiętamy babcine keksy, pyszne serniki ciotki i makowiec naszej mamy. Wracamy do wiekowych przepisów, odnajdujemy je w komodach i odtwarzamy tamte smaki. O sukcesie najczęściej decydują detale. Odpowiednia proporcje, sekundy w których należy dodać odpowiedni składnik - nie za wcześnie i nie za późno. Ale prawdziwą różnicę w smaku tworzą dodatki. Nie tylko nadają odpowiedni smak naszym wypiekom i daniom ale również dodają pięknego wyglądu...że aż "ślinka nam cieknie".

  • 2014-12-11 | Komentarze: 0

    Kruche ciasteczka na święta

    Na święta najczęściej przygotowujemy okazałe tradycyjne ciasta – pierniki, makowce i serniki, które stanowią nieodłączny element wigilijnego stołu. Jeśli brak ci umiejętności lub czasu, a chcesz aktywnie włączyć się w kulinarne przygotowania, upiecz doskonałe kruche ciasteczka!

  • 2014-12-10 | Komentarze: 0

    Egzotyczne owoce: Mango. Dlaczego powinniśmy jeść mango i jak wybrać to najlepsze?

    W Indiach, skąd pochodzi, symbolizuje boskich posłańców, nadnaturalne istoty żywiące się zapachem drzew i kwiatów, a także piękną i dobrą boginię Lakszmi, uosobienie wszelkiego powodzenia. U nas wciąż nieco na uboczu, uważane są za symbol egzotyki i luksusu. Mango, prześliczny owoc-tęcza, nie tylko fantastycznie wygląda. Do zaoferowania ma znacznie więcej.

  • 2014-10-21 | Komentarze: 0

    Soczysta nowość! – Szynka parzona z linii Nove Premium

    Wybierając produkty mięsne najlepiej decydować się na te wyprodukowane z najwyższej jakości składników. To jasne. Jednak produkty z segmentu Nove Premium to już zupełnie inna półka. Marka Nove postawiła na coś więcej – na precyzyjne wskazanie co tak naprawdę będziemy spożywać. Szynka parzona z nowej linii Nove Premium to przykład doskonałego produktu ubranego w opakowanie, któremu przypisano także rolę informacyjną i edukacyjną.

Strona 1 z 23
 1  2  3  4  5  6  ...  23   następna »