Wyniki wyszukiwania dla frazy: ekołukta

Liczba znalezionych wiadomości: 3

  • 2011-06-17 | Komentarze: 0

    Konsumenci bliżej natury

    Zdarza się, że określenie „żywność ekologiczna“ używane jest zamiennie 
 z określeniem „zdrowa żywność”. Warto jednak pamiętać, że o ile pierwsze z nich oznacza żywność certyfikowaną, drugie jest nazwą stworzoną do celów marketingowych i często z ekologią ma niewiele wspólnego.

  • 2011-06-17 | Komentarze: 0

    Eko przekąski na letnie upały

    Latem zamiast słodkich deserów czy napojów, warto sięgnąć po zdrowe, ekologiczne produkty. Jogurty naturalne oraz zsiadłe mleko EkoŁukta posiadają znak EKO. Oznacza to, że surowiec użyty do ich wytworzenia pochodzi wyłącznie z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych, a w procesie produkcyjnym nie stosuje się syntetycznych dodatków ani substancji wspomagających takich jak: barwniki, konserwanty, przeciwutleniacze czy substancje powlekające.

  • 2011-04-08 | Komentarze: 0

    Konsumenci wybierają masło „EkoŁukty”

    Masło Mleczarni EkoŁukta zdobyło tytuł „Dobry Produkt 2010” w kategorii „masło“. Pod koniec marca w warszawskim Hotelu Polonia Palace odbyła się Gala wręczenia medali Ogólnopolskiego Badania Postaw i Preferencji Konsumenckich „Dobry Produkt 2010 - Wybór Konsumentów”.

Strona 1 z 1
 1