Wyniki wyszukiwania dla frazy: fałszowanie żywności

Liczba znalezionych wiadomości: 5

  • 2014-02-13 | Komentarze: 0

    Niejasna przyszłość Inspekcji Bezpieczeństwa Żywności i Weterynarii?

    Polski przemysł spożywczy od lat czeka na jednolity i przejrzysty system nadzoru nad produkcją oraz sprzedażą żywności, który zapewni konsumentom poczucie bezpieczeństwa, a branży przejrzystość działania. Zgodnie z założeniami ministerialnego projektu powołania Inspekcji Bezpieczeństwa Żywności i Weterynarii już w 2015 roku jeden organ ma połączyć w sobie kompetencje Inspekcji Sanitarnej, Inspekcji Weterynaryjnej, Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych oraz Państwowej Inspekcji Ochrony Roślin i Nasiennictwa. Jednak obecne tempo prac nad ustawą rodzi duże obawy o realność tych założeń.

  • 2010-09-08 | Komentarze: 0

    Fałszowanie żywności to niewielki procent całej producji

    W nawiązaniu do ostatnich informacji prasowych dotyczących jakości handlowej żywności w Polsce, Inspekcja informuje: Nie można mówić o powszechnym fałszowaniu żywności lub masowym wprowadzaniu do obrotu żywności niespełniającej wymagań określonych w przepisach prawa lub zadeklarowanych przez producenta.

  • 2008-10-06 | Komentarze: 0

    Wyższe kary za fałszowanie żywności

    Nawet do 10% dochodu może stracić producent, który będzie sprzedawał żywność złej jakości czy zafałszowaną - wynika ze znowelizowanej ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych.

  • 2008-10-02 | Komentarze: 0

    Duże kary za fałszowanie żywności

    Za handel żywnością złej jakości lub zafałszowanej będą groziły kary - przewiduje projekt nowelizacji ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. Wszystkie kluby poselskie popierają rządowy projekt.

  • 2008-07-30 | Komentarze: 0

    Wysokie kary za fałszowanie żywności

    Producenci żywności zapłacą kary nawet do 10% rocznego przychodu za fałszowanie swoich produktów. Nie będą też już mogli bezkarnie uchylać się od kontroli inspektorów jakości handlowej.

Strona 1 z 1
 1