Wyniki wyszukiwania dla frazy: ekstrakt

Liczba znalezionych wiadomości: 112

  • 2015-08-20 | Komentarze: 0

    Jakość i tradycja w służbie podniebieniu – Kiełbasa krakowska podsuszana z linii Natura firmy Nove

    Mało kto wie, że tradycja wyrobu kiełbasy krakowskiej sięga początków XIX wieku. Niemniej wraz z upływem pokoleń ulepszony został nie tylko skład, ale i metody produkcji tego docenianego przysmaku. Doskonałym przykładem klasycznego specjału o udoskonalonej recepturze jest Kiełbasa krakowska podsuszana z linii Natura firmy Nove, która zachwyca niepowtarzalnym i naturalnym smakiem wędlin w najczystszej postaci.

  • 2015-02-16 | Komentarze: 0

    Bez smakołyków nie ma apetytu… i nie ma kuchni

    W świecie wysublimowanej i zaawansowanej sztuki kulinarnej wszyscy przechodzimy podobne rytuały pełne prób i sukcesów od kuchni tradycyjnej począwszy na dokonaniach z wielką egzotyką w tle skończywszy. „Mój przepis może być jeszcze lepszy” mówimy tak zawsze i mówimy stale gdy sięgamy po smakołyki takie jak Marmolada wieloowocowa Gomar Pińczów.

  • 2014-12-29 | Komentarze: 0

    Kawa na ławę, czyli zimowe oblicza kawy

    Mieszkańcy Ziemi rocznie wypijają 400 miliardów filiżanek kawy. Każdy z nas ma ulubione sposoby przyrządzania tego napoju. Urozmaicamy ją mlekiem, śmietanką, lodami, przyprawami, syropami smakowymi czy alkoholem. Wystarczy odrobina wyobraźni i wyczucia smaku. O jakich dodatkach kawowych należy pomyśleć zimą i jak wpływają one na jej smak?

  • 2014-04-15 | Komentarze: 0

    Regionalne smaki i turystyczne atrakcje przyciągnęły tysiące zwiedzających

    Kilkanaście tysięcy osób przybyło w dniach 4-6 kwietnia do Centrum MT Polska w Warszawie na III Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia, II Targi Agroturystyka oraz XIX Targi Turystyki i Wypoczynku LATO. Na stoiskach 400 wystawców prezentowało lokalne i naturalne wyroby z Polski i ze świata, oferty turystyczne w otoczeniu pięknych krajobrazów z dala od wielkomiejskiego zgiełku, a także wiele podróżniczych inspiracji na sezon wiosenno-letni.

  • 2014-04-14 | Komentarze: 0

    Święta pachnące Naturą

    Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. To doskonała okazja, by pochwalić się przed bliskimi naszymi kulinarnymi umiejętnościami. Jednak żadne, przygotowane nawet z największym zaangażowaniem danie nie zachwyci, jeśli nie zadbamy o wybór odpowiednich produktów. W przygotowaniu świątecznych specjałów pomocne będą produkty z linii Natura firmy Nove, które produkowane są bez dodatku środków chemicznych: barwników, fosforanów, sztucznych konserwantów i przeciwutleniaczy.

  • 2014-04-11 | Komentarze: 0

    Złot medal World Food Warsaw 2014 dla produktu ze Stewiarnia.pl

    Złoty medal Międzynarodowych Targów Żywności – World Food Warsaw 2014 trafił wczoraj do założycielki polskiej firmy Stewiarnia.pl, Beaty Straszewskiej. Nagrodzony produkt to ekstrakt ze stewii w płynie austriackiej marki NatuSweet, której wyłącznym dystrybutorem w Polsce jest Stewiarnia.

  • 2014-03-26 | Komentarze: 0

    Ponad 150 firm na Targach Regionalia i Agroturystyka

    Ponad 150 wystawców z różnych stron Polski przyjedzie do Warszawy na III Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia i II Targi Agroturystyka. Będą przekonywać zwiedzających o walorach specjałów przygotowywanych z naturalnych składników w oparciu o wieloletnie receptury, a także zachęcać do wypoczynku na łonie pięknej polskiej natury. Na stoiskach pojawią się apetyczne mięsa i wędliny, chrupiące pieczywo, pyszne konfitury i miody czy nawet regionalne piwa.

  • 2014-02-11 | Komentarze: 1

    Biała cola?

    Wytwórnia Wód Gazowanych "DAN" nie tylko znalazła sposób by zamknąć specyficzny smak koli w białym napoju, ale w dodatku udało się to osiągnąć bez konserwantów! Spasteryzowany napój gazowany to już niezwykłe osiągnięcie.

  • 2014-02-06 | Komentarze: 0

    (E)lementarz spożywczych dodatków

    W dzisiejszych czasach coraz częściej spotkać się można z apelami specjalistów ds. żywienia, by wnikliwie czytać etykiety produktów spożywczych i starać się kupować te, które zawierają jak najmniej – a najlepiej w ogóle – sztucznych dodatków. W wypowiedziach tych często pojawiają się składniki z „E” na początku. Co one oznaczają, czy są szkodliwe i – co najważniejsze – czy możliwe jest znalezienie produktów, które nie zawierają ich w swoim składzie?

  • 2014-01-15 | Komentarze: 0

    Musztarda Chrzanowa - nowość od MOSSO

    Delikatna słodycz musztardy połączona z bezwzględną ostrością chrzanu – oto „Musztarda Chrzanowa”, nowy produkt od MOSSO, który rozgrzeje zmysły smaku nie tylko w zimne długie wieczory.

Strona 1 z 12
 1  2  3  4  5  6  ...  12   następna »