Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: doce polskie

Liczba znalezionych wiadomości: 280

  • 2018-04-26 | Komentarze: 0

    Słodka czy ostra – wybierz Kielecką!

    Musztardy są doceniane w polskiej kuchni od lat. To uniwersalne dodatki, które pasują do wielu potraw. WSP Społem w swojej ofercie ma ich aż 8 wariantów smakowych, więc każdy znajdzie dla siebie coś dobrego.

  • 2018-03-21 | Komentarze: 0

    WIELKANOC z wędlinami Hańderek

    Wielkanoc to wyjątkowy świąteczny czas, kiedy na stole musi być obficie. Po długiej nieobecności powracają na nie jaja zdobione różnymi technikami oraz przede wszystkim mięsa w przeróżniej odsłonie. Podwędzane, naturalne o tradycyjnym smaku, wykonane z najlepszej polskiej wieprzowiny szynki i kiełbasy marki Hańderek wzbogacą wielkanocne ucztowanie. A czy Ty już wybrałeś swoje ulubione wędliny z szerokiej oferty?

  • 2017-12-08 | Komentarze: 0

    Święta z TRADYCYJNYMI wędlinami

    Czas świątecznych spotkań to również powrót do starych, tradycyjnych receptur. Czyli do wyjątkowego zestawu potraw, które zarezerwowane są tylko na czas grudniowego ucztowania. Kolacja wigilijna naturalnie postna, ale kolejne dni to już degustacja różnorodności - najlepszych wędlin. Szynek, schabów i kiełbas TRADYCYJNYCH w smaku i sposobie przyrządzania. Te najlepsze wytwarzane są w podbeskidzkich Buczkowicach, wiedzą o tym eksperci bowiem odznaczyli je godłem Doceń Polskie.

  • 2016-01-26 | Komentarze: 0

    Wielkanoc po Chrzanowsku

    Wielkanoc kojarzymy głównie z koszyczkiem ze święconką i chyba najbardziej obfitym śniadaniem w roku, które rozpoczynamy się od zjedzenia poświęconych pokarmów. Zawartość koszyczka i podawane potrawy mogą się różnić w zależności od tradycji danego regionu. Jednak w każdym zakątku Polski na świątecznych stołach zawsze znajdziemy jajka, chrzan, chleb i pyszne wędliny. Wędliny w koszyczku wielkanocnym zgodnie z tradycją symbolizują płodność, zdrowie i dostatek.

  • 2015-12-18 | Komentarze: 0

    Święta last minute - trzy proste przepisy na wyjątkowe specjały

    Gotowanie nie jest Twoją domeną? A może zwyczajnie brakuje Ci czasu na przygotowanie świątecznych potraw? Wspólnie z laureatami programu „Doceń polskie” zapraszamy do przyrządzenia wyjątkowych dań - ich wykonanie nie wymaga dużego nakładu sił i czasu, a smakują wybornie!

  • 2015-08-21 | Komentarze: 0

    Kulinarne inspiracje Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin na Dzień Polskiej Żywności

    Chrzanowska Manufaktura Wędlin z okazji obchodzonego 25 sierpnia Dnia Polskiej Żywności przygotowała przepisy na lekkie i smaczne potrawy, które świetnie sprawdzą się podczas rodzinnych posiłków. W propozycjach wykorzystane zostały produkty nagrodzone godłem „Doceń Polskie”: Szynka Krucha z Chrzanowa, Szynka Krucha z Chrzanowa upieczona, Frankfurterki surowe wędzone z szynki, Kiełbasa Krucha z Chrzanowa drobiowa i Kiełbasa Krucha z Chrzanowa wieprzowa.

  • 2015-08-18 | Komentarze: 0

    Chrzanowska Manufaktura Wędlin z certyfikatem „Doceń Polskie”.

    Pięć produktów Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin otrzymało certyfikat Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, którego patronem jest Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Godłem promocyjnym wyróżnione zostały: Frankfurterki surowe wędzone z szynki, Szynka Krucha z Chrzanowa, Szynka Krucha z Chrzanowa upieczona, Kiełbasa Krucha z Chrzanowa drobiowa oraz Kiełbasa Krucha z Chrzanowa wieprzowa. Szynka Krucha z Chrzanowa została także wyróżniona tytułem TOP PRODUKT.

  • 2015-05-21 | Komentarze: 0

    SERTOP z kolejnym certyfikatem Doceń Polskie

    Tyski producent serków topionych kolejny raz z rzędu został laureatem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Godła tym razem otrzymały: Edam oraz Gouda Wędzona, produkty z nowej linii „Jak dawniej”, mocno nawiązujące zarówno składem jak i opakowaniem do tradycyjnych metod produkcji serków topionych.

  • 2015-05-08 | Komentarze: 0

    Firmy chcą promować swoje wyroby. Wnioski z XVI audytu programu „Doceń polskie”

    29 kwietnia eksperci z branży spożywczej ocenili ponad 200 wyrobów ubiegających się o zdobycie godła „Doceń polskie”. Pierwsze wnioski z audytu są bardzo pozytywne. Żywność prezentuje coraz wyższy poziom, a propozycje wytwórców są ciekawe i różnorodne. Certyfikacja artykułów spożywczych ma dla producentów, jak i konsumentów istotne znaczenie.

  • 2015-04-08 | Komentarze: 0

    Polski Kongres Rolnictwa - konferencja w Łodzi zwieńczy I edycję cyklu spotkań

    Polski Kongres Rolnictwa, cykl dziesięciu spotkań poruszających problematykę branży rolnej i rolno-spożywczej w Polsce, dobiega końca. Wydarzenie, którego partnerem merytorycznym jest Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Przed uczestnikami ostatnia możliwość do wspólnej debaty. Dziesiąta konferencja PKR odbędzie się 13 kwietnia w Łodzi.

Strona 1 z 28
 1  2  3  4  5  6  ...  28   następna »